Mircea Baniciu la Psihologul muzical (ediția 722 – 30.07.2016) – AUDIO & VIDEO

0
231

Mircea Baniciu, live la Psihologul muzical 2016
Mircea Baniciu, live la Psihologul muzical 2016

Pe 30 iulie i-am sărbătorit în avans, la „Psihologul muzical”, pe Mircea Baniciu și Andrei Partoș (realizator și producător al emisiunii), ambii născuți pe 31 iulie 1949. Pentru a marca această ocazie specială, Mircea Baniciu a venit, pentru prima oară, cu chitara la el. A stat alături de noi 3 ore și a cântat piese pe care nu le-a mai inclus de mult în repertoriul de concerte („Înțelegere”, „Amintire”), dar le-a făcut pe plac și ascultătorilor care au trimis numeroase mesaje în care îl rugau să cânte și „Andrii Popa” (cineva chiar a solicitat și live stream pentru această piesă deoarece își dorea să învețe să o cânte la chitară). Printre preferințele musicale propuse de invitat, s-au numărat: Green Day, Taxi, Bryan Adams, Alexandra Ușurelu, Coldplay.
A fost o noapte cu totul specială, în care am primit aproximativ 500 de mesaje, iar live stream-ul de pe Facebook s-a bucurat de mare succes fiind vizionat în noaptea de vineri spre sâmbătă de 824 de persoane. Le mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături, au trimis urări și pentru invitat și pentru gazdă, au adresat întrebări, au postat pe Facebook fotografii cu autografele primite de la Mircea Baniciu, făcând astfel ca această noapte să fie una de neuitat. La mulți ani, Mircea Baniciu! La mulți ani, Andrei Partoș! Să fiți iubiți, fericiți și să ne încântați mult timp de acum înainte!
Agenda pop-rock a inclus piese cu Paul Anka, Buddy Guy, Kate Bush, Biffy Clyro, Bee Gees, Steven Tyler (de pe albumul lansat recent).
Top Estival Românesc s-a bucurat de mare success (peste 500 de oameni au votat piesele preferate). Pe primele 5 locuri s-au clasat: 1. Pasărea Colibri-Vara la țară, 2. Vasile Șeicaru-Aruncarea în valuri, 3. Nicu Alifantis-Apa mării, 4. Daniel Iordăchioae-Mă-ntorc la tine mare albastră, 5. Cătălin Crișan-Vorbește marea.
 
Audio:

 
 
Selecția mesajelor (au fost peste 500!)
Mircea Baniciu la Radio Romania 2016Bună seara domnule Andrei! Familia Mocanu vă ascultă în fiecare vineri.
Carmen-Victoria Bârloiu La muuuuulti aniiiiiiiiii!!! pffff – adunarea leilor! Ce faină alegere!
Mara Popa Excelent! Același zâmbet, tipic timișorean (și scandalos de tânăr)
Robby, Reşiţa Wow!!! Tocmai mă pregăteam să scriu că abia aştept să aflu cine va fi invitat, când am văzut poza pe Facebook! :)))))) Bun venit Mircea Baniciu!
Loredana Cum şi când i-a cunoscut pe ceilalţi 3 corifei? Aţi şi compus piese împreună?
Arici Ţepos Am citit pe Internet că la Rock 91 când aţi cântat acolo cu Phoenix au fost peste 70.000 de oameni… Este adevărat? Înainte se duceau românii în număr aşa de mare să vadă o trupă românească? Oare de ce nu se mai întâmplă şi astăzi la fel?
Jeni Miclos de cind asteptam aceasta emisiune cu Mircea Baniciu invitat! Multumesc inca o data pentru minunatul concert de acum aproape doi ani in Oslo, si mai ales va multumesc pentru emotiile pe care ni le-ati transmis tuturor. Se intimpla des sa aveti emotii in timpul concertelor?
Cezar Petrovici La multi ani! Domnisoara blonda nu trebuie sa faca nimic! Ar fi suficient sa inspire o piesa ca „Esarfa in dar”!
Marius, metalfan Dle Baniciu, dar să ştiţi că mai există o trupă, unde instrumentiştii sunt excepţionali, trupa sună beton, mai puţin solistul care e contra tuturor: Sabbath. :)))
Mela Mihaela Buna seara! Rock `92 a fost la Arenele Romane, insa Rock`91 a fost in curtea Palatului Pionierilor din Tineretului (ma rog, langa) – atunci am luat autografele celor de la Phoenix pe buletin, doar asta aveam, nu mai conta nimic.
Gabriela Petrescu Big LIKE! Adica…noaptea leilor!!
Patricia, Sao Paolo Bun venit Mircea Baniciu! Mama este o mare admiratoare! Are nişte albume mari… adică ca nişte CD-uri, dar mult mai mari… Nu ştiu cum le poţi asculta! 🙂 Eu l-am ascultat pe invitat pe Youtube!
Simona, metalfan Dle Baniciu, spuneţi sincer… care sunt piesele fără de care nu puteţi părăsi scena dacă nu le cântaţi? Şi a doua întrebare: chiar credeţi că puteţi pleca de aici fără să cântaţi măcar una dintre ele? Sincer, vă rog! 🙂
KissArmy Aţi spus că aveţi piese pentru un nou album. De ce nu încercaţi să le cântaţi live în concerte? Măcar una sau două. Sigur publicul s-ar bucura!
Tania, Craiova Dragilor v-aş asculta până la capătul vremii.. Albumele Secunda 1 şi 2 sunt de neegalat. „Maşina timpului” mă face să-mi revăd tinereţea în rochiţă de vară. Mulţumesc!
Gabriel Dar… de fapt… Pasărea Colibri era o trupă adevărată? Sau mai degrabă un proiect muzical? Adică voi nu compuneaţi împreună ca o trupă, cântaţi propriile piese… Nu?
Traian Felicitări Mircea Baniciu! Mulţumesc pentru piesele live!
Alina Boleantu Ce minunat sa-l aud pe Baniciu ! Salutari cu drag de la muzicanții din Bremen.Va trimit un pic de răcoare de pe aici.
Mircea Baniciu si Andrei Partos 30 iulie 2016
Mircea Baniciu si Andrei Partos 30 iulie 2016

Codrin Codrin La multi ani Maestre! Sa ne canti si incanti multi ani mai departe! Va salut cu drag pe voi si pe bunica mea Ani din Orastie! Salutari de la mare din statiunea 2 Mai!
Mirona-Ioana Tatu Bună seara! După câțiva ani în care v-am ascultat live, la aparatul radio (inclusiv în noaptea asta!), v-am descoperit și pe fb, în înregsitrări video! Este o surpriză să vă văd, domnule Partoș!… Nu știu de ce, după timbrul Dvs. vocal, îmi închipuiam că sunteți mai corpolent și cu barbă. :-)))) Vă apreciez enorm emisiunea. Și umorul. La mulți ani și multe emisiuni, în continuare!
Paula Vă mulţumesc din suflet pentru Kate Bush! Mi-a mers la suflet. Mi-aş dori să o văd live. Ştiu că a cântat anul trecut în Londra, dar am ratat şansa. Sper să decidă că va mai face un turneu, măcar. Ştiu că nu am şanse să o vad în România, aşa că sunt dispusă să merg la capătul Pământului doar să o văd.
Veronica, Cluj Vă mulţumesc pentru un astfel de invitat, pentru muzica difuzată până acum. LMA cu sănătate! 🙂
Sorina Wow. Nu mai ascultasem de mult piesa aceasta cu Bee Gees! Vă mulţumesc !
Oana Super tare Vama Veche! Pe vremea când Chirilă mai făcea şi piese bune… 🙂
Minodora Jos pălăria dle Partoş! Mulţumesc pentru muzica bună difuzată în fiecare noapte de vineri! LMA şi vacanţă plăcută la mare!
Mesaj primit prin email:

Pentru informarea lui ANDREI PARTOȘ
     In clasa a VIII-a , sub influența fenomenului BEATLES, îi rugasem pe părinții mei (după ce îmi cumpăraseră în clasa a VI-a un alt instrument și urmasem doi ani la acordeon cu un profesor de la Școala populară de muzică din Bârlad) să îmi cumpere o chitară.
(…)
Pentru informarea lui MIRCEA BANICIU   
   Vreau să-i reamintesc doar două secvențe din întâlnirile noastre.
    În 1978 am călătorit împreună într-un accelerat, de la Bârlad la București, un accelerat atât de plin încât am călătorit în picioare (un accelerat în care Mircea   s-a urcat din mers pe scara trenului și ne-a povestit, mie și unui redactor din TVR, care călătorea cu noi, care a fost cel mai groaznic drum cu trenul făcut pe vremea când cânta în formația Phoenix). Mircea Baniciu avusese un recital la Bârlad, unde dădusem idea unui alt festival de muzică folk.
Puteți citi textul în întregime aici (click!).

sursa (pentru audio): Radio România Actualități
 

 

 

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here