4 ZILE LA VOX MARIS COSTINEȘTI (12.09.2015)

0
224

Vox Maris (600 x 402)Articol de Iulia Radu
Vineri (12 septembrie), am plecat din Costinești cu amintirea unui răsărit superb urmărit de pe terasa Vox Maris, udat de câțiva stropi de ploaie, picați din senin, și binecuvântat de un curcubeu „pictat” deasupra Complexului Vox Maris. Nu mai văzusem niciodată un răsărit fără nori. Soarele și-a făcut apariția direct din apa mării: imens, portocaliu, blând, vesel. Am mers pentru prima dată în Costinești (ok, am mai fost o dată, dar doar pentru câteva ore, deci nu se pune). Am petrecut 4 zile de vis la Vox! Am mers acolo pentru Gala Tânărului Actor – HOP (am să povestesc separat despre eveniment) și am descoperit un loc minunat. În primul rând am cunoscut oameni deosebiți: Adriana (mereu amabilă, zâmbitoare, atentă cu toată lumea, iute ca „argintul viu”), Florin (primul om pe care l-am cunoscut acolo, cel care m-a și condus până la gară la plecare, el mi-a povestit despre Vox și m-a sprijinit de fiecare dată când aveam câte o idee trăsnită pentru a face o fotografie inedită în întreg complexul – veți vedea fotografiile pe pagina oficială de Facebook Vox Maris Grand Resort) și nu în ultimul rând, Nicușor Năstase, patronul Vox Maris (zâmbitor, m-a făcut să mă simt ca acasă, întrebându-mă mereu dacă mă simt bine, dacă am mâncat…).

Vox Maris aleeEste greu de redat în cuvinte „viața” la Vox Maris. O astfel de experiență trebuie să fie „trăită” pentru a fi înțeleasă pe deplin. În primul rând, este o oază de liniște și de verdeață. Complexul Vox Maris este un imens parc! Te poți „pierde” liniștit acolo, poți deveni „invizibil” citind o carte tolănit pe balansoarele de pe alei, savurând cafeaua de dimineață în timp ce afli noutățile din ziare, și dacă ai chef să umbli desculț prin iarbă, o poți face liniștit! Este locul perfect pentru a te regăsi, pentru a te deconecta și a uita de agitația de zi cu zi. Acolo timpul stă pe loc. Pe alei sunt amplasate boxe, așa că în permanență se aude o muzică în fundal. Și să nu uităm de flori! Sunt multe, colorate și extrem de parfumate! O adevărată terapie!

Vox Maris piscinaNici noaptea nu dispar culorile, acestea se „mută” doar în numeroasele fântâni din Complex, care devin ba roșii, ba verzi, ba albastre, ba mov. Auzi doar briza mării, susurul apei, pescărușii, greierii și numeroase alte gângănii. Aproape uitasem cât de intensă e „viața de noapte” a naturii. Nu am mai auzit „glasul” naturii de când eram acasă, la bunici, și stăteam în curte până noaptea târziu pentru a mă uita la stele! Din punctul acesta de vedere a fost o întoarcere în timp, mi-am retrăit copilăria pentru câteva nopți. E straniu cum „zumzetul” orașului acoperă „simfonia” naturii, uitasem cât de relaxantă este această „muzică”.

Vox Maris piscina 2Singurul motiv de a ieși ziua din complexul Vox Maris, este acela de a face o baie în mare. În rest, ai tot ce îți trebuie înăuntru: piscine, sală de fitness, teren de tenis de câmp, mese de ping-pong, sală de bowling, biliard, iar la restaurant, mâncarea este foarte bună! Și credeți-mă, asta contează foarte mult pentru că stațiunea, în sine, lasă mult de dorit. Așa că, dacă vreți să uitați de griji, vă recomand cu căldură acest loc!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here