Marina Almăşan la Psihologul muzical (ediţia 667 – 11.07.2015) – AUDIO

0
494

Marina Almasan la Radio Romania
Marina Almasan la Radio Romania

Emisiunea a debutat cu un scurt „Remember Angela Ciochină”. Dumnezeu s-o odihnească! Apoi aveţi un concurs care nu s-a soldat cu multe răspunsuri exacte. Richie Sambora cânta „Here Comes The Sun” (din repertoriul The Beatles).
 
Marina Almăşan a debutat în emisiune. Radiofonic a avut primele experienţe prin 1985 la Costineşti, la Radio Vacanţa de acolo. Pot spune că am fost primul ei coleg de radio. A terminat cu 10 pe linie ASE-ul, dar după 1990 s-a dedicat televiziunii, presei scrise. Am povestit despre momente inedite de la RVC, dar şi despre emisiunile celebre: „Veniţi cu noi pe programul 2” „Ceaiul de la ora 5”, Arca Marinei” , mai recenta „Hai Hui” (din octombrie 2014). A relatat cu umor şi relaxare despre drumurile efectuate de-a lungul anilor în diferite ţări ale lumii. A scris cărţi, ultima fiind lansată în acest an la „Bookfest”.
 
Are un album inedit  intitulat 13…cântecele, pentru care a scris textele. Mihai Alexandru a compus muzica, iar interpreţii sunt toţi copii. A avut şi câteva tentative de a cânta, descurcându-se onorabil. Ne-a oferit câteva amintiri din perioadele estivale petrecute împreună la microfoanele de la Costineşti. Şi-a păstrat carneţelul cu „Buletine meteo-sentimentale” dar şi cu catrene. Scrie şi azi, având o rubrică zilnică în ziarul „Ring”. A propus piese cu Chris De Burgh, Elton John, ABBA, James Blunt, Holograf, Whitney Houston, Olsen Brothers ş.a. A fost o întâlnire spumoasă, afirmă şi martorii auditivi!
 
A urmat un interviu exclusiv cu Beth Hart care vine la Bucureşti pe 21 iulie şi care s-a bucurat nespus că se poate adresa ascultătorilor noştri.
 
În alte rubrici veţi mai auzi piese cu Teddy Reno, Bon Jovi, Patonic Band (cu piesa Stejarii), Judas Priest, Mr. Mister, Falco ş.a.
Top 5 Sentimental a fost de-a dreptul estival. Boney M a avut voturi foarte multe, iar pe primele locuri s-au clasat 1. Rivers Of Babylon, 2. Rasputin, 3. Ma Baker…
 
Audio:

 
 
Selecţia mesajelor:
Vicky: Am luat BACul!!! L-am luat!!
DarkAngel: Dle Partoş, am luat BAC-ul!! Vă rog frumos, din sufletul meu de black-metalist, să difuzaţi School’s Out cu Alice Cooper pentru că, în sfârşit, s-a terminat şcoala şi pentru noi
Boogie: Să ştiţi că am vorbit cu Eddie, pe bune, l-am visat miercurea trecută, şi vă transmite toate cele bune şi a zis: “Andrei Partoş rocks!!” Să ştiţi că nu sunt mulţi care intră în graţiile lui Eddie, dar el a ţinut să vă transmit acest mesaj pentru că aţi trecut cu bine de ediţia 666! M-am bucurat că aţi difuzat Maiden data trecută.
Cristina Ina Cele mai frumoase piese muzicale, ce se aud la inceputul emisiunii sa fie daruri pentru dumneavoastra, pentru bucuria impartasita de a fi bunic. Sa fiti fericiti!
Adryan, Sydney, Australia: La noi este ora 7.25, numai bine pentru a face cafeluţa! Vă ascult cu mult drag! Sunt curios cine este invitatul nopţii
Ana: Chiar nu ştiu cine cântă piesa… e o întrebare grea
Teddi, Londra: Bun venit Marina Almăşan!Va fi o ediţie interesantă
Arici Ţepos: Bun venit Marina Almăşan! Aş vrea să o întreb ce părere are despre ediţia aceasta Eurovision? Noi încă nu am aflat notele juriului de la preselecţie! Ai bombănit pe tema asta?
DarkAngel: Apropo de Eurovision, credeţi că am avea mai mult succes dacă ne-ar reprezenta un artist cunoscut în Europa? Cum ar fi Inna, de exemplu… BBC-ul, Franţa au trimis vedete cunoscute, dar pe ei nu îi votează oricum nimeni… În cazul nostru ar fi o soluţie?
Lavinia Ban: Aţi scris şi versuri pentru cântecele emisiunilor dvs?
Diana, FC Bon Jovi: LMA Richie Sambora! Îmi pare rău că nu l-a recunoscut nimeni, dar aşa-i trebuie dacă a părăsit trupa!
Marilena,Ploiesti Felicitari dnei marina! Are o voce bună si frumoasă. De ce nu face si muzică? Are fler si curaj. Este minunată!
Cristian Chiforeanu seara buna dumneavoastra si invitatei, va saluta din nou marinarii de pe dunare, piesa din concurs e superba, nu reusesc sa-mi dau seama cine o interpreteaza, pina la urma nu mai conteaza, mi-a facut mare placere sa o ascult, asta mi-a facut o pofta nebuna sa dau iama in „magazia” cu muzica veche…
Simona, metalfan: La Costineşti i-a cunoscut pe băieţii de la Compact şi Holograf? Ce amintiri are legate de ei?
Boogie: Şi… ce s-a întâmplat cu “spiritul” Costineştiului? Unde a dispărut?
Cristina, Roman: V-aţi făcut farse unul altuia?
Ionescu Cornel …Buna !….cu siguranta , de mult nu ai mai avut un invitat ca Marina , care sa te domine la „debitul verbal„…Respect pt. Marina si multumesc , Andrei ca inca rezisti cu minunata emisiune…
Tania, Ucraina: Ce părere aveţi despre faptul că nu se mai face Festivalul Mamaia? De ce a renunţat TVR la acest festival?
Ramona: Cum se înţelege Marina cu băiatul ei? A reuşit să treacă cu bine de perioada adolescenţei?
Mihail Turturică Marina Almașan – foarte frumos buletin meteo prezenta’i atunci in ’83!  Vocea ta este la fel de frumoasa si suava ca atunci cand te vedeam la ceaiul de la ora cinci!
Manuela: Am o întrebare pentru Marina şi aştept un răspuns sincer: ce părere are despre divertismentul tv de astăzi? Mai există profesionişti în TV?
Nelu, Alba Iulia: Felicitări!! Sunteţi cei mai buni parteneri de drum!
Magda: În ce relaţii mai sunteţi cu jurnaliştii? Ţin minte că aţi avut câteva “războaie” cu revista VIP şi nu numai…
Trandafi Radina Eu sunt multumita ca Marina a razbit in tv.prin talent si modul natural de a vorbi..parca o vad in primii ani de tv.incercand sa isi contureze stilul …Tatulici o bruia in direct cu replici severe….Unde e Tatulici azi?merci pt. Ceaiul de la ora 5… Era singura emisiune completa…fara mofturi..succes Marina.
Robby, Reşiţa:Super tare!! Beth Hart rules!
Black Eloise: Wow! Ce drăguţă este!! Foarte tare!
Ileana:O ador pe Beth Hart! Mă bucur că aţi făcut acest interviu!
Patricia Miner Sambora, Brazilia: Am văzut-o live! Este genială! Nu se compară cu niciun alt artist pe care l-am văzut eu live!
Cristi, Olanda: Beth Hart este foarte iubită în Olanda. Am văzut-o în concert şi am rămas profund marcat. Cred că de la Janis Joplin încoace nu am mai văzut un artist care să trăiască muzica astfel! Mulţumesc!
KissArmy: Mulţumesc pentru acest interviu! Sunt 100% de accord cu ea: playback-ul ar trebui să fie illegal!!!
Costin:Mă bucur de fiecare data când am ocazia să ascult interviuri cu artişti internaţionali! Dar acum surpriza e cu atât mai mare cu cât Beth Hart este un artist al momentului! Felicitări şi mulţumesc!
Niko, Milano: Ce bucurie mi-aţi făcut cu acest interviul! Am văzut-o şi eu live! Minunată!
Cornelia, Munchen: Vă mulţumesc pentru interviul cu Beth Hart! Săptămâna trecută am fost la concertuldedicat anilor 80! Am văzut-o pe scumpa şi draga mea, Kim Wilde!
Florin, Târgovişte: Dle Partoş, aţi avut top sentimental cu trupe pop, cu trupe rock, cu trupe heavy, cu bluesmeni… Nu credeţi că e timpul săîi bucuraţi şi pe fanii Depeche Mode? Noi vom depăşi numărul de votanţi de la Boney M. Sunt sigur!!
Mioara, Munchen: Mulţumesc pentru Boney M! Pe perioada verii aici sunt organizate multe evenimente dedicate anilor 80. Aşa mă bucur că am ocazia să particip la astfel de concerte!! În România nu aş fi avut şansa să văd aşa ceva. Săptămânal mă duc la câte un concert!
KissArmy: Amuzantă provocarea depecharului!
Sorin Motovelea Interesanta emisiunea cu Marina Almasan!Putini dintre cei care va asculta erau elevi sau studenti in ’85 cind a aparut „We are the world”, compusa de Lionel Richie si Michael Jackson si dirijata de Quincy Jones pentru concertul caritabil USA for Africa! A fost o simpla reamintire a pieselor de la BoneyM, fara sa fiu prea atent, avind in vedere ora la care este emisiunea!Discurile celor de la BoneyM le-am avut pe mina ani de zile incepind din 1980, adica anii de liceu si de facultate in Iasi!Muzica anilor ’80 imi este destul de cunoscuta si o am pe diferite suporturi inclusiv discuri de vinil, care suna mai bine decit cele digitale de azi!Cei de azi n-au discurile LP, casetele si benzile ca sa poata face o comparatie!Din acei ani v-am citit prezentarile de pe copertile discurilor de la Electrecord.Le am si azi, discurile!
Chiperea Carmen Briza marina, soclul de pe plaja, epava, casutele de lemn, impinge tava, formatia COMPACT,VoX Maris, Teatrul de vara, ringul de dans unde se putea dansa si in miezul zilei,furtuna pe mare, cintece studentesti , SONG-ul si inegalabilul Mihalea, muzica de pe plaja furnizata de RADIO Costinesti, concursurile pe plaja si spiritul Costinestiului, unic si irepetabil.
Corina Simion Drumul de la gara la cazare, casutele de lemn unde intram o gasca intreaga ( spre disperarea poterei care facea ‘razii de noapte’ ), Radio Vacanta, Andrei Partos smile emoticon , Disco Ring care incepea cu Van Halen „Jump”, hotel Forum, IRIS, Compact, Festivalul Teatrului pentru Tineret, Divertis ( eheeiii! ), plaja nudistilor, Epava, vilele A(lbatros), B si C, apoi minihotelul, Obeliscul, autoservirea cu prinzul la doar 33 de lei grin emoticon, rock, rock, rock, viata non-stop, afisele cu „In Costinesti tristetea este interzisa”, zilele in care se anunta vizita lui Nicu Ceausescu si gaseam alune la cutie, Pepsi, Ness si alte delicatese smile emoticon, , cozile la posta pentru dat telefon acasa smile emoticon sau primit bani de-acasa, alergarea dupa ultimul tren spre Bucuresti ( care era dupa miezul noptii ), LIBERTATE si iar LIBERTATE…
Paul Prisada Multe, prea multe amintiri. Unele nu se pot spune. Sunt scretizate pe viata. Si totusi…1982, prima editie a Festivalului Rock: ACCENT- Marele premiu pentru Creatie si COMPACT-Marele premiu pentru Interpretare. In juriu raposatul Motu Pittis. Gala Laureatilor a fost intrerupta pe la ora 0:30 din pricina ca nu se putea odihni Nicu Ceausescu la Forum! Spectacolul de Gala a fost amanat pentru a doua zi la Sala Sporturilor din Constanta unde in sfarsit au cantat si Accent si Compact!
Radu Stefanescu Povestea cu salata din capacul magnetofonului Maiak. Eu locuiam cu Gaby Traian intr-o camera la Minihotel. Gaby adusese cu el magnetofonul Maiak si seara trageam un cablu din camera pana jos pe faleza, pe o banca si ascultam muzica. Oferta culinara nu era grozava in Costinesti atunci. Seara puteai manca o pizza la Ring sau o friptura la restaurantul al carui nume l-am uitat. Asa ca la un moment dat cineva dintre noi a zis „tare imi este pofta de o salata adevarata, cu rosii, cu castraveti, ardei, ceapa, etc..”. Zis si facut. Ne-am pus de drumuri si am inceput sa facem rost de cele necesare, lucru complicat pe atunci in tabara din Costinesti. Noroc cu satenii. De la ei am cumparat legumele, dar ne-am incurcat la capitolul paine si ulei. Ambele erau rationate si nu se puteau obtine de catre noi care eram turisti. Dar dupa cateva runde diplomatice, sustine cu niste votca, am obtinut tot de la o fosta gazda din sat paine si ulei. A fost o seara de neuitat. Dovada ca Radu Caulea aminteste acest lucru. Pe o peluza, numai stiu daca erau si mese, dar sigur o banca doua erau, am adus toata prada necesara prepararii salatei. Bautura aveam din belsug, muzica la greu datorita lui Gaby si magnetofonului Maiak. Foame cat cuprinde. De la un restaurant rechizitionasem niste cutite si furculite, o solnita dar…nu aveam in ce sa facem salata. Solutia a fost gasita rapid. Magnetofonul Maiak avea un capac frumos facut din stiplex fumuriu. Partea cea mai buna era ca magnetofonul rusesc era mare asa ca si capacul era in consecinta. Nu pot sa va spun cat de fericiti am fost. Muzica, bautura si o fantastica salata, plus ca eram tineri. Oricum nu cred ca cei care acum au varsta pe care o aveam noi atunci ar fi atat de fericiti si multumiti cu „atat de putin”. Atasez o fotografie cu cativa dintre noi revenind in tabara de la Golful Francezului. Agi, Sandu Ivan, eu, Gaby Traian si o tanara al carei nume l-am uitat.
 
sursa: Radio România Actualităţi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here