Phoenix-ul lui Nicu Covaci a predat o lecție de rock adevărat în Cetatea Oradea (7.07)

0
122

sursă foto: bihorstiri.ro
sursă foto: bihorstiri.ro

Articol preluat de pe site-ul bihorstiri.ro
Vineri, în prima seară a Festivalului Medieval de la Cetatea Oradea, grupul a debordat de energie și a generat ovații prelungite grație unor interpretări speciale ale unor melodii celebre precum „Nunta”, „Strunga”, „Mugur de fluier” sau „Vremuri”. Oameni de vârsta lui Nicu Covaci, fani de vârsta copiilor celor de vârsta lui Nicu Covaci, copii ai copiilor celor de vârsta lui Nicu Covaci și chiar strănepoți ai unor fani grăbiți au fost în seara de 7 iulie la Cetate. Un moment aniversar deosebit: 55 de ani de Phoenix, un brand al rockului românesc și de pe mapamond, căci sunt foarte puține formațiile rock care se pot mândri cu o asemenea longevitate fără întrerupere în activitate. Și da: Phoenix face parte din acest club select alături de grupuri precum Rolling Stones sau Omega (cea care a încântat iubitorii de muzică, nu demult, tot la Cetate, în ultima seară a Zilelor Sf. Ladislau).
Recitalul de la Festivalul Medieval a fost special pentru localnici și pentru că pe scenă au urcat ex-Sfinxul Dan Andrei Aldea (orădean adoptat) și Călin Pop (frontman la Celelalte Cuvinte). Primul a fost vedeta celor aproximativ 30 de minute în care a condus formația de pe scenă prin lumea blues-ului, inclusiv cu celebrele „Red House” și „Need Your Love So Bad” de la Jimi Hendrix, respectiv Fleetwood Mac (perioada Peter Green). Pop, de partea lui, nu a pus mâna pe chitară, preferând să contribuie la concertul Phoenix mânuind fluierul.
Orădenii de la Cetate au avut ocazia să primească o doză serioasă de rock adevărat cu tentă folclorică românească. Repertoriul Phoenix garantează acest lucru. Dar din recital nu au lipsit nici melodii de factură ceva mai recentă, prin care muzicienii au avut șansa să își arate versatilitatea și atașamentul față de rockul clasic.
Găsiți foto și articolul în întregime aici:
http://bihorstiri.ro/dupa-55-de-ani-phoenix-ul-lui-nicu-covaci-predat-o-lectie-de-rock-adevarat-cetatea-oradea-foto/

REMINDER!

WolfBlues Festival 29 iulieA doua ediție a Festivalului WolfBlues va avea loc în Poiana Lupului (Gărâna – Wolfsberg, Semenic, Caraș-Severin) pe 28 și 29 iulie.
Din line-up-ul festivalului fac parte atât muzicieni celebri ai scenei blues, cât și prieteni din zona muzicii rock care vin la Gărâna să cânte blues: Călin Pop de la Celelalte Cuvinte, Iulian Vrăbete de la Holograf, Bujor Hariga de la Pro Musica, Nicu Covaci, liderul Phoenix, precum și Erlend Krauser, membru marcant al istoriei Phoenix.
Evenimentele vor fi precedate de workshopuri desfășurate în timpul zilei.
Biletele costă:
Presale (achiziționate în perioada 1 iulie – 15 iulie): bilet pentru o zi de festival = 70 lei / abonament pentru două zile = 110 lei.
Biletele achiziționate în ziua evenimentului, în Poiana Lupului, vor avea prețul de 90 lei (pentru o zi de festival) și 150 lei (abonament).
Copiii sub 7 ani vor beneficia de acces gratuit la eveniment iar cei cu varste cuprinse intre 7 si 14 ani vor putea achizitiona bilete cu reducere de 50% din retelele partenere.
Găsiți programul festivalului aici: http://andreipartos.ro/wolfblues-editia-ii-poiana-lupului-garana-28-29-iulie-2017/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here