STÂLPUL „CULTURII” POP-ROCK DIN HARD ROCK CAFE (13.03.2015)

0
217

Stalpul rusinii din Hard rock Cafe BucurestiAm fost aseară în Hard Rock Cafe. Între noi fie vorba, nu am intrat niciodată acolo ca într-un bar / pub / cafenea / cârciumă obișnuită din București. Am considerat întotdeauna că este un loc aparte, încărcat de istorie, un fel de mini-muzeu dedicat MUZICII. Toate acestea s-au dus pe Apa Sâmbetii aseară!
M-am bucurat foarte mult când am văzut masa liberă de lângă stâlpul pe care este expusă chitara lui Tony (nu Toni, așa cum au scris ei!!!) Iommi. Și… în timp ce îmi amorțise gâtul admirându-i chitara, cruda realitate m-a izbit cu forță în moalele capului: sub chitară este o plăcută pe care scrie că Tony a folosit chitara respectivă în timpul turneului The Mob Rules. Sub plăcuță, tronează o minunată fotografie în care îi vedem pe Ozzy Osbourne alături de… Randy Rhoads… Acum, stau și eu și mă întreb, era chiar atât de greu să găsească o fotografie cu Tony Iommi?? Mai mult decât atât, The Mob Rules este perioada cu Ronnie James Dio, Ozzy nu a cântat nici în somn piesele lui Dio. De ce nu au pus o poză cu Dio și Iommi?? De ce tocmai cu doi oameni care nu au avut nicio legătură cu turneul The Mob Rules? Să ne înțelegem, Randy Rhoads este un mare chitarist, dar nu are ce să caute sub numele Black Sabbath. A cântat cu Ozzy, niciodată cu Sabbath.
 
Deci… până la urmă, singura diferență dintre Hard Rock Cafe și o cârciumă obișnuită, este norocul de a folosi un brand internațional, șansa de a expune frânturi din istoria muzicală mondială și prețurile piperate.

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here