SIMONA ACASĂ, EXCESE, DURERI DE INIMĂ, AGITAȚIE POLITICĂ 23.07.

0
173

ȘTIRILE PROTV

Un grupaj de imagini și comentarii super-entuziaste de la Electric Castle m-a surprins puțin. Nicio vorbă despre scandalul manelei generat chiar de organizatori, în schimb de la Bon Jovi au ținut să ne dea și păreri din public care susțineau că nu mai poate, că e cu vocea la pământ. O tanti s-a referit și la sonorizare. O țară de specialiști. Ciudat e că se duc de bună voie și afirmă că sunt fani. Am informații despre organizarea care a fost, din nou, cu unele hibe!* La Digi24 a fost un scurt reportaj pozitiv de la concertul Bon Jovi.* Între timp am dezbătut pe vlog subiectul, iar Iulia a publicat și articolul ei.

SIMONA MERITA DEPLIN!

A fost frumos și deștept gândit. A fost cu sport și sportivi. Andra a cântat Imnul fără cusur, cu trăire. Andi Moisescu a fost o gazdă bună, Țiriac un entertainer remarcabil, deși s-a plasat prea mult în centrul atenției. Foarte bună ideea retrăirii celor mai importante momente ale meciului de la Wimbledon. Au fost mulți olimpici pe stadion.Alții au transmis urări și felicitări video (Nadia Comâneci, AnaMaria Popescu, Camelia Potec ș.a.). Public frumos și cald. 10.000 (în GSP) sau 20.000 (ProTV) sau 30.000 într-un alt cotidian cu tiraj măricel.  Alte două momente artistice n-au deranjat, dar nu se pupau în context. Politicul n-a fost vizibil.

A fost și primirea de la Constanța. Cu totul alt film. Alte transmisii. Fără rigoare, fără trăire autentică. Cu comenzi pentru scandări, ca la meciurile de sală, sau pe stadioane când echipa gazdă nu e suficient încurajată. De ce era nevoie să se dea și penibila deplasare cu autobusul acela descoperit, unde săraca Simona fusese înghesuită de niște copii, apoi eliberată, dar asaltată de piloșii locali pentru selfie-uri? Abia partea din Piața Ovidiu avea sens, dar făcută ca lumea. Simona s-a declarat fericită la ea acasă, le-a mulțumit antrenorilor de la debut și până azi, familiei și celorlalți care au contat. Firește că a arătat Trofeul, dar era un public semi-inert, topit de căldură, venit de la plajă.

Daniel Dobre a vorbit la ProX fiind luat la șuturi de Mironică și de încă un băiețel de mingi (care de regulă e pe la B1) în emisiunea Ioanei Cozma. Adică omul vine în țară, o pregătește pe Simona Halep și i se reproșează că sportiva n-a apărut la nicio televiziune din România în toți acești ani. Și ce treabă are antrenorul cu asta? De ce nu l-au întrebat pe D. Cahill anul trecut? Sau pe doamna Ruzici? Presa internațională a ironizat-o când a pierdut, zice Mironică, deși nimeni nu l-a întrebat. Dobre a spus că sunt multe jucătoare valoroase despre care nu se scrie nimic. Nu e obligatoriu să iei un Mare Șlem pentru a scrie presa sportivă despre tine. Dobre mi s-a părut foarte echilibrat și decent față de aroganța, obrăznicia și lipsa de tact a celor din studio. El n-a cerut să fie lăudat un sportiv la eșecuri! * Și vai ce a suferit Mironică atunci când a pierdut Simona și vai ce empatic a comentat el cu Cetepeul.* După acest dialog, în locul Simonei, n-aș merge ever la ProX. Mizerabile ființe. Cozma a încercat să echilibreze situația, dar era doar o mimă!

TURNEUL  DE TENIS DE LA BUCUREȘTI

Finala de la dublu fete a arătat că suntem departe, chiar și când jucăm acasă. Surpriza plăcută a fost apariția în finală a Patriciei Țig, pe care o descoperim acum. O mămică tânără și talentată, fără experiența necesară turneelor tari. O va căpăta decă trece de o emotivitate excesivă. Mi-a plăcut interviul ei luat de Costi Prună. Oare când se va lămuri statutul real al Arenelor BNR?

TRAGEDIA DE LA DINAMO

Eugen Neagoe a făcut infarct în timpul jocului. Au fost momente teribile.Florin Prunea nu înțelege de unde atâta ură din partea pseudo-suporterilor, pe care el i-a tot susținut. Unii uită că tot la Dinamo au murit jucători pe teren. E ceva în aer? Prunea vorbea despre ”blestem”, dar o echipă  care de doi ani se tot laudă că face și drege și nu ajunge mai sus de locul 9, arată o stare de spirit negativă întreținută de unii care mimează iubirea pentru echipă. * Neagoe se simte mai bine, acum se caută soluții și un nou antrenor.*Prunea-l acuză pe M. Rednic pentru toate relele din ultima vreme. Rednic a răspuns și a amenințat cu procese. Se va lăsa cu scandal între foștii dinamoviști.

CFR era condusă cu 1-0 după 4 minute. A câștigat cu 3-1. Calificare europeană meritată, dar pe muchie. Ultimele 5 minute toată echipa se apăra și era să ia gol. Dan Petrescu își flagelează echipa, dar și pe toți cei care-l ascultă la fiecare ieșire publică. Contorsionat personaj. A câștigat cu 4-1 și un meci din campionat cu Clinceni. Tot nemulțumit se dădea.

FCSB nu se descurcă deloc, nici cu secundul B. Andone pe bancă. ”Principalul” Becali nu arată că a învățat ceva din eșecurile ultimilor 4 ani. Improvizații pe mai toate posturile. Au fost faze de gol, dar nu multe.  A intrat și Salomao, noua achiziție. Nu-i rău, dar echipa nu e capabilă de ceva coerent. Arbitrul a fost destul de amabil. N-a dat un 11 metri pentru gazde și un altul pentru oaspeți. Scor final 0-0!*. * GB habar nu are ce schimbări a făcut, dar nu e supărat pe egalul acesta penibil.* Iar ne-a spus că el vrea să câștige bani din fotbal. El crede că nu avem ce căuta în la masa bogaților. Mentalitate comunistă, urla el. Dacă e lăsat și provocat de R.Naum, zice mii de prostii în unitatea de timp.Lipsa lui de performanță este una cronică, așa că toate expunerile lui sunt egale cu zero. Din acest motiv nu înțeleg de ce i se dă atâta atenție. Probabil că plătește!

La DigiSport Florin Bratu este întrebat de moderator dacă a fost sunat acum, pentru a antrena iar Dinamo. Răspunsul a fost unic: ”Nu neapărat!”

SCRIMĂ LA EUROSPORT

Am văzut câteva releuri entuziasmante. Au fost și surprize. Avem o singură medalie de bronz prin Bianca Pascu (sabie fete), dar prea multe înfrângeri pe echipe. Băieții de la sabie s-au clasat pe locul 8. Campionatul Mondial de la Budapesta a avut parte de transmisii frumoase și moderne. Alexandru Gheorghiaș s-a străduit să facă show-ul teve agreabil. Uneori a reușit. O bună promovare pentru acest sport, atât de frumos, de complex, de dificil.

După cazul ”Prodan pumn afectiv dat lui Alexa”, a venit imediat bătaia dată de un jucător unui oficial de la Sibiu. R. Zamfir a fost nevoit să-și scoată certificat medico-legal. S-a dat liber la violențe de culise în fotbalul românesc? * Între timp Alexa a plecat de la Astra.

Mihai Mironică sugera golănește la ProX că Prodan și Alexa au ”muncit” în continuare împreună și noaptea de după scandal. Ioana Cozma îl acuză pe Mironică pentru că l-ar apăra pe Becali, care distruge cariere (Stoian, Matei, iar mai nou Belu) fără să le dea șansa să arate ce pot. Ce valoare mai au contractele? Cameleonicul Mironică e capabil de orice abordare.

Remus Carteleanu, un ziarist combativ, lăudat de Cornel Dinu, nu le prea are cu sensurile limbii române. Negoiță a spus că ”Dinamo e istorie” în sensul că pe el nu-l mai interesează, că e hotărât să vândă. Remus a înțeles pe dos. Dacă patronii se exprimă confuz, din lipsă de școală, jurnaliștii speram să poată mai mult.* C. Dinu a mai amenințat că dacă se apucă să vorbească, ferească Dumnezeu. * Este campionatul impresarilor, afirmă Dinu.

B1TV are o emisiune bogată în mizerii, moderată de Andrei Bădin. E puțin mai soft decât cealaltă gură de tun, una ricanatoare, tiroidiană, Sorina Matei. Am ajuns să aud că un anume colonel Dragomir e impecabil (așa s-a exprimat un invitat, ființă superioară). Ce mai căutăm noi acoperiții? Priviți o ediție, ca cea de azi, duminică și veți vedea cine sunt manipulatorii de pe Calea Victoriei. Alții decât cei de la Realitatea, A3 sau Ghiță TV.

V. DĂNCILĂ ȘI V. PONTA ȘI-AU ADUS APORTUL PESTE TOT

Cei doi de la B1, Radu Buzăianu (cel care m-a enervat la o emisiune de sport) și Răzvan Zamfir (un tip isteț și cu verb) fac treabă bună, comentând cu vervă și umor fazele zilei cu Viorica, Firea, Cuc, Tăriceanu și mulți alții. Se referă și la știrile momentului, la bătăi, violențe, abuzuri, aberații. I-au avut telefonic în direct pe Florin Călinescu, proaspătul președinte al Verzilor din România și pe Andrei Caramitru (mi s-a părut un tip inteligent cu replici articulate).

La S. Mânăstire a venit Rareș Bogdan după ce s-a chinuit să ajungă la o formă de comunicare cu alde Chireac, milițianul avocat    istoricul roșu (dar fără partid) Troncotă, liberalul Cataramă ș.a. Se discuta pe B1 despre șpăgi imense la CFR…drumurile, căile ferate sunt la pământ, dar șefii sunt bogați. * Când vine vorba despre alegeri, despre Iohannis, Rareș pedalează superior pe 35-42 % pe care-i ferm convins că-i va obține actualul președinte. Ar însemna că nu vom avea turul doi. Oare? * A fost sunat V.Ponta, care vorbise și el o oră la Ghiță TV. Și Ponta e băgat în seamă nefiresc de des, după câte rele a comis. Doar pentru că e liber? Tot de el am dat și la TVR1 apoi la RealitateaTV. A rămas un autentic Pinocchio. Uită ce spune de la un canal la altul.

Ministrul Răzvan Cuc e supărat pe Mânăstire (B1) și-l amenință că-l va da în judecată pentru defăimare. Dan Bucura s-a enervat și l-a făcut ”golan, obraznic”, după ce a închis. Era vorba despre avioane, șpăgi date sau nu.

Ministrul Sănătații a ieșit la raport la Gâdea (A3). Va schimba șeful de la CNAS, dar nu garantează că vor funcționa cardurile. Zice că sistemul s-a implementat în 2008. Cred că minte.

T. BĂSESCU, UN MANIPULATOR PROFESIONIST

Apare aproape ca pe vremuri. E întrebat despre politică monetară, despre alegeri, despre Europa, despre R. Moldova. Despre orice. Acum e europarlamentar, iar peste câteva zile va fi în pauză, așa că-l vom vedea și mai des. Atacurile lui la Iohannis, Barna, Cioloș, arată că s-a așezat exact în tabăra opusă celei pe care credeam noi c-o reprezintă. Referendumul a fost inutil și neconstituțional. A spus-o și înainte. Are dreptate. Nu are efecte. Și cel care se referea la demiterea lui a fost inutil. Dar și cel inițiat de el. Tot C.C.R. l-a salvat. E normal să fie fanul CCR. O instituție cu puteri excesive. Băse nu are soluții pentru modificarea structurii acestui organism tot mai dubios. A rămas un strâmbar insinuant, dar unul care știe multe, cam cât 10 politicieni din noul val la un loc.

E DE BINE

Aud și văd la televiziuni că numărul concertelor a crescut mult, se fac încasări tot mai mari, iar la anul se preconizează miliarde. E drept că se vorbește numai despre cifre, nu și de calitate, dar e un semn. Suntem pe harta concertistică a Europei, zicea careva. Cu o singură Sală valabilă, cu cel mult două stadioane și gata. Se vorbea despre Neversea, Untold, Electric Castle, Ed Sheeran, Bon Jovi, The Cure sau Metallica, iar eu le-aș fi zis reporterilor să se mai ducă și pe la Brezoi, Gărâna, Artmania sau Rockstadt unde există nivel, nu apar manele, iar publicul plătitor crește.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here