Dana Dragomir şi Mihai Bisericanu la Psihologul muzical (ediţia 695 – 23.01.2016) – AUDIO

0
345

Dana Dragomir si Mihai Bisericanu la Radio Romania 2016Două debuturi într-o singură ediţie. O primă parte cu interpreta la nai, venită în vizită din Suedia,  Dana Dragomir (născută la Bucureşti în 22 iulie 1964). Traseul ei artistic îl veţi afla ascultând  relatările.A explicat şi cum a ajuns la nai. Are numeroase albume, premii, realizări internaţionale. Veţi afla şi cum a obţinut primul ei succes de top, cu o compoziţie semnată Benny Andersson şi Bjorn Ulveus de la ABBA. Interesant e că aranjamentul orchestral şi producţia i-au revenit lui Andre Moraru. Este vorba de albumul „Best Of” din 2011. Dana are propria casă de discuri, iar alături de soţul ei se ocupă de management, turnee, evenimente. Pregăteşte noi apariţii şi promite să revină în România cât de curând. Coincidenţa a făcut ca şi Mihai Bisericanu (născut pe 5.02.1962) să fi urmat cursurile aceleaşi şcoli, Liceul de Muzică „Dinu Lipatti”. Cei doi s-au bucurat de revedere, au depănat amintiri, cât le-a permis emisiunea în direct.
 

Dana Dragomir la Radio Romania 2016
Dana Dragomir la Radio Romania 2016

Mihai Bisericanu a absolvit A.T.F. în 1990, dar a cântat în trupe ca DAR şi Imaginegativă (perioada 1981-1984) unde l-a avut coleg şi pe Gabriel Basarabescu. Tot din 1981 a fost component al Corului Academic al Radiodifuziunii Române. Din 1995 a ajuns la Teatrul Bulandra, este şi cadru didactic asociat la Catedra de Expresie vocală şi corporală din U.N.A.T.C. din 2006. Lumea desenelor animate l-a atras mereu aşa că-i auzim vocea în foarte multe roluri. În emisiune a venit cu chitara şi ne-a cântat fără reţineri. Actorul a recitat, a povestit, a răspuns numeroaselor întrebări venite din partea ascultătorilor. Lista preferinţelor muzicale personale a inclus nume ca The Police, The Stranglers, Joe Jackson, Tom Waits, Talking Heads ş.a.m.d. Mihai ne-a oferit şi o raritate, un fragment dintr-o înregistrare a operei rock „Zburătorul” (cu Liviu Tudan, Florin Chifiriuc şi alţii).
 
Top 5 Sentimental  a aparţinut regretatului solist Ronnie James Dio. Primele locuri au fost ocupate de 1. Man On The Silver Mountain, 2. Holy Diver, 3. Rainbow In The Dark.
 
Audio:

 
 
Selecţia mesajelor (au fost aproape 300!)
Mihai Bisericanu la Radio Romania 2016
Mihai Bisericanu la Radio Romania 2016

Bowie-fan: Bună seara! Sunt aici! Vreau să îi rog pe toţi ascultătorii să semneze petiţia prin care îi cerem lui Kanye West să nu se atingă de piesele lui David Bowie! Vă rog mult! 🙂
Simona, metalfan: Am semnat şi eu petiţia aceea! Pentru mine vestea a fost un şoc. Mi-a spus o colegă de facultate: „Kanye West vrea să cânte…” restul frazei nici nu am mai auzit-o… eu încă mă mai mir că acest Kanye West „cântă”… Habar n-aveam… L-am auzit în câteva înregistrări live şi mi-au crăpat urechile!
George, Los Angeles: Bună seara! Sunt şi eu cu voi!
Oana: Ce părere are invitata despre Andre Rieu? Mi-ar plăcea să o văd pe scenă alături de el!
Robby, Reşiţa: Există partituri de nai?
Patriacia, Sao Paolo, Brazilia: Wow! Un jam-session cu Brian May!! Cât de tare!!
Vlad Galis Blue Rhapsody Sweden Girl!
Simona, metalfan: Îl iubesc pe Timon!!! Mai ţii minte vreo replică? Eu când eram mică vroiam să mă fac Timon! :)))
Teddi, Londra: Timon este cel mai tare! Îmi plăcea foarte mult serialul acela! Felicitări Mihai Bisericanu!
Irina: Având în vedere că Mihai a studiat muzica, şi-a dorit să facă teatru de revistă? Îi place?
Ramona, Buc: Cum ai învăţat să cânţi la chitară?
Martha, Germania: Te salut Mihai! Ai fost şi rămâi unul dintre preferaţii mei!
Cristina, metalfan: Aha… deci Depeche Mode nu a „omorât” doar rock-ul, ci şi new-wave-ul!
Dana Dragomir
Dana Dragomir

Mihail Gagiu Felicitari, Mihai!!! Canti mult mai ,,curat” decât multe ,,vedete fabricate pe computer”! M-ai surprins plăcut!
Maria, Brăila: Care a fost primul rol jucat la teatru?
Mihnea: Aş vrea să-l întreb pe Mihai dacă îi place Alexandre Dumas tatăl? Şi ce părere are de ecranizările făcute de francezi pentru Cei trei muschetari?
Roxana: Îmi place foarte mult Mihai Bisericanu! Mi-aş dori să-l văd într-o ecranizare a unui roman de Jane Austen, şi asta pentru că mi se pare că i s-ar potrivi umorul acestei autoare.
Mădălina: În facultate a făcut parte din vreo brigadă de umor, cum era Divertis sau alte grupuri?
Mihnea Dimoftache Mi-amintesc cu nostalgie si multa placere de un refren de acum 20 de ani de la comedie: bye bye , domnule Posac, bye bye si sa ne vedem in rai! Mi-as dori sa fredoneze Mihai un pic din acele refrene minunate din Mireasa muta de la Comedie de acum 2 decenii. Cel mai tare muzical live cu rock cu saxofon, cu tobe., chitară electrica.. cu tudor chirilă si varul sandel, corect? Mi-as dori o înregistrare video pt soția mea…ea n-a prins la vremea respectivă piesa si eu o bat la cap cu acele refrene de 20 de ani…
Sanda: I-a plăcut seria Piraţii din Caraibe?
Jeni: Îl ador pe Mihai Bisericanu!
Mihai Bisericanu
Mihai Bisericanu

Adryan, Sydney, Australia: Habar n-am când s-a făcut ora 13.20! Noi aici ne pregătim să luăm prânzul! Foarte mult mi-a plăcut această ediţie!
Black Eloise: Topul cu Dio!!! Abia aşteptam!!
Cristina, metalfan: Super piese! Păstrează în ele o energie fantastică! Ascult şi nu-mi mai trebuie cafea! Parcă mă trezesc la viaţă!
Maşa: Mulţumesc pentru Stargazer!
Minodora: Superbă varianta piesei Man On The Silver Mountain!!
Niko, Milano: Mi-a plăcut foarte mult această ediţie! În această noapte l-am descoperit pe Mihai Bisericanu! N-am cuvinte să vă mulţumesc pt Dio!
Diana, Bologna: A fost un regal! Vă mulţumim pentru încă o noapte specială!
 
sursa (pentru audio): Radio România Actualităţi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here