Sambata seara (26.02.2011) Alina Manole m-a dus cu ea in Luna Amantelor. Iar eu…eu m-am lasat dusa!

0
45

foto alina manole 1Cronică de Ştefana
 
Un fel de intoducere
Cu ceva vreme in urma (si cand spun „ceva vreme” ma refer la ani) aflu ca va fi lansat un album a carui coperta va fi reproducerea tabloului “Trezire”, al lui A. Berinde. La scurt timp dupa ce aflu acest lucru, apare si albumul- „Luna Patrata„. Semnat Alina Manole. Asa am auzit eu de Alina.
Intr-o noapte de vineri, la putin timp dupa ce aflasem de acest album, ascultand Psihologul, o aud pe Alina in studio, invitata la Andrei. Imi place. Imi amintesc noaptea aceea, caci a fost cu multa veselie si cu piese frumoase si cu prieteni imaginari si cu pitici si cu iubiri asa-si-asa.
Continuare
Ma las greu dusa la concerte in cluburi. Nu ma intrebati de ce, caci nu am explicatii. Daca este si frig afara, ma las si mai greu.
Cu toate acestea sambata seara eram la concert Alina Manole. Adica la Luna Amantelor, care, sa nu va panicheze numele, este doar o altfel de Luna Patrata. Mai exact este Luna Patrata de februarie, caci februarie poate transforma patratul in triunghi! Si asta nici nu este grav! Sau, cel putin asta a fost senzatia mea in timp ce ascultam si respiram vioi pe versuri & muzici despre pitici, prieteni invizibili, amante, sotii, sirene si alte personaje.
 
Sunt sigura ca toti cei care au fost la concertele Alinei, pana acum, stiau ceea ce eu abia sambata am aflat: caldura si zambetul pe care-l aduce muzica Alinei in suflete. Bucuria din ochii ei, cand canta, pe care-o expediaza direct catre cei din sala. Joaca, care indeamna la joaca. (marturisesc: cand a interpretat „Prietenul invizibil” si era un scaun gol pe scena, mi-a venit sa ma ridic cu nonsalanta si sa ma duc pe scaun, sa ma asez si sa fiu eu prietenul imaginar.. M-am abtinut! Apoi, am aflat de la fetele din jur- care merg la muuulte concerte ale Alinei- ca un moment din asta a existat regizat candva. Jur ca NU stiam, dar ma bucur ca elanul de joaca de care ma simteam cuprinsa era „la locul lui”).
 
Auzisem o parte din piese (cele existente deja pe album), dar niciodata nu le auzisem ASA! E clar ca a asculta/trai live un concert este cu totul altceva decat cd-ul ascultat prin casa/masina.. Versuri frumoase, muzica placuta, zambete, bucurie, tristete, si inca nshpe senzatii, care de care mai speciale!
Imposibil sa nu te regasesti (macar partial) in ceea ce canta Alina! Imposibil sa nu gasesti partea vie din tine, cea care traieste intens, fie ea bucurie, fie ea tristete. Iar eu am fost foarte vie sambata seara!
Cu Alina pe scena au fost Adrian Cristescu, Tudor Olaru.
Multumesc Emiliei, care m-a intrebat daca merg si Alinei, care-a cantat atat de frumos in/pentru/despre Luna Amantelor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here