STEVE HOWE VĂ RECOMANDĂ 5 PIESE YES

0
92

Steve Howe tocmai a lansat „Anthology”, un dublu album pe care sunt incluse piese din impresionanta lui carieră solo, care se întinde pe o perioadă de peste 40 de ani. Având în vedere că artistul era dispus să facă o călătorie în timp, redactorii revistei Prog Rock, l-au rugat să recomande cititorilor 5 piese din repertoriu Yes. Iată alegerile făcute de Steve Howe:

Turn Of The Century, de pe albumul Going For The One (1977)
E o piesă care s-a „născut” mai greu, în sensul că am durat ceva până când am reușit să o prezentăm în forma pe care o auziți pe album. Dar are ceva magic în ea. Greu de explicat.

Siberian Khatru, de pe albumul Close To The Edge (1972)
…Khatru reflectă foarte bine starea trupei din acel an. Conține foarte multe elemente reprezentative pentru trupa Yes!

Tempus Fugit, de pe albumul Drama (1980)
Îmi zboară mintea adesea la acest album. Îmi amintesc că am cântat Tempus Fugit înainte să îi întâlnim pe Trevor [Horn] și Geoff [Downes], dar ei au îmbogățit foarte mult această piesă. Trevor a scris versurile, iar Geoff a ajutat la orchestrație, în timp ce Chris [Squire], Alan [White] și cu mine am devoltat structura piesei. Dar și dinamica este specială. De obicei, când e pe scenă, o trupă tinde să accelereze tempo-ul pieselor. Dar noi am convenit să nu grăbim niciodată tempo-ul la această piesă în concerte.

South Side Of the Sky, de pe albumul Fragile (1971)
Întrebați-mă despre Yes, iar eu mă voi uita doar la anii ’70. Nu e vorba că nu-mi plac albumele pe care le-am făcut după aceea, unele dintre ele sunt chiar bune. Dar simt o inocență extraordinară a albumelor din anii ’70. South Side Of The Sky seamănă cumva cu Starship Trooper pentru că are trei secțiuni diferite, iar piesa se dezvoltă pe trei planuri diferite.

The Revealing Science Of God (Dance Of The Dawn), de pe albumul Tales From Topographic Oceans (1973)
…Topographic Ocean a fost o adevărată provocare pentru noi – de la compunerea pieselor, la repetiții și înregistrări. Eu și Jon am împins proiectul în față pentru că ceilalți aveau dubii, spuneau mereu: „Sunteți siguri? Facem un dublu album și aceasta este prima pesă?”. Dar Jon și cu mine am avut mare încredere în acest proiect! Și bine am făcut!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here