Mircea Rusu și prietenii săi la Psihologul muzical (ediția 747 – 21.01.2017)

0
117

Mircea Rusu & Friends la Radio Romania 2017Mircea Rusu a revenit în studio, a revenit la muzică și poezie 100%, va fi mai prezent în viața artistică a țării de acum încolo. A venit cu colegii și prietenii săi. Roxana Sorina Tudor (poet, contabil, recitator ș.a.), Ștefan Orfescu (chitarist cu multiple proiecte, un album personal, „Despre noi” lansat în noiembrie 2016), Marius Lung „Ursu” (bas) și Norbert Tobias (percuție).
 
A fost o formulă redusă la condițiile de studio, dar a sunat totul foarte bine. Un triplu CD, „Lumea din mine” este lansat acum și radiofonic, urmează un turneu național de promovare. Alături de acest material bogat, am primit și cartea cu aleși titlu, editată de „Charmides” din Bistrița (2016) care include povestiri, scrisori, postări de pe Facebook și „Poezele fără nume”. Fără îndoială, talentul  de povestitor și scriitor i-a surprins plăcut pe foarte tinerii ascultători. „Mircea Rusu nu este doar o poveste, este o poveste cu cântec” (a scris Nicolae Pastin prin SMS).  Au fost peste 450 de mesaje dintre care câteva se găsesc în continuarea acestui text introductiv. Mircea Rusu a primit invitații din SUA, Canada sau Australia, așa că va avea mult de circulat de acum încolo. Mircea a povestit despre colaborarea cu Compact, despre trecerile prin Costinești, despre albumele precedente. Roxana Tudor a recitat o poezie proprie, acompaniată spontan la chitară de Ștefan Orfescu.
 
Propunerile suplimentare din partea lui Mircea Rusu au fost cu Peter Gabriel, Rush, The Paper Kites, Yes.
 
Interviul cu Ian Anderson (Jethro Tull) s-a bucurat de o primire excepțională. Are și o durată consistentă, aproape 30 de minute, așa că aveți ce auzi sau citi (traducerea este postată  pe pagina emisiunii).
 
Topul 5 Sentimental a fost al lui Paul Rodgers și a prezențelor sale ca solist vocal la Free și Bad Company. Primele locuri sunt ocupate de Free cu All Right Now (1970), 2. Paul Rodgers cu Muddy Waters Blues (din 1993), 3. Free- Wishing Well (1973).
 
Audio:

Selecția mesajelor:
Cristina Colletti-Nan Caruso,Attenti al lupo, Canzone, Piazza grande… sunt multe cântecele lui frumoase!!! Lucio Dalla a fost un Grande.
Ramona Vă ascult cu drag din Israel!
Cătălina Vă transmit gânduri bune din Brescia!
Maria, Spania Ce dor mi-era de voi! Mă bucur că e vineri!
Gabriel Salutări de la Miami!
George, Los Angeles Sunt pe recepţie. Ascult pe Internet, iar acum sunt la coadă în hipermarket! E coadă mare, vor oamenii să îşi facă provizii, ne aşteaptă vremuri grele.
Irina Bun venit Mircea Rusu!
Vânzări Munteanul Salutari de la prietenii vechi din Campulung Muscel si Pitesti, Posada Rock & Clubul Club Hush Pitesti!
Patricia, Sao Paolo În primul rând vreau să-l felicit pe dl Mircea Rusu pentru că s-a clasat pe locul 13 în topul celor mai buni textieri. L-au votat 2940 de oameni. Având în vedere că nu prea se fac topuri pentru textieri nici măcar în ţările cu industrie muzicală dezvoltată, cât de important i se mai pare cuvântul în muzică?
Gaby Roman Salutari tuturor din Toronto… Mulțumiri invitaților din asta seara pentru dedicația anterioara, făcută romanilor de pretutindeni!
Aurel Roman Detroit U.S.A Multumim domnilor!!! Noapte frumoasa!!!!
Cerasela Platz · IMBRATISARI CALDUROASE DIN BLIESKASTEL , SAARLAND , GERMANIA !
Iuliu Constantinescu Buna noapte! Poate sa ne spuna dl. Mircea Rusu despre perioada Compact C? Ce stil dorea sa cristalizeze impreuna cu Costi Camarasan pe cele doua discuri realizate si cum intentiona sa lege acest stil de Compactul din anii ’80 cu Paul Ciuci?
Mona Mihaela Bonsoir la toti ! Va pupam de aici din Bruxelles ! Va ascultam cu drag !
Ont Katalin · Mircea Rusu unul din cei mai dragi artişti sufletului meu!! Să ştiți ca tot timpul vă ascult!! Non stop!
Meri şi Marc, Hanovra Sara bună! Se aude foarte bine! Vă iubim!
Mihail, Cluj Bună dimineaţa! Ce surpriză plăcută! Dl Mircea Rusu! Va fi un “Revelion” extraordinar!
Sorin Baciu Eu vă ascult din România. Desenez, pictez și vă ascult.
KissArmy Eu m-am trezit cântând versurile Strairway To Heaven!
Boogie Foarte bine aleasă piesa! Thank you for Zeppelin!
Pavel Ce au spus părinţii dvs când au aflat că vreţi să vă faceţi muzician? Au fost de accord, v-au susţinut?
Patricia, Sao Paolo Foarte tare! Are umor Ian Anderson!
Simona, metalfan Chiar dacă are un ego supra-dimensionat, este o plăcere să-l asculţi vorbind! Genial interviul!
Adryan, Sydney Excepţional interviu! Mulţumesc!
Tania, Ucraina Uite un artist care s-a lansat în anii 60, dar care şi-a păstrat prospeţimea minţii! Spre deosebire de colegii lui de generaţie care au căzut pradă diverselor substanţe…
Paula Felicitări pentru acest interviu! Sunt absolut uluită de faptul că vorbeşte cu atâta uşurinţă! Un artist atât de mare, care are totuşi o vârstă, se exprimă atât de curat şi de clar… Mă îngrozesc când mă uit la vedetele noastre (dar şi ale lor) din mainstream care abia leagă două propoziţii!
Adina Mi-a mers la suflet acest interviu! Mulţumesc!
Traian Îmi vine să plâng de fericire! Mulţumesc! Jethro Tull este trupa mea de suflet!
Cristian, Deva Nu e ok ce spune dl Anderson… trupele mari, ca Jethro Tull ar trebui să ajute trupele mici să se lanseze, ar trebui să dea înapoi din cee ace au primit la rândul lor!
Ionela, Călăraşi Mi-aţi făcut o mare bucurie! Speram să reuşiţi să-l aduceţi în studio, dar e bine şi înregistrat!
Gina Mulţumesc pentru interviul cu Ian Anderson!
George, Los Angeles Contează foarte mult şi cine face interviul! Mi-au plăcut toate interviurile făcute de dl Partoş! Asta pentru că ştie să îl facă pe artist să spună multe lucruri interesante! Sunt absolut convins că ar fi avut o discuţie plăcută (până la urmă) şi cu Lou Reed, recunoscut pentru atitudinea ostilă din interviuri!
Miruna Voi merge la concertul Jethro Tull! Negreşit!
Laura Dacă aş putea, aş pune în ramă această ediţie! Mulţumesc şi pentru invitaţi şi pentru interviu!
 
sursa (pentru audio): Radio România Actualități

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here