SANREMO 2014 – A DOUA SEARĂ – ITALIENII COMENTEAZĂ

0
15

Claudio Baglioni

A început a doua seară a festivalului, iar comentariile curg atât pe rețelele de socializare cât și în presă. Am strâns câteva pentru voi.
 
Gianni Morandi: „Am urmărit prima seară a Festivalului Sanremo alături de soție și de fiul meu. Piesele nu sunt rele, dar trebuie să le mai ascult de câteva ori pentru a putea să le judec. Deocamdată pot să spun că mi-a plăcut piesa lui Cristiano De Andre. Rămânând strict la partea muzicală a festivalului, mi-a plăcut Ligabue și m-a emoționat Cat Stevens”.
„E inadmisibil ca după aproape 3 ore de spectacol să fi cântat doar 4 concurenți. Eu credeam că importante sunt piesele la Sanremo. Când a prezentat Gianni Morandi muzica a fost protagonista serii. Sunetul a fost extrem de prost în prima seară, abia puteai înțelege cuvintele”, scrie cineva pe pagina de Facebook a lui Gianni.
 
Rita Pavone: „Am urmărit și eu prima seară a festivalului. Trec peste problemele sociale care au marcat debutul evenimentului, dar nu am putut să nu observ că la ora 23.30 ascultasem doar doi soliști care au cântat 4 piese. Am văzut o grămadă de lucruri inutile pe care nu le vei vedea niciodată la Premiile Grammy, de exemplu. Mă mir că în echipa de organizare nu există nimeni cu simțul spectacolului. Au fost timpi morți, momente mult prea lungi pe care e mai bine să le scoți cu totul din program. Pentru asta se fac repetții, ca să vezi ce scoți din program, dacă nu e prea plictisitor… Nu vreau să judec pe nimeni, dar e nevoie de oameni care să știe ce înseamnă SPECTACOL. Îi avem pe Antonello Falqui sau pe Roberto Cenci… E aiurea ca după ce Ligabue a cântat o piesă lentă să o bagi pe Arisa cu alte două piese lente, moi, fără vlagă. Trebuie să existe un om care să gândească spectacolul, nu să-l ucidă din fașă. Nu mai vorbesc de momentele non-muzicale lungi și de multe ori plictisitoare. Poate că organizatorii au uitat că motivul pentru care s-au strâns oamenii în fața televizorului este MUZICA. Chiar mă gândeam să mă duc la culcare când, din fericire, a apărut Sfântul Gualazzi cu două piese excepționale scrise de Sangiorgi, și mi-a trecut somnul. De atunci lucrurile au mers în direcția bună. Cine mi-a plăcut? Gualazzi, De Andrè – mi-a plăcut foarte mult piesa „Invisibili”, dar puteam să jur că publicul va alege „Cielo vuoto”. Ceea ce a și făcut. Dar asta se întâmplă în mod frecvent la Sanremo: mereu publicul alege piesele ușurele, ocolindu-le pe care interesante. Mi-au mai plăcut și i Perturbazione cu prima piesă, și Giusy Ferreri cu a doua melodie care semăna puțin la început cu ” L’essenziale ” a lui Marco Mengoni, iar în partea a doua a piesei cu „La donna cannone” a lui De Gregori. Dar Giusy și-a cântat piesa cu forță. Dar lovitura serii a fost Cat Stevens. El a fost la înălțime. Clasa nu se învață. O ai! Pe mâine. Noapte bună!”
 
Toto Cutugno: „Festivalul Sanremo a doua seară… Piesele au fost mai bune decât ieri. Mi-au plăcut Rubino, dar cu piesa care a ieşit din concurs, Renga… Noemi… oricum nivelul general a fost mai mare. Mă înclin în fața unui simbol al Italiei: Franca Valeri. Din punctul meu de vedere, momentul serii a fost Claudio Baglioni, un gigant al muzicii italiene. Pentru prietenii mei de pe Facebook care nu-l cunosc pe Baglioni, vă recomand să ascultați I Vecchi, o adevărată capodoperă”.
 
Despre cea de-a doua seară a festivalului:
 
Francesco Renga merge în finală cu piesa „Vivendo adesso”.
Giuliano Palma (care participă pentru prima dată la Festival) merge mai departe cu piesa „Così lontano”.
Noemi merge în finală cu „Bagnati dal sole”.
Renzo Rubino s-a calificat în finală cu piesa “Ora”.
Momentul cu Franca Valeri este foarte apreciat. „Un simbol al televiziunii italiene”, scriu bloggerii.
Ron merge mai departe cu piesa „Sing In The Rain”.
Claudio Baglioni este primit cu căldură de public. Nu a mai urcat pe scena festivalului din 1985. La final este aplaudat la scenă deschisă.
Riccardo Sinigallia intră în finală cu “Prima di andare via”.
Francesco Sarcina s-a calificat în finală cu “Nel tuo sorriso”.
Momentul lui Rufus Wainwright este amintit în treacăt în comentariile oamenilor. Încă se vorbește despre Baglioni.
Au intrat în concurs și cei de la categoria GiovanniDiodato cu “Babilonia”, Filippo Graziani cu “Le cose belle”, Bianca cu “Saprai” și Zibba cu “Senza di te”.
În finală au intrat Diodato și Zibba.
Favoriții acestei ediții sunt Noemi și Renga. Oamenii deja pariază pe ei.
 
 
Alte articole despre Sanremo 2014:

Al Bano îi critică pe Fabio Fazio: „Pe scena Teatrului Ariston urcă artiști, nu oi”

SANREMO-PRIMA RUNDĂ – Articol de Andrei Partoş

SCURTĂ CORESPONDENŢĂ DE LA ILEANA POPOVICI (SANREMO)

Farsă la Sanremo: doi actori amatori amenință că se sinucid – adunate din presa italiană

Prezenţa lui Rufus Wainwright stârneşte proteste din partea Bisericii Catolice

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here