PREFAŢĂ LA CONCERTUL LADY GAGA

0
57

Scena amplasata in Piata Constitutiei
Scena amplasata in Piata Constitutiei

Mâine, 16 august 2012, Lady Gaga va susţine primul concert în România. Artista a sosit astăzi în Bucureşti, iar ziariştii au fost pe urmele ei. Fiecare grupaj informativ conţinea câte o ştire despre solistă. Ediţiile online ale ziarelor au publicat fotografii şi au relatat pas cu pas fiecare mişcare a divei. Până şi colegii mei, care în mod normal se ocupă de ştiri politice, tot pe Lady Gaga au „tocat-o” în redacţie… Argumente pro sau contra, cu ironie sau cu entuziasm, fiecare avea ceva de spus despre artistă.
În drum spre casă, am decis să mă opresc puţin în Piaţa Constituţiei şi să fac câteva fotografii. Eram curioasă să văd şi eu „cea mai mare scenă din lume”. Traficul nu era încă restricţionat complet, iar muncitorii lucrau de zor. Puteţi vedea în fotografiile de mai sus cum arăta scena la ora 19.30.
Câţiva gură-cască „supravegheau” cu atenţie tot ceea ce se petrecea în Piaţă. „Dar la ce or folosi turnurile alea?! Oare se urcă şi pe acolo?!”, se întreba o tânără. „Nu cred… E aşa de efect”, îi răspunde prietenul ei, cu un aer cam plictisit.
În spatele meu, o doamnă cedase la insistenţele băieţelului ei şi îl adusese să vadă scena. Puştiul (să fi avut vreo 10 ani) povestea plin de entuziasm: „Are un căţel pe care-l cheamă Fozzi şi el are propria lui cabină în backstage!!! Îţi vine să crezi?! Uită-te cât de mare e scenă!! N-am mai văzut aşa ceva! Şi e ca un castel… Turnurile alea or fi de piatră? Vreau să le văd mai deaproape”, zice el. „Ei, hai fii serios! Nu traversăm, nici nu avem voie. Nu-s de piatră, e decor, ca la teatru”, îi răspunde mama.
„Orice s-ar spune, Lady Gaga este o super divă, care spre deosebire de altele are şi conţinut”, dă verdictul Antonia, în vârstă de 18 ani, care a venit să vadă scena alături de vreo 6-7 prieteni. „Madonna e „fumată”… ea a fost OK pentru anii ’80, presupun. În plus, nici măcar nu are voce! Dar Lady Gaga e altceva. Talentul ei este recunoscut şi de colegii ei de breaslă”, adaugă ea.
„Nu ştiu ce vă place la ea! E urâtă, umblă doar în ţoale extravagante… dar are pretenţia că luptă împotriva sărăciei. E culmea ipocriziei”, sare imediat unul dintre prietenii Antoniei.
„E o întreagă industrie în spatele ei… Antonia, îl ştii pe tipu’ ăla de la T.Rex? De unde să-l ştii că tu asculţi Lady Gaga…. (râde ironic) Ei bine, Bolan a zis: „If you know how to rock you don’t need to shock”. Dacă muzica e bună, nu trebuie să şochezi, nu ai nevoie de imagine şocantă! Problema e că, deşi i-am ascultat piesele pe toate posturile de radio în fiecare zi, eu nu le pot reţine! În schimb, ştiu scene din videoclipurile ei… Dar Antonia, hai să-ţi spun ceva: imaginea fără muzică e zero! A zis-o şi Alice Cooper în mai multe interviuri: imaginea e prima care dispare din mintea omului, melodia însă va rămâne mereu; fără muzică bună artistul nu va putea trece testul timpului. Eu sunt de acord cu el”, spune răspicat Eduard (22 de ani).
„Are conţinut măi Edi! Imaginea o ajută foarte mult, dar trebuie să îi asculţi şi versurile care sunt accentuate de imagine. Lady Gaga e un pachet: muzică, versuri, imagine. Totul este dus la extrem. Sunt sigură că după 30 de ani va fi tot în vârful clasamentelor. Nici The Beatles nu au fost apreciaţi la adevărata lor valoare atunci când s-au lansat”, este de părere Alina, 21 de ani.
I-am lăsat pe Antonia şi pe prietenii ei şi m-am dus pe bulevard înspre Piaţa Unirii. O fetiţă de 12 ani (care purta un tricou roz cu Hannah Montana) îşi ruga mama să o ducă la concert. „Da’ de ce vrei să o vezi pe asta?! Nu te-ai săturat de ea? E toată ziua la TV şi la radio… Măcar dacă ar avea muzică bună, dar… nici nu se pune problema! Oricum, mamă, nu avem bani”, îi răspunde mama.
Pe bulevard am întâlnit fel de fel de oamenii: unii plimbau câini, alţii erau cu nepoţii, în timp ce alţii stăteau pe bancă şi discutau subiectul zilei: Lady Gaga. „Eu locuiesc aici în bloc”, îmi zice doamna Ana (68 de ani). „Nu înţeleg de ce trebuie să ne-o aducă pe această solistă aici… Eu vreau linişte. Am tot văzut-o la televizor pe asta… o ciudată”.
„Solistele din ziua de azi… nu mai ştiu să fie feminine”, o completează doamna Ifrim (59 de ani). „Dacă s-ar îmbrăca şi ea mai frumos, dacă nu ar mai pune pe faţă atâta machiaj… Arată înfiorător şi nu e nici o mare voce”.
În timp ce discutam cu cele două doamne, apare domnul Florescu (54 de ani): „Şi eu locuiesc în acest bloc. Eu sunt un bun creştin… Tocmai de aceea mă revoltă faptul că Lady Gaga va cânta aici. Aproape toate videoclipurile ei contin simboluri oculte, precum şi aspecte care ţin de controlul minţii. Pe de alta parte, simbolismul pe care ea îl foloseşte este profund şi ezoteric. Lady Gaga este o unealtă a elitelor. Uitaţi-vă la clipul piesei Alejandro. Dansatorii ţin în mână Steaua lui David, piramide (simbol masonic). În plus, mişcarea feministă pe care ea o sprijină duce la destrămarea familiei tradiţionale”. Domnul Florescu a vorbit mult timp (prea mult chiar!)… Nici nu ştiu când am ajuns la Nick Rockefeller, Aaron Russo, dorinţa elitelor de a reduce populaţia la jumătate şi alte asemenea…
Elisabeta Pancu (62 de ani, îşi plimba căţelul prin faţa blocului) mi-a zis: „Eu nu ştiu în ce crede ea, nici nu mă interesează. Tot ce pot să spun eu este că nu îmi place ce cântă ea. Ea e mai mult dansatoare! Eu nici nu aş numi muzică ce face ea!”
Cam acestea erau părerile în această seară în timp ce muncitorii lucrau cu spor la scenă. Revin mâine cu alte amănunte!
Nu uitaţi că pe 16 august, pentru accesul în Monster Pit, cei mai înfocaţi fani ai artistei sunt aşteptaţi la intrarea dinspre Regina Maria (Calea 13 Septembrie), începând cu ora 8:00 dimineaţa. Alegerea norocoşilor care o vor vedea pe Lady Gaga din celebrul Monster Pit se va face exclusiv de către reprezentanţii artistei, pentru mai multe detalii privind criteriile de selecţie accesaţi pagina oficială a artistei, http://www.ladygaga.com

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here