SLASH feat MYLES KENNEDY & THE CONSPIRATORS la Arenele Romane (28.06.2015)

0
81
SLASH feat MYLES KENNEDY & THE CONSPIRATORS la Arenele Romane (28.06.2015)
Galerie foto de Iulia Radu (click aici!!)

Articol de Iulia Radu
Am avut un weekend rock! L-am început cu Toto la Sala Palatului și l-am încheiat cu Slash la Arenele Romane. De data asta organizatorii (Phoenix Entertainment) s-au ținut de cuvânt: n-am avut acreditare foto, așa cum spuseseră. M-aș fi bucurat să-mi trimită un sms în ziua concertului în care să-mi spună că managementul artistului s-a răzgândit și pot face fotografii. N-a fost cazul, așa că m-am descurcat cum am putut. Mi-am amintit că nici data trecută (în 2013) când Slash a concertat la Sala Palatului, nu am avut acreditare foto. Deși atunci fusesem contactați de același organizator şi am devenit parteneri media. Noi ne-am făcut treaba, am promovat evenimentul, am solicitat interviu (tot pentru promovare), posibilitatea realizării unui concurs pentru ascultători, și în final am primit două acreditări de repoter. Interviurile au ajuns atunci la Antena 3, Jurnalul Național și alte două publicații on-line. Situația s-a repetat întocmai și duminică seară, doar că interviurile au ajuns la alți parteneri media (Mediafax şi Rock FM). Și în 2013 și în 2015 ni s-au promis fotografii oficiale. Cele din 2013 nu au ajuns încă la noi, dar ne păstrăm optimismul și sperăm că le vom primi pe cele de duminică seară. Dacă nu, atunci va trebui să vă mulțumiți cu ceea ce am putut face eu.

Slash 3 (600 x 450)Am ajuns la Arenele Romane puțin după ora 19.40. Primul contact cu arena a însemnat și un mic șoc pentru mine. E prima dată când văd la un concert standuri de unde poți cumpăra kebab și mâncare chinezească. Ce să zic, mirosea bine, dar având în vedere că eu prefer shaorma ( :))) ), mi-am văzut de drum și am pornit spre scenă. Nu am putut să nu imortalizez momentul, așa că aveți alăturat fotografia.

Băieții de la RoadKillSoda erau deja pe scenă, așa că am prins doar ultima parte a recitalului lor. Atât cât am ascultat și văzut, mie mi-a plăcut. Publicul, cel puțin cel din față, intrase deja în starea de concert. Unii cunoșteau deja versurile, alții s-au lăsat purtați de riffuri într-un dans nebunesc! Atmosfera s-a încins și mai mult în momentul în care pe scenă și-au făcut apariția britanicii de la Raven EyeOli Brown (solist și chitarist), Aaron Spiers (basist) și Kev Hickman (baterie) îi însoțesc în acest turneu pe Slash și colegii lui. A fost o reală plăcere să descopăr această trupă! Rock curat, energic, voce plăcută, băieți charismatici care au știut să comunice foarte bine cu publicul și au pregătit mulțimea pentru recitalul headlinerilor.

Slash 5 (600 x 450)În timp ce scena era pregătită pentru ultimul recital, fiecare moment de pauză dintre piesele de pe fundal entuziasma spectatorii care sperau că preferații lor vor începe concertul mai devreme. Ora anunțată (21.30) a fost respectată cu sfințenie. În reportajul publicat de Mediafax scrie că show-ul a fost urmărit de „peste 5.000 de oameni”. Ar fi fost frumos să fie așa, dar capacitatea Arenelor Romane este de 5.000 de locuri, iar locuri libere mai erau berechet, asta ca să nu mai spun că standurile unde se vindeau obiecte promoționale, băuturi, nachos sau gheretele de unde luai jetoane (cu 7 lei) ocupau destul spațiu de pe „gazon”. Au fost peste 3.000 de oameni. Rockeri de toate vârstele (de la 3 ani la 60+). A fost exact așa cum trebuie să fie la orice concert rock: schimbul de energie dintre artiști și public a funcționat perfect, s-a cântat cu trupa de pe scenă  iar spectatorii veniți la Arene au trăit fiecare acord după bunul plac!  Un singur lucru le-aș reproșa spectatorilor (în special celor tineri): faptul că au stat prea mult cu telefoanele și aparatele foto deasupra capetelor încercând să filmeze show-ul, în loc să trăiască muzica și să se bucure de moment. Ba mai mult decât atât, unii veniseră pregătiți cu tot arsenalul: bețe cu ajutorul cărora ridicau aparatele de înregistrat chiar și la doi metri deasupra mulțimii. Am văzut spectatori cu camere video performante (micuțe, cochete) care au filmat HD. Cum au intrat cu ele înăuntru, e un mister! Dar nu am putut să nu mă întreb: în condițiile acestea, de ce să refuzi acreditari foto? Măcar așa știi că vei avea fotografii oficiale, de calitate bună.

Slash 1 (600 x 450)Este a doua oară când văd această trupă live și, vă spun cu mâna pe inimă, că deși nu am fost niciodată un mare fan Guns N Roses, Slash nu încetează să mă impresioneze. Este unul dintre puținii chitariști care nu apelează la diverse trucuri pentru a ieși în evidență. Nu face șpagatul, nu aruncă chitara, nu o rotește în aer, nu dă cu ea de pământ. Slash cântă la ea, îi dă viață prin muzică. O face cu trăire, cu emoție și asta este foarte important! Un chitarist care, deși este frontman-ul trupei, știe foarte bine să își pună colegii în valoare! Hai, acum serios, de câte ori aveți ocazia să vedeți un chitarist excepțional care dă dovadă de atâta altruism? În timpul solo-urilor pare „pierdut” undeva, parcă în acele momente nu mai există nimeni și nimic în afară de chitara lui.

Myles Kennedy este un solist valoros, energic, un bun comunicator. Nu a stat o clipă locului. I-a cedat locul la microfon pentru două piese („Welcome to the Jungle” și „Doctor Alibi”) charismaticului basist Todd Kerns care s-a descurcat foarte bine și în postura de solist. La finalul concertului, Myles m-a surprins din nou plăcut. A mulțumit și celor două trupe care au asigurat deschiderea. Ba mai mult decât atât, a avut doar cuvinte de laudă despre trupa românească RoadKillSoda spunând că sunt „inovativi”. Și tot la final, Slash ne-a zâmbit cald. Avea și motive să o facă: atât concertul cât și spectatorii au fost la înălțime. Trupa a promis că va reveni cât de curând în România. Noi îi așteptăm cu drag!

Slash 2 (600 x 450)Așa cum era de așteptat reacția cea mai puternică în rândul spectatorilor a stârnit-o piesele din repertoriul Guns N Roses: Nightrain, You Could Be Mine , Rocket Queen, Sweet Child O’Mine, Welcome To The Jungle, Double Talkin’ Jive şi Paradise City. Dar euforia și entuziasmul publicului s-a menținut sus chiar și la piese mai puțin cunoscute.

Așadar, acesta a fost weekendul meu rock. Ne vedem miercuri, 1 iulie, la Judas Priest!

Setlist:
You’re a Lie
Nightrain (Guns N’ Roses cover)
Avalon
Halo
Back from Cali (Slash cover)
Wicked Stone
Double Talkin’ Jive (Guns N’ Roses cover)
You Could Be Mine (Guns N’ Roses cover)
Doctor Alibi (Slash cover) (Todd Kerns, la voce)
Welcome to the Jungle  (Guns N’ Roses cover) (Todd Kerns, la voce)
Starlight (Slash cover)
Beneath the Savage Sun
The Dissident
Rocket Queen (Guns N’ Roses cover)
Bent to Fly
World on Fire
Anastasia
Sweet Child O’ Mine (Guns N’ Roses cover)
Slither (Velvet Revolver cover)
Bis
Paradise City (Guns N’ Roses cover)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here