Radu Paraschivescu la Psihologul muzical (ediţia 590 – 18.01.2014) – AUDIO

0
401

Radu Paraschivescu aÎn  iunie 2010 Radu Paraschivescu a fost în studio alături de Răzvan Lucescu (pe atunci antrenorul echipei naţionale de fotbal). Acea ediţie a ocupat locul 3 în sondajul nostru la final de an. Aşa că Radu Paraschivescu a rămas dator cu o vizită! A venit cu mare plăcere, cu o listă spectaculoasă de preferinţe muzicale de pe care n-au lipsit nume ca Robert Plant, Asia, Palcebo, Phoenix, Marillion, Roger Hodgson, The Cure, Pasenger, James Blunt, Queen şi alţii.
Subiectele abordate au fost multiple. Au dominat cele două cărţi lansate la „Gaudeamus 2013”: Maimuţa carpatină” şi „De la Waters la Similea-oameni cool scriu despre muzica lor”. Editura Humanitas, unde lucrează R. Paraschivescu, are numeroase alte proiecte atractive, despre care ne-a vorbit invitatul. Am discutat cu traducătorul Paraschivescu, dar şi cu iubitorul de sport, comentatorul de fotbal Paraschivescu. Întrebările au fost numeroase, legate de toate domeniile.Foarte tinerii noştri prieteni i-au cerut păreri despre lecturile obligatorii din şcoală, despre cărţi preferate în adolescenţă, despre sporturi preferate, practicate. Am avut şi concursuri de creaţie. Ascultând toate orele petrecute alături de Radu, veţi observa că timpul trece fantastic de rapid. În opinia unor ascultători, a fost una dintre cele mai bune ediţii din ultimii ani!
În ultima oră am avut tradiţionalul TOP5 Sentimental cu piesele votate de ascultători din repertoriul lui Phil Collins. Primele clasate au fost: 1. One More Night, 2. Can’t Stop Loving You 3. Another Day In Paradise.
 
Audio:

Mai jos puteţi citi o selecţie a mesajelor:
 
Tedi: Londra vă salută! Sunt pe recepţie! Am aflat că mergem la Eurovision! Paula Seling şi Ovi au deja piesă… deci avem şi câştigătorii! 🙂 Abia aştept să aflu cine este invitat!
Martina: Deci cărţile dvs sunt despre textele din muzica românească? Sună foarte interesant! Abia aştept să aflu mai mult!
Georgi: Buna seara, cu deosebita consideratie, Dumneavoastra si deosebitului domn, prozator, traducator, jurnalist si redactor de carte, domnului Radu Paraschivescu. Doresc sa ii transmit La multi ani ! Pentru ziua Domniei Sale de nastere din luna August – cit si Dumneavoastra, si doresc sa transmit domnului Paraschivescu deosebita admiratie pentru sinceritatea si originalitatea rindurilor Domniei Sale… Cartea Domniei Sale: Mi-e rau la cap, ma doare mintea… O mai pot cumpara oare de undeva ? Multa sanatate, dragoste implinita si inspiratie pentru viitoarele carti de proza ale Domniei sale… Cu admiratie deplina, a Dumneavoastra, Georgi
Eu sunt fan Angela Similea: Dar… eu vreau să vă întreb: de artiştii de folk sau de trupele de rock dinainte de 89, aţi scris în carte? Sau ei aveau doar texte excepţionale?
Marius, metalfan: Să ştiţi că eu îmi asum un risc mare scriind acest mesaj deoarece bunica mea ascultă emisiunea din bucătărie şi când va auzi, cel mai probabil voi dormi pe preş. În gaşca mea de rockeri făceam mereu glume pe seama artiştilor de muzică uşoară. Ştiam o piesă din repertoriul Angelei Similea dar i-am modificat puţin textul. În varianta noastră era aşa: „De ce te uiţi la mine cu ochi străini şi goi / N-ar fi mai bine, oare, să-i scoatem pe amândoi?” :)))) Când a fost doamna Similea la emisiune i-am spus şi… nu s-a supărat, semn că are umor… :)))
Mihai, Cluj Napoca:Buna dimineaţa! În clasa a11-a, la ora de franceza am facut o prostie, iar drept pedeapsa profesorul mi-a dat tema sa citesc cartea GHIDUL NESIM?ITULUI şi sa fac un rezumat :-D. Aş dori melodia Eminescu, daca se poate. Va multumesc!
Lavinia Ban: Când găsim în librării „Nivelul de viaţă”? Ştiu că dl Paraschivescu a tradus cartea!
Iulian din Pitesti: Domnule Radu ati spus ca nu aveti fotbalisti români preferati, ce ziceti de cei care nu mai joaca: Baratky, Dobrin, Hagi ?
Atena si Sofia, Botosani : Aveti niste informatii utile pentru ascultatori. Va multumim frumos!
Robby: Dvs mai scrieţi şi cronică tv? Când credeţi că încheiem subiectul Bianca Drăguşanu?
Dede: Am o întrebare pentru invitat, pentru că eu chiar sunt marcată… Deşi noi speram că am scăpat, profa de română ne-a dat o lectură suplimentară: Hortensia Papadat Bengescu… Invitatul dvs a citit? A înţeles… ceva… orice? Şi dacă da, ce? 🙂 Eu nu reuşesc să trec de pagina 10… vine un somn aşa… profund… şi vine de undeva din centrul fiinţei mele şi… nu scap nici dacă beau cafea…
Alina: George Ţărnea vă place?
Adrian: Câştigă Gică Popescu la FRF sau nu?
Jeni: Al Dumas-fiul sau tatăl? Care e preferatul?
Ionela: Dar de ce să nu propuneţi pentru top 5 şi artişti care sunt în prezent în topuri? De ce nu şi Lady Gaga sau Avicii sau Justin Bieber sau Rihanna…
Alex Stancu continuare: Politicienii romani isi vor dona averile !!!
Nelida Dot Abia am ajuns acasa ( deh mai trebe sa si muncim  Abia astept sa ascult emisiunea de la inceput ( pe net ) . Atat vreau sa spun : cartile d-lui Paraschivescu ” umbla de la unul la altul ” in grupul nostru de prieteni din California !
 
 
sursa: Radio România Actualităţi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here