Mariza – concert inaltator pe ritmuri de fado la Sala Palatului (15 mai 2014)

0
234

Foto Alex Chelba

Mariza, diva internationala a muzicii fado, a reconfirmat aseara pe scena Salii Palatului din Bucuresti, adevarata maiestrie a stilului muzical portughez intr-un concert exceptional cu casa inchisa unde timp de doua ore publicul roman a trait, a cantat si a simtit la unison puterea artistica a fado-ului traditional. Evenimentul a fost organizat de Amphitrion si a avut loc sub auspiciile Ambasadei Portugaliei la Bucuresti.
Concertul a inceput in forta, vocea puternica a Marizei croindu-si drum printre luminile estompate pe acordurile primei piese, „Promete Jura”. Alaturi de trupa sa de instrumentisti formata din chitara portugheza, chitara clasica, bas acustic, tobe si elemente de percutie, timp de peste doua ore, Mariza a interpretat piese traditionale de fado precum “Chuva”, “Meu fado meu”, “Primavera”, “Feira de Castro”, dar si extrase de pe cel mai recent album, Best Of Mariza, piesele “O Tempo Não Pára” si “É ou náo é”. Pe toata durata concertului, artista s-a adresat publicului in pauzele dintre piese, povestind scurte istorisiri despre cariera sa mondiala. Ilustrand istoria muzicii fado drept un stil melancolic, dar puternic ce exploreaza sentimentele vietii si ale dragostei, Mariza a povestit spectatorilor despre radacinile sale africane si portugheze, copilaria din Mozambic, dar si despre mandria cafado este parte a patrimoniului imaterial UNESCO.
Foto: Alex Barbulescu

Intr-o comuniune si o comunicare perfecte cu publicul, solista a realizat un moment magistral prin care a vrut sa arate cum se canta fado-ul in tavernele traditionale din Portugalia, interpretand bucati muzicale doar din voce fara microfon si acompaniament, sub aplauzele calduroase ale publicului.
Spre finalul concertului, Mariza si-a intrebat fanii ce piese ar dori sa mai asculte inainte sa se desparta, coborand in sala in randul acestora, de unde a interpretat cu ajutorul lor „Ó gente da minha terra”.
La final, artista a promis ca va reveni curand in Romania, nu inainte insa de a cere permisiunea publicului sa faca un selfie pentru paginile de socializare, marturisind ca a fost impresionata de caldura si iubirea cu care a fost primita.
„Iti multumim pentru un concert fantastic!”, „Exceptional!”, „O seara magica!”, „Romania iti multumeste pentru darul imens pe care ni l-ai facut! Obrigado, Mariza!”, „Sunt fara cuvinte, un concert divin!” au fost doar cateva dintre declaratiile publicului la iesirea din sala de spectacol. Un spectacol cu adevarat magistral, concertul Mariza de la Bucuresti a facut parte din cel mai recent turneu al artistei si a urmat proaspetei lansari a primului album Best-Of din cariera.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here