POLITICHIA DE LA TV ŞI ALTELE

0
34

LUPTE POLITICA*Aflu acum că Iohannis l-ar vrea alături de el pe Crin Antonescu. Cel din urmă a dispărut din spaţiul public şi-l felicit pentru această mişcare. Dacă nu era pripit , rămânea şi preşedinte al Senatului.  Acelaşi domn K.I. nu vrea să negocieze cu nimeni, vrea să vină poporul la vot doar aşa din simpatie, din convingere. Mizează prea mult pe votul negativ al celor care nu iubesc stânga!
* Rezultate surpriză la fotbal în prima Ligă. Petrolul face egal acasă cu Oţelul, CFR pierde acasă de la Braşov. Pot spune că-s două momente favorabile Stelei. Din câte am dedus de la ştiri, Dinu Vamă a plecat de la Astra. S-a terminat marea prietenie cu Ioan Nicolae? Joi Steaua şi Astra joacă în Europa…Le ţin pumnii!
* Din nou vorbeşte Ponta pe toate canalele. E mândru de cifrele obţinute. Atacă adversarii care l-au insultat, spune el. Îi aşteaptă pe votanţii lui Vadim, Meleşcanu, Diaconescu şi Tăriceanu…Cam asta era schema de la bun început. A amintit numele lui Băsescu de 4-5 ori, deşi n-avea nicio legătură. L-a atacat pe Iohannis la capitolul exprimare săracă…”Iohannis e cu lucrurile, eu cu oamenii”. Nici nu e greu! Nu vrea să primească ordine din afara ţării! De la PPE şi alţi indivizi…Vrea legitimitate, să câştige detaşat…„Iohannis e un lucru”…Atacul la Iohannis este oribil. Adică să-l numeşti „lucru” nu poate fi nimic mai josnic. Din nou s-a referit la „frauda” din 2009! Nicio vorbă despre măgăria pe care a comis-o cu cei din diasporă! S-a lăudat cu succesul din Republica Moldova. Un discurs veninos, arogant şi fără conţinut. Începe să fie repetitiv, mai intens ca Iohannis…Cum include Ponta Partidul lui Tăriceanu la guvernare, dacă partidul nu e încă legal? Probabil că tot Tăriceanu va fi premierul propus de PSD.
* Este şi ziua lui Traian Băsescu. Să fie sănătos! 10 ani, două mandate, două suspendări, multe scandaluri dar şi reuşite. Ţara n-a ajuns în colaps în timpul crizei, corupţii au început să ajungă după gratii sau măcar în instanţe…Acum e supărat pe Serviciile pe care le-a lăudat excesiv. S-a expus inutil prin a o susţine pe Udrea, s-a implicat prea clar în ruperea PDL, şi-a pierdut cam toţi consilierii (unii valoroşi )…E bine că semnalează nereguli, abateri de la lege, e bine că nu lasă corupţii, pătaţii să ajungă peste tot. Fratele lui este încă în puşcărie, dar nejudecat…Asta înseamnă celeritate în Justiţie? Cu puţin fler şi autocontrol putea ieşi din funcţie pe cai mari. Acum vor să-l suspende din nou ca să-l lase fără pensie (zicea plagiatorul). Nu ştiu dacă va fi agăţat cu vreun dosar, dacă va ajunge în instanţă sau la puşcărie. Orice e posibil, dar cred că cei care i-au votat suspendarea au şi uitat de ce o făceau. L-au ales pe Ponta mai puţini de 4 milioane, pentru că le-a dat şi nu le-a spus că le-a şi luat. Plecarea lui Băsescu ar trebui să însemne dispariţia unei teme majore din discursul televizionistic al stângii de toate nuanţele. Nu cred că va ieşi din politică, aşa că-i va mai zgândări pe mulţi o vreme. În fond, Iliescu mai are şi acum declaraţii luate în seamă. De la Constantinescu nu mă aşteptam la nimic bun nici când era în funcţie.
*Treptat Digi24 rămâne singura televiziune echilibrată. Realitatea încearcă să preia publicul de dreapta, dar o face şchiop.  NaşulTV are audienţă minusculă, iar B1TV s-a răsucit vizibil. Cu mici excepţii care ţin de personalitatea moderatorilor de emisiuni. Despre canalele hidoase nu pot spune nimic. Acolo e locul unor psihopatologi să comenteze, iar eu nu mai am calificarea corespunzătoare.
* Cristoiu afirmă că slaba participare la vot a fost generată de acţiunile DNA! Adică oamenilor li s-a făcut scârbă de politică, de alegeri?
* A.C.L. n-a existat în ultima vreme, n-a contracarat cu nimic campania murdară anti Iohannis din partea PSD. Se vorbeşte despre noi trădări printre penelişti. Cifrele foarte slabe în prea multe judeţe l-au enervat pe V.Blaga. So what?
* Moderatoarea de la Evenimentul zilei (B1) are pe ecran declaraţia lui Gh. Frunda şi ea spune că e Laszlo Borbely. Noroc că cei din studio au fost mai atenţi. Nu ştiu cum o cheamă pe domnişoară, dar sigur nu e pregătită pentru un astfel de rol! Ludovic Orban afirmă că dreapta a câştigat primul tur. Trăim în lumi paralele? El a socotit, probabil toate procentele venite dinstre presupusa dreaptă: Iohannis, Macovei, Udrea, Kelemen Hunor…cu puţin efort îl poate pune şi pe Tăriceanu! Triumfalism de doi lei, care poate costa scump pe 16 noiembrie!
*UNPR, adică cei din coaliţia de la guvernare au bătut palma cu Vadim. Are şi el 300.000 de votanţi. Declaraţiile lui au fost jigniri şi atacuri fără limite. Dacă aveam Justiţie, acest domn nu mai ciripea de un deceniu pe la televizor. A spus foarte clar că nu acceptă să avem un preşedinte „străin”, deşi Iohannis e cetăţean român, născut aici. Şi apoi se supără când i se spune că e extremist. Îl mai dă cienva în judecată? A pierdut vreun proces de calomnie? A insistat şi asupra faptului că sunt arestaţi micuţi nevinovaţi, că vrea amnistie cu orice preţ! Cred că UDMR e fericit pentru această mişcare…Vom afla acum ce coloană vertebrală are acest non-partid al ungurilor din România.
* Tăriceanu a făcut şi pasul doi, adică a anunţat că PLR, inexistent legal, va intra la guvernare. E clar că va obţine şi unu-două locuri pentru colegii săi foşti miniştri. El având ofertă clară pentru premier. Un liberal roşu cum scrie la carte.
* Dan Diaconescu va decide cine câştigă! Aşa a declarat. Este Supremul arbitru al turul doi! Dar nu spune la televiziunea cui lucrează. Adică a pesedistului Sebastian Ghiţă! Diaconescu este şi el condamnat la nişte aniu de puşcărie pentru şantaj, cum bine remarca Sorina Matei (B1TV).
* Pe dreapta nu se petrece nimic. CCR a amânat pronunţarea pe legea cu incompatibilităţile (care-l viza şi pe Iohannis) până-n decembrie! Săracii nu au timp să decidă cum e mai bine. Sunt foarte ocupaţi, corecţi, imparţiali!
* Mihai Neamţu n-a fost lăsat să se exprime la B1TV de gazda Irina Petraru. Foarte agresivă a fost şi cu dl. Canacheu Cel din urmă a acuzat presa în ansamblu iar gazda a replicat că atunci n-ar trebui să mai accepte invitaţia diverselor televiziuni. Niciodată n-a fost atât de obraznică faţă de oamenii puterii.
*Meleşcanu îl susţine pe Ponta. De ce nu mă mir ? Fostul şef  SIE venea parcă de la liberali, dar ce mai contează? A fost şi consilierul lui Ponta! Acum înţelegeţi cum e cu acoperiţii? Omul şi-a asigurat o pensie liniştită oricum! Adică la Curtea Constituţională!
*V. Ponta a confirmat: Tăriceanu va fi premier. Toate partidele (PC, UNPR, PSD, PRM, UDMR, PLR) vor avea oameni în guvern. Da, acelaşi C.P.T. care trimitea bileţele roz pentru salvarea de pârnaie a regretatului Dinu Patriciu. Mare iubitor al Justiţiei. A fost, alături de Ponta la A3 unde şi-au recunoscut sentimentele reciproce. Pasiunea pentru maşini vechi, noi, pentru motoare, prietenia dintre copii, etc. Ce nevoie mai era de competenţă?
* La Ghiţă TV un atac dur la adresa lui Blaga! Şpăgi, EADS, sponsorizări, mită…Omul a fost sunat şi a negat tot. N-a fost chemat la DNA. Vadim era în direct şi a ţipat la el, în stilul caracteristic. Acum e din nou în pîine, a promis că-i desfiinţează mediatic pe  adversarii lui VVP, asta face!
* E miercuri. De trei zile se discută cum ar trebui să se petreacă o dezbatere, sau mai multe, între cei doi candidaţi. DDD s-a autopropus să le modereze. Diaconescu n-a fost capabil să-şi asume adeziunea faţă de Ponta, deşi e evidentă relaţia bună a celor doi olteni. Cred că nu vom avea parte de nicio confruntare…
* L-am urmărit şi pe Iohannis cu două apariţii ultrascurte. N-a spus mai nimic. E şi asta o artă! Unii spun că aşa e un politician occidental, nu stă să piardă timp. De acord, dar eu cred că el nu poate mai mult. Încercaţi să-i urmăriţi vocabularul, expresiile şi expresia din ochi chiar şi când mimează un smile larg! Omul nu se gândeşte la eşec, asta-i clar.
* Bogdan Stanoievici a fost invitat de B1TV…El nu e membru PSD, dar Mircea Marian nu ştie nici asta!  Bogdan e bogat în lozinci cu interesul de ţară, de popor! Discuţia este mereu întreruptă de false ştiri importante, care n-au nicio relevanţă! Reţeta e valabilă pentru mai toate talk-show-urile de pe B1TV…Din păcate! B.S. a spus de vreo 5 ori că ” nu există perfecţiune, doar Dumnezeu e perfect”. Ministrul românilor de pretututindeni era mai bine să rămână actorul simpatic pe care l-am cunoscut acum peste 35 de ani!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here