COSTINEȘTI-VOX MARIS (II)

0
490
Vox Maris Grand Resort Costinesti

Luna august mi-a dat ocazia să merg de două ori la Costinești. Dacă despre Vox Maris Grand Resort v-am povestit, trebuie să notez și alte aspecte.  Aleile din stațiune, care aparțin de BTT sunt mizere, neîngrijite. Unele sunt vag luminate. De altfel gunoaiele sunt la tot pasul, coșurile dau pe afară…

Vraja Marii Costinesti
Vraja Marii Costinesti

Porțiunea de la Forum la Terasa Radio Vacanței mi-a arătat magazine nedeschise, spații comerciale părăsite. Cu excepția unui loc bine întreținut, Vraja Mării, restul era dezolant. La Vraja Mării, dl. Traian Tocea a investit, terasa arată tot mai bine, bucătăria s-a diversificat, produsele pescărești sunt la loc de cinste.* O veste bună pentru viitorul apropiat ar fi că se va lărgi plaja pe tot traseul litoralului nostru cu mulți metri. Ar fi minunat!

Terasa Radio Vacanta Costinesti
Terasa Radio Vacanta Costinesti

*Pe mini plaja de la Azur-Forum noaptea oamenii lansau lampioane. O modă tot mai intensă în ultimii doi ani. Am văzut că apar și-ntr-un film artistic românesc. * Piațeta cu fostul Ceas e oribilă, iar în fața ei e un gard imens care te împiedică să vezi mare. E șantier de doi ani cel puțin. Nu știu de ce se mai numește Terasa RadioVacanței un loc din care a dispărut definitiv studioul. Și acolo sunt buruieni, clădiri începute, dărâmate, gunoaie… N-am văzut toalete publice pe traseu…Bazarul e non-stop cu produse îndoielnice… de la un capăt la celălalt al lacului… Nu știu cum e cu igiena, cu controalele, dar eu nu cred că a trecut cineva pe acolo. O iei pe lângă lac la dreapta, spre strada principală și magazinele sunt lipite una-de alta. Aglomerație constantă. Comerț neinteligent, cu produse asemănătoare peste tot.

Andrei Jr in Costinesti
Andrei Jr in Costinesti

*Am ajuns și la bâlciul celebru, unde Andrei-Ștefan trebuia să ajungă. Am încercat la o covrigărie, pe care o știam ca bună, dar spre mirarea mea, aveau orice model, dar covrigi normali nu! La bâlci poți lăsa lejer un salariu, dacă nu ești atent. Fiecare loc e tentant, iar copiii nu iartă. Aruncări la coș, aruncări cu mingea de handbal, ruletă, toate aduc premii pentru copii, dacă faci față, apoi mașini, trenulețe, ș.a.m.d.

Balci Costinesti 2016*O comunitate supraaglomerată, fără trotuare, fără parcări, Costineștiul se continuă cu Schitul, mai aerisit și mai cuminte. Pre multe magazine nu au aer condiționat deși vând produse perisabile… Am revenit în Vox Maris și am avut sentimentul că am ajuns în altă țară. Culmea e că și cel mic a sesizat schimbarea radicală de peisaj…
E mare păcat ca Primăria Costineștiului și BTT să nu facă nimic pentru această localitate atât de căutată și dorită de generații.
La Vox au loc evenimente, au loc transmisii tv, festivaluri, treptat se crează un public avizat și select… Dar nu poți izola Vox Maris de Stațiune, ieșirea la mare era înselnită printr-o pasarelă construită de Nicușor Năstase, dărâmată abuziv la ordinul doamnei Udrea și a celor care o informau.
gunoi Costinesti 2016Sunt ferm convins că orice administrator normal și lucid al BTT și al Primăriei ar repune urgent acea masarelă, ar salva plaja de mizerii, ar rezolva aleile și n-ar mai închiria fiecare metru pătrat de alee, ar revalorifica Teatrul de vară (după renovare), ar salva terenurile de sport ș.a.m.d.
Nu se poate ca un loc în care a înflorit cultura, sportul, divertismentul  înainte de 1989, să se vorbească azi de gunoi, mizerie, servicii proaste. Potențialul Costineștiul turistic este imens, dar trebuie administrat, coordonat, disciplinat. Și să se lămurească odată pentru totdeauna ce este, al cui este acest BTT devenit atât de toxic pentru o bună parte a stațiunii!
*Între timp s-a derulat Gala HOP organizat de UNITER în colaborare cu Vox Maris. Și în septembrie se pot genera evenimente frumoase și plăcute, iar costurile sunt considerabil reduse. * Încercați o vizită acum în zonă, faceți comparații și spuneți-mi dacă greșesc!

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here