Adrian Berinde în clubul The Silver Church (27.01.2011)

0
102

Adrian Berinde in clubul The Silver Church
Adrian Berinde in clubul The Silver Church

Articol de Iulia Radu
Pe Adrian Berinde îl ştiam doar din emisiunile lui Andrei. L-am întâlnit la Psihologul muzical de două ori: pe 17 mai 2008 şi pe 27 martie 2010. Ambele ediţii au fost captivante pentru că mi-au dat şansa să-l descopăr pe artistul Berinde. Lipsea trăirea unui concert live. Şi bucuria de a ţine în mână un CD semnat Adrian Berinde. Ei bine, joi 27 ianuarie, mi s-au îndeplinit ambele dorinţe: în clubul The Silver Church a avut loc concertul de lansare al albumului Azil. CD-ul este editat de casa de discuri MHO Music, iar prezentarea grafică şi imaginea de pe copertă sunt de senzaţie (şi sunt realizate chiar de Adrian Berinde). Chiar înainte de concert, l-am cercetat din scoarţă-n scoarţă, am citit versurile şi am găsit diverse semnificaţii pentru copertă.
Fiind primul concert al lui Adrian Berinde la care mergeam, n-aveam nici cea mai mică idee care este publicul lui, ce vârste au, dacă vin în număr mare sau nu, dacă participă la concert sau nu… Totul a fost nou. M-am bucurat să văd în Silver Church spectatori cu vârste cuprinse între 18 şi 70 de ani, care cunoşteau versurile, cântau, aplaudau, comunicau direct cu Adrian Berinde. Nu de puţine ori a întrebat artistul dacă lumea se simte bine, dacă se distrează, dacă le place ceea ce se întâmplă pe scenă, de fiecare dată răspunsul publicului a fost unanim: DA!
 
M-a uimit asemănarea fizică dintre cei doi chitarişti: Kovacs Laszlo şi Jimi El Laco. Şi nu doar pe mine. Plimbându-mă prin club am surprins conversaţia dintre două tinere (22-25 de ani): “Uite-l pe Jimi El Laco!!”, spune cu entuziasm una dintre ele. La doar câteva momente, trece prin faţa lor şi Kovacs Laszlo, şi cealaltă fată exclamă: “Dar când şi-a schimbat tricoul??”.
Adrian Berinde a avut emoţii la începutul recitalului. Trecuse ceva vreme de la ultimul său concert, aşa că era normal. Dar, cred că pe la jumătatea primei piese deja ne simţeam cu toţii ca la o întâlnire cu prieteni vechi. L-am zărit în primele rânduri şi pe medicul care l-a operat pe Berinde. Trăia cu atâta intensitate piesele, încât i se citeau stările pe chip. O imagine impresionantă!
 
Concertul a ţinut peste două ore, iar piesa care a generat cea mai vie reacţie a fost Absent, realuată la bis de Adrian. Tot clubul a cântat-o de la început până la sfârşit!
Mulţi spectatori au ţinut morţiş să obţină un autograf de la artist aşa că au rămas după concert. Se formase coadă. Adrian a semnat de toate: de la hârtiuţe, la bilete, cârţi, afişe şi CD-uri. A făcut fotografii cu toţi cei care şi-au dorit acest lucru. A răspuns cu răbdare tuturor întrebărilor şi a primit zeci de complimente, felicitări şi urări de sănătate.
N-am spus nimic despre muzicienii care l-au însoţit pe scenă. Aceştia sunt: Claudiu Purcărin – tobe (SISTEM, NIGHTLOSERS), Laszlo Lehel – bas (AG WEINBERGER, TABASCO, 4 GIVEN), Grunzo Geza – clape (NIGHTLOSERS), Kovacs Laszlo – chitară electrică, chitară acustică (DESPERADO, SPEAK FLOYD, KAPPA şi Jimi El Laco – chitară electrică, vioară, orchestrator al albumului AZIL (NIGHTLOSERS). Regret faptul că nu există nicio înregistrare din acest concert postată pe youtube. Poate vor apărea, pentru că merită să ascultaţi piesele interpretate alături de acest super-grup.

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here