ȚARĂ DE NEVINOVAȚI din 27.07 până azi.

0
162

La Realitatea Plus s-a trecut la decapitarea, în etape, a Justiției, care mai făcea ceva, cândva. Mai aresta ” pești mari”. Se pare că toate erau arestări și condamnări politice. Așa reiese din emisiune. Roșca Stănescu este militantul suprem. Un nu categoric interceptărilor telefonice. Le-a declarat ilegale CCR. Toate deciziile sunt în favoarea infractorilor, pardon, suspecților. Dar dacă tot ce s-a spus, inclusiv de către istoricul Troncotă (da, s-au mutat dubioșii de la România TV la Claudiu Popa), e adevărat, înseamnă că la noi nu s-a furat, n-au fost țepe de milioane, toate procesele au fost abuzive și incorecte. Probabil că procurorii au păstrat multe din tehnicile dinainte de 1989 (Roșca le știe foarte bine, era un destoinic securist) dar știu, din filme, că ascultarea convorbirilor se practică în toată omenirea, că informatorii există peste tot, că unul care toarnă, ia pedepse mai mici, sau deloc și multe altele. Ba se mai organizează și flagrante. La noi nici alea n-au avut efect? Sau nu mai sunt permise? Dacă Justiția este tot cea contestată plenar de oamenii cu ”statul paralel” înfipt între sinapse, atunci de ce ne mirăm că nu există dosare închise? De ce nu e revoltat Roșca-Stănescu pentru tergiversarea dosarelor mari cum are fi cel al Revoluției, al Mineriadelor, Microsoft, Colectiv sau 10 august 2018? Pentru că acolo e vorba despre oamenii dragi lui, lor.

Întrebări la România TV formulate cu maximă energie de o duduie mereu agitată. Cred că e avocată, dar nu sunt sigur. Câți dintre cei ieșiți din spitale au fost internați? Carantinarea cu forța? *Polițiștii și interlopii lui Dincă de Caracal neatinși de anchete. Nici azi nu s-a făcut lumină. Instituțiile de Stat nu funcționează. Ce-i de făcut? *O altă avocată susține că lipsesc acte din dosarul Alexandrei (una dintre victimele lui Dincă). Dincă cere să fie pus în libertate.

Ce distribuție la A3! Viorel Cataramă, Mădălin Voicu… Unul extrem vocal, cu expozeu colorat, golănesc, Cornel Tăbăcaru,zice multe, face recomandări givernamentale cu Voicu la Cultură și Cataramă la externe, critică tot, el care are rudele toate în afara țări știe că la noi e bine… R. Dumitrescu îl lasă pe Tăbăcaru să vorbească. Ne râde lumea, zicea nervosul! Viceprimarul Dan Cristian Popescu (PNL) spune că nu are date pe sector despre infectări. Probabil că va fi un viitor dezertor din partid. *Rata mortalitășii e în scădere, ne spune Dumitrescu. O fi real. De ce nu spun asta și autoritățile? Cataramă zice că „facem din țânțar, armăsar”.  Cică miza ar fi să fraudăm alegerile. Cum așa? Nu cer prietenii lui amânarea lor?

FCSB s-a dus cu o echipă de pitici la Mediaș. A câștigat cu 1-0. Va spune GB că se descurcă și fără vedete. Ce face Dusan Uhrin la Gaz Metan e greu de dedus. El zice că a venit pentru că echipa nu avea antrenor. E și asta o motivație.* În campionatele mari, nu s-au amânat meciuri, sublinia V. Moraru. La noi nu se respectă regulile. E clar. De ce nu s-a testat la 3 zile sau la 7. La noi la 14, că facem economii. C. Gușă, mare fan CFR, a lansat pe 27.07. povestea că echipa lui a fost testată pozitiv de cei de la Regina Maria deliberat. De fapt sunt negativi mai toți. Atunci de ce nu pot juca? De ce să ia titlul prin deciziile FRF și nu pe teren? * Pe 28 am văzut CFR jucând și câștigând cu Botoșani. Meci foarte slab, dar s-a defășurat. Începe scandalul cu ”Regina Maria”?

Ciuvică l-a făcut prost pe Mario DeMezzo, l-a taxat crunt, l-a jignit, susținut de o țață,  gazda emisiunii de la A3 (sâmbătă la 23,20). Cică să nu-l mai întrebe nimic că nu e în stare să răspundă la nimic. Ciuvică nu mă surprinde. El nu e capabil de un dialog minimal, el fiind sociopat, dar moderatoarea să fie în halul ăsta de exaltată, mai rar. Un fel de Sorina Matei pe blond. Sigur că atacurile la DSP continuă și parțial sunt justificate. DeMezzo s-a referit la vidul legislativ de parcă PNL n-ar avea nicio vină pentru că s-a ajuns la așa ceva. Ce n-ați putut face? l-a întrebat acuzatoarea. Restaurantele erau închise? Da. Amenzi pentru nepurtarea măștii s-au putut da? Da. Ce nu putea face guvernul? O doamnă doctor a explicat cu calm cum se lucrează în laboratoare. Nevoia de personal specializat e acută. Biologul decide dacă e concludent sau nu rezultatul. Tehnicile de recoltare pot fi greșite. Multe rezultate greșite au generat drame unor pacienți. Cine a acreditat laboratoarele noi? Ce fel de chituri de teste folosesc? Nu există greșeli? Întreabă agresiva. Ba există, foarte mult chiar. Unde sunt măștile pentru cei fără posibilități? Multe intrebări care puteau fi adresate unor specialiști decidenți, care vin des pe la ei. Au preferat să discute pe gol.

La DigiSport se dă vocea lui Burleanu, care vorbește despre problemele la zi. Secvențele filmate sunt din iarnă, cu zăpadă și blănuri! Vali Moraru vorbește extrem de scremut, de parcă nu are nicio informație exactă despre nimic. Care e faza? Se termină sau nu campionatul? *La meciul UTA- Rapid giuleștenii au câștigat. O surpriză de proporții. * Ciro Imobile (30 de ani) a dat trei goluri azi pentru Lazio și e la un pas de a deveni golgeterul Italiei cu 34 de goluri. Este urmat de Ronaldo care tocmai a ratat un 11 metri. Juventus este campionan Italiei!* M. Lucescu nu e dorit de suporterii lui Dinamo Kiev. Azi e ziua lui, așa că-i doresc sănătate și să nu piardă timp în Ucraina. În GSP scrie că, totuși, s-a dus la Kiev. Așadar îi doresc să-i meargă bine, deși nu am preimțiri prea bune!

Negoiță și Ponta au făcut echipă. Vor să cucerească Bucureștiul. Firea le-a turnat vechile apucături la A3. Divertisment politic avem din plin. Ponta a fost la toate posturile. Greu de reținut toate minciunile turnate, dar am reținut că e extrem de mulțumit de sine.

După ce au negat existența virusului, acum cei din PSD atacă guvernul pentru incapacitatea de a stăvili valul de infectări. Acuza de incompetență nu e exagerată, dar e valabilă pentru absolut toți politrucii care populează parlamentul și instituțiile de stat.

Ultima găselniță în materie de măsuri de apărare împotriva Virusului este cea cu închiderea teraselor, localurilor la 22,00. Nu reușesc să mă prind de ce?

TVR e la datoria, în slujba cetățenilor. Se ocupă de ”Cerbul de Aur”. Brusc și-au dat seama cei de acolo că poate fi un show de televiziune. Asta a fost de la bun început, dar Gradea & Co n-au cum să știe. Comunicatul lemnos e o capodoperă a zilelor noastre:

 

Au început filmările la Cerbul de Aur 2020 #GENERAȚII

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here