NAȚIE PUTUROASĂ?

0
162

HANDBAL MONDIAL

Meciuri multe la DigiSport. O competiție gândită prost, cu multe echipe slabe și foarte slabe. Cele bune se expun inutil. E un subiect vechi. De ani de zile se vorbește despre asta, dar nu se găsesc soluții. La Jocurile Olimpice e normal să fie deschidere, dar la un C.M. e nociv. Mi-au plăcut câteva Franța-Brazilia și Rusia-Serbia. Mai e mult până la final. Se joacă în două țări, Germania și Danemarca. Am văzut și arbitraje ciudate, săli goale, dar și arhipline. Tunisia, Bahrein, Japonia, Coreea, Angola…Ce meci tare, Qatar- Egipt (duminică).

SCM CRAIOVA, IMENSĂ DEZAMĂGIRE

La handbal fete începutul de an arată rău. CSM se mișcă foarte slab în campionatul intern. Noul antrenor nu arată de niciun fel inspirație. Nu folosește jucătoarele autohtone și e lipsit de idei. Craiova, deținătoarea de Cupa EHF, a pierdut sâmbătă seara în fașa echipei Bera Bera la 11 goluri diferență. Maniera de joc a fost dezamăgitoare, nu numai diferența de scor (putea fi mult mai mare). Nu știu ce se petrece la echipă. Au plecat câteva jucătoare, dar puteau aduce altele.

STRIGĂM ȘI NE BUCURĂM?

Așa e un promo la DigiSport, legat de transmisiile de tenis. Fetele noastre nu sunt în perioadă bună. Halep, Begu, Niculescu, Bogdan, Cristea n-au intrat în formă. Mai au timp, desigur. Kvitova m-a impresionat la Sydney unde a jucat contra lui Barty (Australia) și a unei arene pline ,zgomotoase. Partidă spectaculoasă, epuizantă. Grigore Cartianu (DigiSport, 13.01) a spus foarte corect că Simona are 5 înfrângeri la rând și că fără antrenor n-o vede bine.

NIMIC FĂRĂ BECALI

Orice tâmpenie emană patronul-nepatron, antrenorul principal, magnatul, șeful presei sportive, devine știre, subiect de talk-show, de dezbatere, de reluari multiple. Nu mai poate cumpăra jucători și atunci zice că n-are nevoie. Nimeni din țară nu-l mai vrea. Iar pentru a aduce de afară, e nevoie de efort, de căutare. Nu înțeleg sensul aparițiilor lui zilnice la DigiSport sau la ProX, când nu spune absolut nimic interesant.

REALITATEATV M-A PIERDUT ?

Dacă am ajuns să-l văd și pe Sergiu Andon (mult timp mâna dreaptă a lui Voiculescu)la acest post, atunci pentru mine e capitol încheiat. Consultantul politic Cozmin Gușă a învins. Alături de prietenul lui, Hoandră  mi-au cam scos postul din grila preferințelor. Culmea, se vorbea despre libertatea presei, despre 90 de ani de la nașterea U.Z.P.R., despre deontologie, despre jurnaliștii corupți, acoperiți…O feerie! A revenit Rareș Bogdan. Poate că la el mă voi mai holba uneori…

ADRIANA SĂFTOIU VORBEȘTE

Invitată la ”prietena” (sau erau dușmance, că nu mai știu?) Lavinia Șandru (TVR1) Săftoiu a spus multe, iar numele lui Băsescu a apărut în gura ambelor doamne extrem de des, deși omul nu mai e actual din decembrie 2014. Săftoiu a fost mai volubilă ca oricând (cafeaua, atmosfera, partenera?) și m-a convins că nici cu liberalii n-avem speranțe!

DESPRE STAND UP LA DIGI24

A fost invitat Cosmin Nedelcu zis Micutzu la emisiunea ”In fața ta”. Am aflat mai multe despre modul de gândire, de abordare a acestui stil de comunicare, de divertisment. Nu mi s-a părut un mare vorbitor, dar e bine că a creat un Club de Stand Up pe Calea Victoriei. Apropo, cum de n-a ajuns această emisiune foarte decentă și elegantă în Top 20 al talk-show-urilor din 2018? Nu mă refer la ediția asta.

„NAȚIE PUTUROASĂ”

Așa s-a pronunat destul de categoric tânărul Adrian Niculescu, speaker motivațional, invitat la Florentina Fântânaru în emisiune (singura producție de la A3, pe care o urmăresc). Omul a avut argumente, chiar dacă mi s-a părut că are o părere excesiv de bună despre sine. În domeniul lui se consideră cel mai bun și asta-i dă încredere și curaj pentru viitor. Îl deranjează gândirea negativă, pesimismul românilor, care nu caută binele. Dar ”nație puturoasă” e o abordare pozitivă sau doar o observație motivațională? Mobilizatoare! Cei harnici au plecat din țară!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here