Lansare Best Of… Daniel Iordăchioae (10.12.2009)

0
113

Daniel Iordachioae live la Radio Romania 2015Articol de Iulia Radu
Daniel Iordăchioaie, alături de casa de discuri OvoMusic, a lansat astăzi la Cora Pantelimon un album Best Of. Când am ajuns eu acolo, evenimentul era în plină desfăşurare. Am bombănit în gând traficul infernal din Bucureşti, ratasem momentul celor 3 solişti pe scenă (Daniel, Adrian Enache şi Aurelian Temişan) şi eram puţin mâhnită. Lângă scenă, l-am zărit pe Ovidiu Komornyik. Am primit mapa de presă şi am „cercetat” imediat albumul. Conţine 19 piese, printre care se numără şi Mă-ntorc la tine mare albastră, Parfumul de şoapte, Protest, Moldovean Blues.
Daniel era foarte emoţionat, dar şi mai emoţionat decât el era Nouria, îl privea fermecată din primul rând, cu ochii în lacrimi . Complexul comercial gemea de lume şi la un moment dat aveam impresia că năvăliseră cu toţii acolo. Fie că stăteau la mesele KFC şi Spring Time (unde îi vedeai mâncând şi fredonând piesele în acelaşi timp cu Daniel), fie că se opreau cu căruţul (plin sau gol, după caz) în dreptul scenei, fie că se cocoţaseră pe fântâna arteziană în speranţa obţinerii unei fotografii mai bune, absolut toată lumea avea un mare zâmbet întipărit pe chip. Semn că se bucurau de reîntâlnirea cu artistul. Daniel a vrut să-şi încheie mini-recitalul cu piesa Mă-ntorc la tine mare albastră. Dar nu a fost lăsat, nici de public, nici de Ovidiu. De altfel, chiar producătorul acestui disc i-a propus să mai cânte şi melodia Îmi spunea inima. Finalul i-a adus pe scenă pe Adrian Enache şi Aurelian Temişan. Vizibil impresionat de reacţia călduroasă a publicului, Daniel a mulţumit tuturor. Parcă n-ar fi încheiat aşa repede această seară aşa că… le-a propus celor doi colegi să cânte împreună Silent Night. „N-am mai cântat-o de 10 ani! Dar… de ce să nu o ştim? Sigur că o cântăm”, spune Temişan. Am văzut mulţi oameni cu lacrimi în ochi ascultându-i pe toţi trei cântând acapella.
Am cules şi câteva impresii de la spectatori.
Miruna (23 de ani, Bucureşti): Păcat că nu mai ştim să apreciem muzica adevărată! Am 23 de ani şi îmi place mult muzica uşoară românească, dar mă întreb câţi din generaţia mea mai apreciază acest gen muzical. Eu îl felicit pe Daniel Iordăchioaie şi sper din tot sufletul să urmeze şi un album cu noutăţi!
Ana Pricop (65 de ani, Bucureşti): A cântat senzaţional! A fost o adevărată plăcere să-l revăd pe scenă. Păcat că nu-l ascult mai des la radio. Îl felicit şi pentru album dar şi pentru faptul că este din nou tătic! Să-i dea Dumnezeu sănătate şă-şi vadă copilaşii realizaţi şi sănătoşi!
Angelica Stanciu (55 de ani, Bucureşti): De când s-a lansat mi-a plăcut de el! Era Elvis al nostru! Cred că dacă ar fi trăit în altă ţară ar fi fost un star mondial. Mă bucur mult că m-am decis să ies azi la cumpărături! Nu ştiam de lansare, a fost o surpriză plăcută să văd aici atâţia artişti valorişi: Daniel, Enache, Temişan, Komornyik. Jos pălăria pentru toţi.
Închei prin a reda cuvintele scrise de Daniel pe coperta interioară a discului.
„Acum un sfert de secol, pe vremea când tocmai eclozasem şi eu artistic din oul fiinţei mele, pe când prietenii mei, dinozaurii, încă se mai ocupau cu mestecatul de muguri de cântec (veritabil) şi pe când cioara era cioară şi vrabia vrabie (chiar dacă erau în mână sau pe gard), nici nu mă gândeam la momentul când voi fi scris prietenilor mei dragi, fanilor mei, oamenilor care m-au ascultat şi plăcut vreodată, că iată, un album de colecţie, cu pretenţii, va fi apărut la doar 41 de primăveri (dar ce înseamnă anii la un veritabil DINOZAUR).
Aşadar, iată-ne împreună într-un moment frumos printre atâtea altele urâte, încercând cu instrumente artistice timide (dar de calitate) să vă fac să uitaţi pentru o oră şi jumătate de necaz. Iată-ne încercând să ne aducem aminte împreună de clipe frumoase din vieţile noastre trecute, prezente şi, de ce nu, viitoare, prin cântec… un cântec oferit dvs cu generozitate de Ovidiu Komornyik prin OvoMusic şi de umilul (bineînţeles că e un fel de a spune) dvs slujitor… eu.
Consider că toţi cei care mă vor fi învăţat vreodată să cânt, sau să merg pe o scenă, pot fi mândri de realizarea lor în ceea ce mă priveşte… Ştiu că sună a laudă, însă prin această laudă vreau să vă asigur că ceea ce veţi asculta este într-adevăr de calitate. Mulţumesc din suflet pentru a mia oară soţiei mele minunate, fără de care acest disc nu ar fi existat, şi ca să vedeţi că nu vorbesc prostii, tocmai în perioada lansării acestui album îmi mai face un cadou… fetiţa noastră, Salma. Şi dedic acestBest Of copiilor mei superbi, care sper din tot sufletul să se mândrească (întotdeauna) cu ceea ce au făcut părinţii lor.
Nu mă apuc să mulţumesc altor persoane fiindcă n-ar avea Ovidiu bani să editeze atâtea discuri cât să-mi ajungă mie pentru pomelnic, fiţi însă convinşi că am mulţumit fiecărui colaborator pe care l-am avut vreodată, personal.
Audiţie plăcută şi amintiri minunate!
Daniel Iordăchioaie

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here