TE LEPEZI DE SATANA?

0
59

dollars
Articol de Dara Codescu
Doamne, eu m-as lepada, numai sa ma lase… A pus stapanire pe mine, din vremea in care eram un parlit de bugetar, sarac si depresiv, cocosat de datorii. Si, e adevarat ca visam sa castig la loto si sa am bani, sa-mi fac toate capriciile. Satana mi-a citit gandurile, Doamne, nu l-am chemat eu, a venit singur si mi-a zis:
– Bai, fraierule, nu mai astepta sa castigi la loto, ca nici acolo nu-i cine se nimereste, cap sec! Intra in politica, fa-te frate cu toti dracii, pana treci toate puntile, adica pana pui mana pe-o functie. Intelegi ce spun io aici sau visezi cai verzi pe pereti, timp in care stai intr-un apartament la bloc – vai, mama lui! – te tarasti cu un jaf de Dacie – vai de capu’ tau! – si nu ti-ajung banii nici sa treci strada?!
Si l-am ascultat, Doamne, numai de curiozitate, la inceput. Pe urma, am vazut ca avea dreptate si n-am mai iesit din cuvantul lui. Am schimbat casa, apoi masina si, imediat, nevasta. Cum am vazut la ailalti politicieni! Ca nu mai avea niciunul nevasta din generatia lui! Ce-i drept, ma si saturasem de Amandinuța mea (asa ii ziceam eu, de la „prajiturica”), pentru ca avea gura mare si era mereu prost dispusa. Cica de la atata treaba: gatea, spala, calca, facea lectii cu copiii, de-astea.
De-aia, acum, cu asta noua, mi-am luat menajera, n-o mai las sa faca nimic! Nu-i vorba, ca nici nu stiu ce-ar putea face ea prin casa: una – de gatit, nu stie; doua – nici n-ar avea timp, intre coafor, sala, soping si intalniri cu amicele ei. Da’ imi place de ea ca-i fata desteapta, mi-a deschis capu’, Doamne, de ziceai ca-i sora cu Satana! A inceput:
– Iubi, nu investim si noi banii cu cap? In niste vile, niste amarate de terenuri, acolo? O colectie de ceasuri, la toti aud ca au! Stii ca n-avem timp sa bantuim prin muzee, hai sa cumparam niste tablouri, sa avem muzeul in casa, ce naiba o fi asa de greu! Si vacantele? Numai sarantocii bat Italia, Grecia, Franta… Noi putem ajunge la capatul lumii, iuuuubiii!
Ce voiam sa-ti mai spun, Doamne? A, ca nici bogatii nu sunt fericiti, sa stii! Pai, cheltuiesti ca nebunu’ si te trezesti ca nu-ti mai doresti nimic, ca nu mai ai ce, ti-ai luat de toate! Stii ce rau e sa nu-ti mai doresti nimic? Pffuoau, nașpa rău! Acum, daca ma gandesc bine, sunt cam suparat si pe Satana… Se iteste intr-o zi la mine:
– Bai, natafletule, da-o si tu pe euro, ca dolaru’ a ajuns de sters la fund cu el! Ce faci, dormi pă tine?
Si iar l-am ascultat, Doamne, si am schimbat hartia igienica, asa cum a zis el, cu dolari. Numai ca erau cam noi si…am facut hemoroizi, ce s-o mai mermelim! Acus, de frica, am devenit constipat. Ce sa fac, Doamne, sa pun euro? Or fi mai moi?… Ă? Ce zici? Ce fac cu dolarii? E, ii pastrez pentru atunci cand m-or chema astia la DNA – ca nu cred sa scap taman io – si, cand ajung in arest preventiv, ii iau in celula, sa faca si ailalti hemoroizi, fi-r-ar mamitica lor a dracului de hoti!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here