STUDIU. Este oficial! Metaliștii sunt cei mai fericiți oameni de pe Pământ! :) \m/

0
78

metalheads metalist heavy metal (600 x 337)Cercetătorii au desființat mitul anilor ’80, potrivit căruia muzica heavy-metal are o influență negativă asupra ascultătorilor. Cercetarea, publicată de Taylor & Francis Online, și-a propus să afle cât de real este rezultatul testelor făcute în anii ’80, potrivit cărora fanii unor trupe precum Iron Maiden, Judas Priest și Black Sabbath, riscau să „eșueze” în viață.
 
Noua cercetare a dezvăluit faptul că majoritatea metaliștilor care au participat la studiu „au fost mult mai fericiți în adolescență decât cei care ascultau alte genuri de muzică”.
 
Echipa de cercetare a fost condusă de psihologul  Tasha Howe, de la Humboldt State University, care a declarat: „Cei care iubesc muzica heavy-metal se află adesea în fața experienței traumatizante a unei viețe duse sub lozinca ‘sex, drugs, and rock’n’roll’. Cu toate astea, „identitatea de metalist” are și o componentă care îi protejează de posibilele pericole pe cei care aderă la acest gen muzical. În ciuda unei copilării dificle, a unor evenimente stresante cu care s-au confruntat în tinerețe, metaliștii consideră că au avut o tinerețe fericită. De asemenea, este foarte puțin probabil ca aceștia să regrete experiențele prin care au trecut în tinerețe”.
 
Studiul mai arată că cei care ascultau în tinerețe alte genuri muzicale, „au căutat consiliere psihologică pentru probleme emoționale mult mai des decât au făcut-o fanii de heavy-metal, ceea ce indică faptul că au avut o adolescență mai puțin fericită și împlinită în anii  ’80”.
 
sursa: MetalHammer

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here