VĂZUTE IERI-AZI

0
24

Claudio Baglioni

*Sanremo nu m-a mai reţinut ca-n prima seară. Au fost totuşi momente plăcute menţionate şi de postarea noastră cu unele opinii ale marilor vedete ale Italiei. M-a amuzat apariţia surorilor Kessler, pe care eu le ştiu de acum 50 de ani, precum şi revenirea lui Claudio Baglioni pe scena de la Ariston. După aproape 3 decenii! Omul a cântat la chitară, la clape, la pian, fără instrument, cursiv, fluent, profi! Publicul i-a dat un standing-ovation meritat.* S-a vorbit ceva mai puţin aseară. Am observat că televotul de alegere a pieselor nu e chiar o idee bună. Aş spune că e chiar păguboasă! * Despre tineri s-au spus vorbe bune, despre Rufus Wainright nu s-a mai vorbit, deşi s-a făcut caz iniţial. Emisiunile de azi ale italienilor au analizat momente, conţinutul social al textelor…Admiraţia pentru Luciana e constantă, pentru că tipa e haioasă, e antistar, se joacă pe scenă…Asta spun analiştii lor. Am văzut-o pe Laetitia Casta la Sotto Voce, o emisiune de tradiţie. Arăta mult mai bine nefardată, era mult mai relaxată şi mai plăcută, iar cameramanul a analizat-o milimetru cu milimetru.* Mi-a plăcut Noemi cu ambele piese, era să uit!*
*Aseară Băsescu a fost la TVR1, la Moise Guran. A fost o discuţie economică, aplicată pe problema accizei. Guran a încercat de câteva ori să-l ducă pe preşedinte înspre alte teritorii, spre autostrăzi, CAS, dar n-a prea ţinut. Mi s-a părut o confruntare atractivă.
*Imaginile de la Kiev sunt teribile. Conflictul e departe de a se fi încheiat. Comunitatea Europeană a luat atitudine. Poate cam târziu…Ponta priveşte relaxat, între două drumuri, două apariţii tv, evenimentele!
*Puiu Haşoti este la a doua abatere gravă, din punctul meu de vedere. Ieri a refuzat să vorbească, telefonic, cu un ziarist, pentru că nu-l cunoştea. Azi a refuzat doi oameni, care doreau să-i adreseze întrebări, tot la o intervenţie de la B1TV. Ăştia-s ăia cu politica „bunului simţ”?  De două săptămâni, politicienii joacă ţurca, iar problemele noastre au dispărut definitiv! L-am auzit pe Ponta atacându-l mizerabil pe preşedinte, pentru că el asta face când i se adresează întrebări , gen „Preşedintele a zis că…”. Acum e supărat şi pe RealitateaTv, nu numai pe B1…Poate mint amândoi, dar Plagiatorul o face fără clasă, fără stil şi adesea fără rost!
Revin la muzică! S-au anunţat cele 12 finaliste la Eurovision naţional. Comentariile vor fi multe. Intră Naomy şi nu intră Ozana Barabancea, VH2, Dan Helciug , Tudor Turcu? Asta ca să mă refer doar la voci…Lista o găsiţi separat!
 
Replica zilei vine tot de la tv. Acolo unde joacă rolul vieţii premierul nostru. Întrebat ce face cu Mariana Câmpeanu, minstreasa abuzivă, cu soţul pensionat, cu maşina de la stat folosită în interes personal, etc (caz semnalat de o aplicată anchetă jurnalistică) V.P. a răspuns clar şi fără ezitare că orice acuză vine dintr-o anumită parte a presei la adresa miniştrilor săi nu este de luat în seamă. Îşi va apăra oamenii „no matter what”! Aşa ceva n-am crezut că pot auzi în 2014!
* Şi dacă tot am ajuns la teme vulgare, atunci să remarc faptul că ieri şi azi la Abces direct  (cum bine zic cei de la Mondenii) tot despre Bianca Nulitatea Absolută s-a vorbit. Doct, apăsat, filosofic, psihanalitic…cu citate din spusele lansatorului Dan Capatos. Gigi Stanca a zis bine: vrea să asiste la apusul mitului Bianca Drăguşanu! Şi uite aşa Teo Show devine cea mai plăcută emisiune de după amiază. Aşa cum o vreme n-am mai scris despre Gigi B şi uite ce a păţit, am decis să nu mai scriu despre emisiunile în care apare această temă maladivă (mă refer la producători)!Ştiu că se pregăteşte revenirea Oanei Zăvoranu, aşa că mă aştept la ce-i mai rău. Poate doar apariţiile Gabrielei Vrânceanu Pandele Firea mă pot enerva mai mult (ieri a avut un „recital” la Mădălina Puşcalău, la B1TV).
 

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here