Tribut Bon Jovi la Hard Rock Cafe București (16.09.2016)

Articol de Stormwind

0
132
Tribut Bon Jovi la Hard Rock Cafe București (16.09.2016)
Foto de Stormwind

Nu pot refuza o invitație în a cărei formulare apar cuvintele Bon Jovi. Astfel că, în seara de 16 septembrie, am plecat frumușel de acasă către unul din locurile mele preferate din București – Hard Rock Cafe. Deși inițial am considerat târzie ora la care era programat concertul, 22:30, până la urmă mi-a prins bine că a fost așa (nu de alta, dar de dimineață plecasem fără aparatul foto și nu ai haz daca nu poți să faci o poză și să tragi o înregistrare).
Am ajuns pe la 21:45. Ne-am instalat la bar, cam pe unde îmi place mie să stau defel ca să văd bine. Dacă nu stai la una din mesele amplasate chiar în fața scenei, barul este o opțiune mai bună, cred eu, comparativ cu restul meselor, dacă vrei să și vezi ce se întâmplă pe scenă, nu doar să auzi. Imediat un chelner simpatic ne-a întrebat ce dorim și ne-a fost de un real folos cu sugestii – întrucât voiam să bem ceva ce nu aveau în meniu, iar la mâncare nu ne puteam hotărî.

La 22:30, conform programului, pe scenă au început să apară, unul câte unul, membrii trupei. Se oprește muzica din fundal și se aud primele acorduri… Raise Your Hands este piesa pe care trupa italiană New Jersey o cântă în deschiderea concertului din seara aceasta de la Hard Rock. Am avut sentimentul că nu au început chiar în forță și m-am gândit că nu vor să dea totul dintr-o dată…

Publicul a reacționat frumos la hiturile care au urmat – You Give Love a Bad Name, Born To Be My Baby, Runaway, In These Arms, It’s My Life, Always, Dry County, Bad Medicine etc. Solistul vocal, Davide Barbieri are ceva din timbrul lui Bon Jovi, se aude bine și este și o apariție plăcută. Iar hiturile trupei au ceva în ele care te face să vibrezi, îți dorești să cânți și să dansezi, te simți bine și ai chef de distracție.

Au cântat chiar și This House Is Not For Sale – noul single al lui Bon Jovi lansat pe 12 august anul acesta, care dă totodată și titlul noului album așteptat să fie lansat în această toamnă.
La un moment dat dispare de pe scenă solistul vocal și, în prim plan, apare chitaristul formației, Matteo Gattei care dedică următoarea melodie chitaristului Nik Baydin din trupa tribut AC/DC – Nik din păcate nu se mai află printre noi – o mare pierdere, era un tip extraordinar, am avut ocazia să-i văd pe The Rock anul acesta la Arenele Romane și mi-au plăcut foarte mult. Matteo a cântat foarte bine și are o voce foarte frumoasă, mi-a plăcut momentul și am apreciat dedicația.

Revine pe scenă ”Bon Jovi” cu Rock’n Roll Over the World. Publicul s-a ridicat în picioare la îndemnul solistului, toată lumea cântă și dansează. Pe melodia asta chiar nu poți să stai jos. Seara continuă cu Bad Medicine și pentru mine așa se și termină întrucât nu am putut rămâne până la sfârșit. Având în vedere că era deja ora 24 și cântau de o oră și jumătate sper să nu fi pierdut prea mult.
O parte din sentimentul de la începutul concertului m-a urmărit toată seara. Parcă băieții de la New Jersey nu au rulat cu motoarele turate la maxim… Dar nu poți compara o reprezentație pe stadioane arhipline, așa cum ne-a obișnuit Bon Jovi de fiecare dată, cu o reprezentație într-un spațiu mic și închis. Nu este ușor să fii o trupă tribut și toată lumea să te compare cu originalul. Este de apreciat munca și dedicația trupelor de genul acesta, ai căror membri depășesc statutul de simplu fan și ies la rampă pentru a-i celebra pe idolii lor. Și eu daca aș avea voce și aș cânta la chitară… aș înființa o trupă tribut!

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here