Un MeMe supărat

0
93

1 angry birds
Articol de Iulia Radu
Unii au nevoie de 9 zile (216 ore!) pentru a citi 25 de rânduri. Desigur, timpul nu garantează și procesarea informației, pentru asta fiind nevoie, probabil, de alte 9 zile. Am descoperit acest lucru întâmplător pe Facebook când mi-a apărut în față un text scris de un mare interpretet, un mare compozitor, un mare actor și un mare constructor din mahalaua mioritică. MeMe juca (prost, din păcate) rolul de avocat al geniului neînțeles, Florin Ristei. În mod normal n-aș fi reacționat, până la urmă fiecare este liber să spună ce dorește. În plus, rândurile individului urlau după atenție, păreau scrise doar-doar zice cineva ceva și despre el. Totuși, unele lucruri trebuie explicate (poate chiar și printr-un desen). Mai ales că nu Andrei a scris articolul, iar reacțiile cititorilor ne-au dat dreptate în proporție de 95%.  Zice Prințul Mahalalei:

„Primul care a scris si a trunchiat zisele copilului a fost unul de se crede psiholog muzical si pe care, din pacate, chiar ca nu-l mai ia nimeni in seama. Saracii oameni, cat de rataciti trebuie sa fie si cat de urate le-or fi traiurile”.

1. Articolul este semnat (doar cineva care citește selectiv nu vede): Iulia Radu.
2. Trunchiat?! Unde? Când? Am transcris integral „zisele copilului”, inclusiv „ăăăă”-ul academic. Ba mai mult decât atât, articolul conține chiar interviul video plus replicile lui Ristei scrise pe pagina de Facebook a revistei Viva. Ce e trunchiat aici?!
3. Înțeleg nevoia de atenție, înțeleg că dă bine să fii victimă, să pozezi în cel care e deasupra prostimii care nu înțelege geniul, dar prefer să fiu o „rătăcită” decât să accept drept bune inepțiile scoase pe gură de „unul dintre cântăreții români de succes”. Sau succesul este direct proporțional cu inteligența? Noi nu am pus nicio clipă sub semnul întrebării talentul lui Florin Ristei. Ba chiar l-am lăudat și când a fost la „X-Factor” și când l-am văzut la „Te Cunosc de Undeva” și la ”Prietenii de la 11” .Dar talentul nu scuză gafele.
4. Dacă nu-l mai lua nimeni în seamă pe „Psihologul muzical”, tu ce ai mai fi scris, dragă MeMe?! De ce nu te-ai referit la emisiunile TV care au dezbătut subiectul?
5. Nu „se crede psiholog muzical”. Andrei Partoș chiar este psiholog. Ca să fie și mai clar: „Psihologul muzical” este numele unei emisiuni de radio. Una care se bucură de o audiență de 1.500.000 – 2.000.000 de ascultători. Deși știu că MeMe este un interpret de excepție, un chitarist senzațional, un compozitor fenomenal și un adevărat poet, ascultătorii emisiunii nu au cerut niciodată să-l invităm în studio, deși, periodic facem sondaje pentru a afla ce-și doresc cei de acasă. Nu l-au propus nici pentru sondajul celor mai buni textieri români, dar n-au făcut-o tocmai pentru că-i respectă statutul de poet, îl vor pune pe listă alături de Mihai Eminescu, Tudor Arghezi, Lucian Blaga și Nichita Stănescu.
6. Din respect pentru amicul tău, Florin Ristei, ai fi putut să scrii corect „Mein Kampf”.
7. Știu că la Universitatea Tehnică de Construcții, Facultatea de Instalații nu se studiază așa ceva, tocmai de aceea privesc cu zâmbetul pe buze formularea „frustandu-te din orice”. Nu te poți frustra singur, dar despre asta și despre „depresiile de calitate superioara” poți afla mai multe contra cost.
Deși nu-mi face nicio plăcere să reiau subiectul, aveți aici textele scrise de mine, poate de data asta vor fi citite cu atenție:
Florin Ristei, admirația lui pentru Hitler și dorința de a șoca (29.08): http://andreipartos.ro/florin-ristei-admiratia-lui-pentru-hitler-si-dorinta-de-a-soca-29-08/
Goana după publicitate naște monștri (30.08): http://andreipartos.ro/goana-dupa-publicitate-naste-monstri-30-08/

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here