Știe cineva ce au bifat protestatarii pe declarația pe propria răspundere?!

0
274

Știe cineva ce au bifat protestatarii pe declarația pe propria răspundere?!Privesc uluită la tv coloana de protestatari care se plimbă noaptea prin București de la Universitate, în Piața Victoriei, la Palatului Cotroceni și înapoi. Parcă văd un film prost, în care prostul sunt chiar eu, cetățeanul care a ales să respecte regulile.

Citesc postarea pe Facebook a Președintelui țării și simt că iau foc. „Demonstrațiile și protestele sunt firești, legitime și fac parte din structura oricărei democrații funcționale”, zice Klaus Iohannis. Evident că într-un context normal, protestele sunt firești. Dar… nu mai este stare de alertă?! S-a terminat pandemia?! Cum adică este firesc și legitim să se adune o mie sau două mii de oameni (majoritatea fără mască) în plină pandemie?

Mi se pare uluitor faptul că un grup de cetățeni dau buzna în curtea unui spital și încep să huiduie medicii și ambulanțele, totul sub atenta supraveghere a poliției și a jandarmeriei. Este revoltător! Eu știam că atunci când se aprobă un protest (presupun că aceste manifestații sunt aprobate), se aprobă și un traseu al demonstrației. Să înțeleg că autoritățile au aprobat un protest la spital?! Și dacă nu l-au aprobat, de ce îi privesc cu atâta îngăduință pe acești cetățeni?!

Avem sau n-avem nevoie de declarație pe propria răspundere după ora 20.00?

Suntem sau nu obligați să purtăm mască? Putem forma grupuri de o mie de oameni în aer liber? Păi, dacă avem voie, atunci de ce nu putem merge la concerte în aer liber?! Care este diferența dintre o mie de oameni care protestează și o mie de oameni care participă la un concert? Vă spun eu: cei care participă la concert, respectă regulile igienice!

Aflu acum de la ProTV că nu a fost cerută autorizație pentru aceste proteste. Nu există un organizator. Și atunci de ce li se permite să încalce toate regulile? De ce îi privim cu atâta îngăduință? Mai este în vigoare legea cu ordinea și liniștea publică? Dreptul nostru la odihnă unde este?

Eu dacă ies din casă după ora 20.00, trebuie să am o declarație pe propria răspundere la mine. Cei care merg la protest, au declarații speciale? Eu m-am uitat pe a mea și nu am găsit opțiunea „merg la protest”. Văd că este foarte ușor să fentăm regulile. Spui că nu porți mască pentru că e forma ta de protest, iar Constituția îți garantează acest drept. Și gata!

Raluca Turcan dă cu bâta-n baltă (din nou)

După ce m-a umplut de nervi mesajul Președintelui, a postat (tot pe Facebook) și Raluca Turcan (Ministru al Muncii). S-a gândit să explice de ce nu a purtat mască și nu a respectat regulile când s-a dus să planteze pomi. Ce zice doamna printre altele? „Condiția pentru participarea la acțiunea de împădurire a fost ca fiecare participant să facă un test antigen”. Păi, dacă testul antigen este soluția, de ce nu-l folosim? De ce nu sunt testați elevii și profesorii astfel încât să își poată continua activitatea în școli? De ce nu dăm drumul sectorului cultural? De ce să nu ne testăm și să putem merge la teatru, la film, la concert?! De ce să nu putem merge la restaurant după un test antigen?

Cum să mai creadă oamenii reguli și restricții, când autoritățile privesc cu atâta relaxare încălcarea lor?! Să ne înțelegem, eu am ales să respect regulile. Nu sunt de acord cu unele măsuri, nu văd logica multora dintre ele. Întreba unul pe pagina de Facebook a lui Andrei: cum putem protesta dacă respectăm regulile? Putem! Trebuie doar să vrem să ne folosim creierul.

Aveți aici și mesajele postate pe Facebook. Cu asemenea conducători, nu avem nicio șansă. Din păcate, suntem pe cont propriu și ăsta-i un gând înfricoșător.

Să ne spună domnul Bode câți bani a încasat din amenzile date! Asta aș vrea să știu de fapt, nu câte amenzi au împărțit, ci câți bani au încasat din amenzile date!


 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here