VIZITĂ ”ISTORICĂ” FĂRĂ DISCURS ÎN PARLAMENT 10.10.

0
194

VIZITĂ ”ISTORICĂ” FĂRĂ DISCURS ÎN PARLAMENT 10.10.După 20 DE LUNI de la atacul Rusiei asupra Ucrainei, ne vizitează Președintele Ucrainei, V. Zelenski. L-am auzit pe Florin Negruțiu (Digi24) care observa că nu prea e vizită ”istorică”, odată ce la noi n-a prea dorit să vină, dar a fost în Polonia (de trei ori), Bulgaria, Slovacia ș.a.m.d. Adică e istorică doar pentru noi.* S-a ajuns la a se discuta dacă e bine, sau nu, să meargă în Parlament pentru un discurs. Peste tot așa a precedat. Unora le este teamă că ne facem de băcănie, pentru că acolo sunt unii ca Șoșoacă, Simion &Co. care nu-l vor pe Zelenski la tribuna Parlamentului. Ne este frică că nu putem menține ordinea în forul suprem al țării? Se pare că da! Decizia a fost luată. Fără discurs.* Oare a obosit Occidentul să ajute Ucraina? În unele cazuri, se pare că da.Relațiile cu Polonia,Ungaria ș.a. s-au cam răcit. Poate din acest motiv a venit acum la noi Zelenski. Nici banii din SUA nu mai sunt foarte siguri.

Oare se vor discuta temele majore? Despre limba română în școlile din Ucraina unde locuiesc etnici români? Despre problema cu grâul? Despre dronele care cad la graniță? Despre refugiați? Despre viitorul imediat? În fond avem cea mai lungă graniță cu Ucraina. Ar fi cazul să clarificăm cum stăm, nu?

V. Zelenski va fi prezent și la Digi24 la Jurnalul de seară. Un interviu ”istoric” evident!

Președintele Iohannis l-a primit la Cotroceni transmis de toate posturile de Știri. Protocol clasic. Imnuri, strângeri de mână.

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here