Protest în Londra la un concert Carla’s Dreams. Organizația #FreeMoldova acuză trupa că a cântat pentru oligarhi

Articol preluat din Adevărul

0
268

Am citit cu surprindere acest articol din Adevărul. Înțeleg nevoia de publicitate, de a-ți face cunoscută campania, dar să acuzi o trupă că a cântat pe bani furați, mi se pare deplasat. În primul rând, artiștii nu sunt polițiști, nu e de datoria lor să verifice de unde a câștigat banii firma sau persoana care îi invită să susțină un concert. La fel de pueril mi s-a părut și textul publicat de Cabral pe blogul lui, care spunea că el nu mai acceptă să lucreze cu primării pentru că nu știe de unde vin banii, dacă primarul își face sau nu datoria. Nici pe cei (mulți, din păcate) care se lăudau pe Facebook că ei nu vor merge la concertul gratuit al lui Rod Stewart organizat de Primăria București pentru că e pe bani publici. Dacă grija față de banul public ar fi reală, tot ar fi bine, dar… Nu ne deranjează când sunt vandalizate parcurile, mijloacele de transport în comun, nu avem pic de respect față spațiile publice comune, dar sărim în sus când auzim de bani publici.

În al doilea rând, mi se pare o ipocrizie din partea publicului să ceară artiștilor să nu cânte la X, Y sau Z eveniment. Cu ce drept le cerem asta?! Până una alta și artistul trebuie să trăiască. Publicul nu mai cumpără discuri, nici cu ideea de a cumpăra biletele la concerte nu prea se împacă (s-a obișnuit cu cele gratuite), dar are pretenția ca artistul să se implice în viața cetății și să cânte doar acolo unde Fiscul a verificat fiecare leu al organizatorului.

Aveți mai jost un fragment din articolul publicat de Adevărul. Puteți să comentați dacă doriți.

Trupa Carla’s Dreams, care a susţinut un concert în Londra, pe 16 iunie, în clubul Electric Ballroom, a fost întâmpinată cu un protest al organizaţiei diasporei moldoveneşti FreeMoldova.

Artiştii au fost blamaţi pentru faptul că au acceptat să cânte în perioada 2017-2018 în concerte organizate de reprezentanţi ai Partidului Democrat şi ai Partidului Ilan Şor – formaţiuni parlamentare acuzate de interese oligarhice, spălare de bani şi corupţie.

„Adevărul“ a solicitat un punct de vedere de la trupa Carla’s Dreams. Până la ora publicării articolului, nu am primit un răspuns.

Protestatarii au afişat pancarte cu mesaje precum „Piesa e faină, dar nouă nu ni-i P.O.H.U.I. (n.r. – titlul primului hit al trupei, care s-ar putea traduce prin „lehamite“) de ţară #FreeMoldova“ şi „Nu cântaţi pe bani furaţi!“.

https://adevarul.ro/entertainment/muzica/protest-londra-concert-carlas-dreams-trupa-e-acuzata-cantat-oligarhi-foto-1_5d07baf7892c0bb0c67b2db2/index.html

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here