Nu, Kanye West nu va înregistra un album tribut David Bowie

0
25

Kanye-West-and-David-Bowie (600 x 400)Articol din Ultimate Classic Rock
Wow! Acum știm cât de mult îl urăște lumea rock-ului pe Kanye West. Simplul fapt că a s-a zvonit că artistul intenționează să înregistreze un album tribut David Bowie, a isterizat Internetul. Fanii lui Bowie (și nu numai!) s-au mobilizat și au semnat o petiție (click aici!) prin care îi cer lui Kanye să renunțe la idee. În doar o singură zi petiția a fost semnată de peste 15.000 de persoane (și numărătoarea continuă!). Se pare, însă, că West nu și-a propus nicio clipă să lanseze un album de coveruri.
Știrea a apărut, inițial, în ziarul tabloid Daily Star (Marea Britanie), unde era citată o sursă care susținea că West l-a descoperit pe Bowie abia după ce artistul britanic a murit, potrivit acestei surse Kanye West ar fi spus: „torța inovației în muzica mi-a fost pasată mie”. Aceeași sursă a declarat: „Kanye vrea să lanseze un album de coveruri Bowie. Unele piese vor fi cântate, iar altele vor beneficia de un tratament special: Kanye va recita propriile versuri peste muzica lui Bowie”.
De aici și până la isteria generală de pe Internet nu a fost decât un pas. Mii de persoane l-au pus la zid pe Kanye, au semnat petiția și și-au exprimat speranța că artistul va renunța la ideea de a „distruge” muzica lui David Bowie. Desigur, niciunul dintre semnatarii petiției nu s-a gândit cum poate o astfel de acțiune să oprească un artist să înregistreze niște piese.
Site-ul TMZ a luat legătura cu managementul lui Kanye West care a subliniat faptul că David Bowie a avut o mare influență asupra lui Kanye West, cu toate astea nu s-a discutat niciodată despre un album de coveruri Bowie.
În timp ce fanii lui Bowie respiră ușurați la aflarea acestei vești, alții sunt puțin dezamăgiți. Editorialistul de la ziarul The Guardian este de părere că „West singurul artist din mainstream care se apropie de David Bowie. În prezent, nimeni nu vinde la fel de multe albume precum Kanye West. În plus, Kanye este un artist capabil să revoluționeze lucrurile atât din punct de vedere cultural cât și politic”.
 
sursa: Ultimate Classic Rock

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here