Roger Waters: „Protestul artiștilor nu mai are un impact atât de mare dacă jurnaliștii îl prezintă ca divertisment”

0
24

Roger Waters aPe 15 iulie, Roger Waters a acordat un interviu lui Michael Smerconish (CNN), în care a vorbit despre show-ul pe care-l propune în cadrul turneului „Us + Them” și despre faptul că îl critică pe Donald Trump.
Michael Smerconish (CNN): Nu crezi că dacă îl critici pe Trump, mai mult îl ajuți pentru că îi dai șansa să pozeze în victimă? Sunt mulți artiști care au luat atitudine, dar nu știu cât de mult a ajutat cauza pe care o susțin…
Roger Waters: Se poate să fie așa cum spui tu, dar să nu uităm că și mass-media trebuie să dea dovadă de responsabilitate. Din păcate, presa a făcut entertainment din orice știre. Totul trebuie să fie senzațional. Protestul artiștilor nu mai are un impact atât de mare dacă jurnaliștii îl prezintă ca divertisment.
Michael Smerconish (CNN): Există vreo limită peste care nu vei trece niciodată în show-urile tale?
Roger Waters: Desigur! Nu voi fi niciodată violent.
Michael Smerconish (CNN): Nu ți-e teamă că vei pierde publicul dacă vei avea în continuare un mesaj politic? Din punct de vedere comercial, nu te temi?
Roger Waters: Nu.
Michael Smerconish (CNN): Pentru tine este importat ca publicul să înțeleagă și să fie de acord cu mesajul tău?

Roger Waters: În fiecare seară, vedem câțiva oameni care pleacă de la concert. Este important să înțeleagă. Dar… citesc din când în când comentariile de pe pagina mea de Facebook și sunt uluit să constat că unii ascultă muzica mea de 50 de ani și nu au înțeles mesajul.
Michael Smerconish (CNN): Ce vrei să le spui celor care se plâng că show-urile și cântecele tale sunt prea implicate politic? Ce mesaj ai pentru cei care vin la concerte pentru a scăpa de problemele zilnice?
Roger Waters: Mergeți să o vedeți pe Katy Perry! Sau uitați-vă la show-ul „Keeping Up with the Kardashians”. Nu pasă ce faceți! Dacă vreți să vă deconectați, dacă vreți să trăiți într-un turn de fildeș, dacă vreți să construiți ziduri sau să faceți târguri bune cu chinezii, atunci nu este o idee bună să veniți la concertele mele.

Aveți interviul în întregime aici:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here