Molâul Dacian Cioloș și „căpcăunul” Prelipceanu

1
300

Molâul Dacian Cioloș și „căpcăunul” Prelipceanu

Privesc cu oarecare groază mulțimea de mironosițe care-și dau ochii peste cap în mii de comentarii pe Facebook și-l acuză pe Cosmin Prelipceanu de toate relele de pe Pământ. Mă îngrozește gândul că o profesie atât de frumoasă, precum cea de jurnalist, se pierde în neant. În esență, menirea jurnalistului este aceea de a adresa întrebări, de a strânge informații și de a le prezenta publicului. Atitudinea lui Prelipceanu nu mi s-a părut nici deplasată, nici perfectă. Dar nu pot să nu observ că există mii de deontologi ascunși pe Facebook. E din ce în ce mai clar că orice persoană cu cont de Facebook/Twitter/Instagram e mare jurnalist mare. Păcat!

De câțiva ani, am început să fiu deranjată de discursurile fără consistență ale politicienilor. Nu le mai suport! Le este adresată o întrebare clară și la obiect, iar ei simt mereu nevoia să te ducă pe după vișinii din fundul curții. De ce? Pentru că în esență, nu au nimic relevant de spus. Mai nou, dacă jurnalistul insistă cu întrebarea, e pus la colț.

Am ascultat de 4 ori interviul lui Cioloș cu Prelipceanu și mi se pare revoltătoare gargara politicianului. Dacă scoți din răspunsurile lui Dacian Cioloș toate bla-bla-urile, rămâi doar cu conjuncțiile și eventual câteva interjecții. Este uluitor!

Pe mine mă revoltă când văd că politicienii care ne conduc (de la PSD, la UDMR, PNL, USRPlus, etc) nu sunt în stare să comunice nimic clar. Ăștia îmbracă NIMICUL în multe cuvinte, iar noi îi votăm orbește din 4 în 4 ani. Pur și simplu, îi votăm fără să avem vreo pretenție de la ei. Ne punem cu seninătate viața în mâinile unor iresponsabili. Mi-ar fi plăcut să aud un răspuns clar la întrebarea despre cei doi miniștri ai sănătății pe care i-au avut cei de la USR-PLUS. Suntem în pandemie și nu avem un ministru al sănătății. Nimeni nu pare să-și asume răspunderea pentru asta. Ei au problemele lor interne. Între timp cazurile cresc, campania antivaccinare este mai agresivă ca oricând, iar politicienii se ceartă pe ciolan.

Autosuficiența liderilor politici este la fel de periculoasă. Fie că vorbește Cîțu, Barna sau Ciolacu, ai impresia că se adresează strict nucleului dur de fani de pe Facebook. Pe ei nu-i interesează restul populației. Din punctul lor de vedere, dacă i-au mulțumit pe fanii zgomotoși de pe Facebook, e suficient. Restul populației (marea masă de nehotărâți, de dezamăgiți), e neinteresantă! Să-i ia dracu! Ei au treabă doar cu adulatorii lor de pe Facebook.

În fine, aveți interviul mai jos. Judecați și singuri!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here