TVR și Global Records au găsit „cea mai reprezentativă voce” pentru Eurovision: ROXEN

6
2990

HABEMUS „VOCE”!?

Aseară, coșurile de pe clădirea TVR-ului au scos fum alb, semn că avem voce pentru Eurovision. Mulțimea (formată din rudele și prietenii celor trei interpreți intrați în concurs) a fluturat stegulețe în fața televizorului, a aplaudat și a sărit într-un picior de bucurie prin casă la aflarea veștii! Astfel, din pricina bucuriei excesiv-zgomotoase a celor implicați emoțional în toată această afacere privată cu Statul, poliția a putut aplica noile amenzi usturătoare pentru deranjarea ordinii și liniștii publice. Se dovedește astfel că Eurovisionul nu crește doar nivelul cultural al nației, ci ajută și la creșterea bugetului. Bravo, TVR!

Tot aseară am aflat și că Statul paralel există! Acesta are și o Televiziune Națională Paralelă și o casă de discuri paralelă care vor participa împreună la Eurovisionul paralel cu o voce paralelă… (n.r. – cu muzica). Au ales-o pe Roxen. Responsabili pentru această alegere sunt: Crina Mardare vocal coach, Luminiţa Anghel, interpret, Lucian Ştefan, managing partner Global Records, Liana Stanciu, producător muzical radio tv şi Şeful Delegaţiei României la Eurovision, Dan Manoliu, producător tv, director artistic, Gabriel Scîrlet, regizor muzical, Liviu Elekes, compozitor şi regizor muzical, Andrei Tudor, compozitor şi Bogdan Păun, regizor muzical. Conform regulamentului, activitatea comisiei a fost supervizată de dna Florentina Aron, notar public. Membri comisiei de specialitate sunt profesioniști adevărați. Nu le putem reproșa nimic. Dar întreb: câți concurenți au jurizat ei? Doar pe cei trei? Întreb pentru că vreau să știu din ce au ales….

Dacă au avut doar 3 locuri, de ce nu i-au propus cei de la Global pe Irina Rimes, Carla’s Dreams și Delia? De ce să vii cu no-name-uri pentru un concurs unde se cântă live în fața a milioane de telespectatori? Cei de la Global Records au înțeles că nu duc acolo doar o înregistrare?

Oare mai contează experiența de scenă? E de ajuns să ai două cântece în heavy rotation pentru a ajunge pe scena Eurovision? Vă amintiți ce i se reproșa Mălinei Olinescu? N-au urlat atunci toți că nu are experiență de scenă? Dar Mălina avea mult mai multă experiență și de scenă și voce și de televiziune decât Roxen. Cu toate astea, emoțiile au învins-o și a clacat în concurs.

Comisia de specialitate a evaluat candidații pe baza următoarelor criterii: abilităţile vocale, interpretare, empatie muzicală, expresivitate. Țineți-le bine minte pentru că ne vor fi utile mai încolo…

La fel ca majoritatea dintre voi, prima mea reacție după aflarea veștii a fost: „Who the fuck is Roxen?”. Măcinată de curiozități am dat năvală pe site-ul TVR-ului pentru a afla mai multe informații. Și am aflat! Și am râs cu poftă! Și pentru că nu sunt egoistă, vreau să împărtășesc cu voi acest banc, pardon, portret publicat de TVR pe site-ul oficial. Comentariile mele sunt scrise cu albastru, textul de pe site-ul Televiziunii Publice este scris italic.

PORTRET: ROXEN, REPREZENTANTA ROMÂNIEI LA EUROVISION 2020, O ARTISTĂ COMPLEXĂ

Cu un timbru vocal special şi o prezenţă scenică memorabilă, Roxen este o apariţie surprinzătoare în peisajul muzical.

Roxen este o artistă complexă, ce a lansat primul său single în vara lui 2019, cu un sound visător şi melodii care aduc în prim-plan o stare de reverie.

Sper că este clar pentru toată lumea că artista complexă este cu picioarele pe pământ. Doar sound-ul este visător și melodiile aduc o stare de reverie.

Roxen s-a născut la Cluj, cântă de la vârsta de 7 ani, a participat la numeroase concursuri şi a ştiut mereu că muzica este calea pe care o va urma în viaţă. În copilărie, era fascinată de domeniul artistic: se imagina scriind şi publicând cărţi, cânta la toate serbările, punea în scenă piese de teatru, pe care le filma.  Atunci a simţit că marele ei vis este să fie pe scenă. Pentru ea, fiecare experienţă muzicală este o nouă călătorie spre alte lumi.

Până în prezent artista complexă a lansat doar două piese, deci nu a făcut prea multe „călătorii”. Nu-i nimic, recuperează acum! TVR-ul o va duce în câteva călătorii frumoase. Totuși, noi sperăm să o avem cât mai mult timp pe lumea asta!

„Vreau să fiu scânteia aia care aprinde o flacără în vieţile altor oameni. Vreau ca toţi să încerce să facă asta. Lumea ar fi mult mai bună!”.

Ce-mi plac artiștii ăștia care vor să fie profunzi cu orice preț. Mereu m-am întrebat dacă-și exersează în oglindă banalitățile pe care le scot pe gură. 

„În copilărie, am participat la diverse concursuri si festivaluri, insă întotdeauna mi-am dorit să fac muzică la cel mai înalt nivel și visam să cânt pe scene mari și să mă adresez publicului. Acum, sunt emoționată și provocată în același timp, deoarece simt că încep să ies deja din zona mea de confort. Dar asta îmi place, mereu m-am simțit atrasă de lucrurile noi, de provocările care au venit în viața mea. Mă bucur și sunt recunoscătoare pentru această oportunitate. În acest moment, toată energia și atenția îmi merg către Eurovision, pentru care îmi doresc să mă pregătesc cât pot de bine, a declarat Roxen.

Dragi artiști, stați în zona voastră de confort! Dacă acolo vă simțiți bine înseamnă că acolo puteți face artă la cel mai înalt nivel.

LANSĂRI MUZICALE.

Roxen are deja două piese în topurile muzicale: „You don’t love me” feat Sickotoy şi „Ce-ţi cântă dragostea”, care sunt difuzate în heavy rotation, atât la radiourile din România, cât şi în playlisturile tv-urilor de specialitate.

Mamăăă, nu știu dacă vă dați seama, dar fata asta a lansat DEJA  două cântece. Istovitor! Amândouă au intrat în topurile muzicale! Fabulos! În care topuri muzicale? Habar nu avem! Dar nici nu mai contează! Poate să fie și topul de preferințe al rudelor. Din câte observ, singura calitate a celor două cântece este că au intrat în heavy rotation la posturile de radio. Apropo, voi știați că există „tv-uri de specialitate”? Se pot cumpăra de pe Emag? Se dau în rate? Întreb pentru un prieten care ar vrea să își cumpere.

În doar câteva săptămâni de la lansare, piesa „You don’t love me” s-a regăsit în playlisturile celor mai relevante radiouri din Franţa, Mexic, Statele Unite ale Americii, Rusia, Spania, Grecia, Elveţia, Turcia, Bulgaria, Lituania, Kosovo, Slovenia, Kazakhstan, Estonia şi Moldova, însumând peste 8 milioane de vizualizăripe YouTube.

Dar în China? Nu sunt vizualizate și în China? Nu? Păcat! Mâine-poimâine vor avea chinezii drept de vot la Eurovision și noi o „ardem” prin Mexic și SUA. Nu e ok!

Îi rugăm pe cei din TVR să ne spună măcar un post de radio care a difuzat piesele în Franța, SUA și Spania.

Videoclipul piesei „Ce-ţi cântă dragostea” a cumulat peste 7.5 milioane de vizualizări pe YouTube, iar melodia se află în heavy rotation la cele mai importante posturi de radio comerciale din România. Cu un aer visător şi un look cosmic, Roxen consideră că muzica este terapie, atât pentru ea, cât şi pentru cei care o ascultă. Melodiile ei vindecă, purifică şi aduc armonie. Muzica ei nu face diferenţe, este universală, la fel ca iubirea.

Hopaaaa! Uite că mai aflăm un amănunt important: fata face muzică feng shui!

VIZIUNE

Când vine vorba despre alte persoane, Roxen consideră că diferenţele dintre ele le fac să fie şi mai speciale, mai frumoase, mai umane: „Oamenii sunt atât de diferiţi, dar spune-mi ceva greşit în asta. Exact.” Roxen este preocupată de protecţia mediului şi i-ar plăcea ca oamenii să aibă mai mare grijă de natură şi de planetă. De altfel, crede că natura este cea care „sculptează” oamenii, de milenii: „În definitiv, fiecare floare e un suflet care înfloreşte în natură. La fel ca oamenii.”

Roxen, acest izvor nesecat de banalitate!

Artista este pasionată de pictură, meditaţie, călătorii, dans şi lectură. Roxen şi-ar dori ca muzica ei să poată călători dincolo de planeta Pământ, în Univers. I-ar plăcea ca oamenii să vadă şi să înţeleagă mult mai clar imaginea de ansamblu şi să renunţe să mai caute imperfecţiuni în orice.

De-a lungul anilor, Roxen a trecut prin multe situaţii dificile, însă a reuşit să le depăşească prin ambiţie şi perseverenţă, elemente care au ajutat-o şi în plan artistic, să ajungă în topurile muzicale şi să lupte pentru visul ei.

Dacă Universul ar avea posturi de radio comerciale, Roxen ar vrea ca cele două piese lansate deja, să fie în heavy rotation și acolo, să se bucure și extratereștrii de banalitățile ei!

Sper că nu ați uitat care au fost criteriile de evaluare a candidaților! Încercați să identificați abilităţile vocale, interpretare, empatie muzicală, expresivitate în video-urile de mai jos:

 

 

 

Și un live:

 

6 COMENTARII

  1. Piesa în limba română a fătucii eurovizioniste, e o manea fardată cu un text „superb” ce va face „furouri” între urechile analfabeților funcționali! Vocea pare când a Deliiei, când aFeli(ei). Merge banda!!!

  2. Nu vreau sa fiu rea,dar nu este ceva care sa placă.Parca toate cântăcioasele astea au aceeasi voce la indigo. Nu mai găsești voce care sa sune altfel, sa sune wow… Aceleasi inflexiuni,același ritm…boring!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here