Andra la Sala Palatului (25.02.2018)

Articol de Iulia Radu

0
256

Andra, in concert la Sala Palatului

Publicul Andrei nu încetează să mă uimească. Mereu nerăbdători s-o vadă, urmărindu-i fiecare gest, cântând fiecare vers, dansând pe culoarele dintre scaune, țipând, filmând, făcând fotografii, pe scurt trăind la intensitate maximă fiecare moment al show-ului.

Toată atenția lor este concentrată pe locul de pe scenă unde se află solista lor preferată. Este un freamăt permanent în sală. Lucru acesta mi se pare fascinant deoarece nu am ocazia să-l „experimentez” la prea multe evenimente și nu sunt foarte mulți artiști care se pot lăuda cu fani atât de dedicați.

Pe Andra o văd în concert pentru a doua oară, la distanță de un an (prima dată a fost pe 25 februarie 2017). Mi-a plăcut mult show-ul „Aievea”, mult mai mult decât cel de anul trecut. A fost mai „închegat”, s-a văzut că echipa Andrei a muncit mult la producție. Scena a arătat foarte bine, a părut spațioasă, „aerisită”, decorul a fost unul modern, au fost jocuri de lumini și lasere care i-au încântat pe spectatori, am avut baloane mari și mici care au invadat sala spre bucuria tuturor.

Jos pălăria pentru trupa Andrei care sună foarte bine. Este bine de precizat că în acest concert au avut alături 10 violoniști, 5 suflători, un al doilea chitarist și trei fete în backing vocals. Andra a schimbat mai multe ținute, a dansat, a cântat excepțional și a oferit un spectacol de nota 10.

La fel ca anul trecut (click aici pentru a citi), Andra a avut și invitați alături de care a cântat atât o piesă din repertoriul ei, cât și una din repertoriul invitaților. Astfel, i-am văzut pe scenă pe Connect-R, Liviu Teodorescu, Alex Velea, Irina Rimes, Călin Goia, Aurelian Temișan, Viorica și Ioniță de la Clejani și Dan Bittman. Mi-a plăcut foarte mult și momentul In Memoriam Laura Stoica, Mădălina Manole și Mălina Olinescu.

Andra a cântat câte o piesă din repertoriul lor, în timp ce pe ecrane era afișată fotografia artistelor și numele fiecăreia. Gestul a fost foarte frumos (din păcate, nu l-am văzut consemnat în niciuna dintre cronicile pe care le-am citit). Am constatat cu tristețe că pentru publicul tânăr și foarte tânăr aflat în sală aceste trei soliste nu înseamnă mai nimic. I-am auzit pe cei din jurul meu întrebându-și părinții cine sunt artistele din imagine. Poate ar fi fost mai bine dacă Andra ar fi spus câteva cuvinte despre fiecare, dacă ar fi creat un moment special cu publicul (ar fi putut să îi ridice în picioare sau să le dea șansa să aplaude după fiecare piesă tribut).

Din păcate, legând cele trei piese In Memoriam, neprezentându-le minimal, s-a pierdut din emoție. Dacă ne uităm „peste gard” (la americani, la britanici, la francezi, la italieni, etc) vedem că peste astfel de tributuri nu se trece cu atât de multă ușurință, nu sunt niciodată expediate.

Foto: Iulia Radu

Duetul cu Aurelian Temișan (au cântat împreună piesa „Oameni”) a fost unul dintre momentele mele preferate. Din nefericire, nici acesta nu a beneficiat de câteva cuvinte, așa că spectatorii nu au aflat nimic despre piesa aceasta sau despre cel care a lansat-o, Aurelian Andreescu. Cultivăm valorile sau doar mimăm că o facem? Este o greșeală să pleci de la premisa că oamenii știu despre cine este vorba. Două vorbe ar fi picat perfect înainte să cânte piesa.

N-am înțeles de ce era nevoie de momentul de dans, executat de un dansator de culoare, la bustul gol (și-a etalat pachețelele în voie), în condițiile în care 70% din publicul prezent în sală avea vârsta cuprinsă între 5 și 18 ani.

Rămân la părerea că Andra nu are nevoie de atât de mulți invitați. Este perfect capabilă să construiască un spectacol în jurul ei, mai ales că o ajută și repertoriul. Nici măcar nu cred că are nevoie de atât de multe elemente vizuale și dansatori în jurul ei.

Toate acestea trec muzica pe locul 2 și… în cazul Andrei este păcat! Avem deja cel puțin două artiste (Loredana, Delia) care pun accent pe show-uri grandioase, pe ținute extravagante, pe producții impresionante. Cred că ne lipsește un show care pune muzica în prim plan (ceea ce nu exclude o producție mare, bine pusă la punct, dar gândită altfel). Andra poate face foarte bine acest lucru pentru că are talent cât 10, are o trupă excelentă și are publicul de partea ei.

Nu pot să închei fără să o felicit atât pe Andra cât și pe echipa ei pentru cele trei seri sold-out la Sala Palatului.

Setlist:

Mi-ai luat mintile feat Pacha man   

Vorbe scurt – Andra   

Atata timp cat ma iubesti   

La refren   

Femeia

Doar o clipa 

Colt de suflet! 

Intre noi nu mai e nimic

Semne feat Connect R   

Vara nu dorm feat Connect R   

Sunt puternica  – la strofa 2 intra Irina Rimes

Visele – Irina Rimes

Falava + Without You  + Yamasha feat A.Velea 

(Banto de santos moment dans) 

Vreau sarutarea ta

Inevitabil va fi bine

Nu doar de ziua mea – feat. Calin Goia

Colaj In memoriam Madalina Manole + Malina Olinescu + Laura Stoica

Oameni – Aurelian Temisan

Iubirea schimba tot

Niciodata sa nu spui niciodata feat D. Bittman

Ingerii au demonii lor cu D. Bittman 

Moment cu Viorica și Ioniță de la Clejani !!! 

Floare de nu ma uita 

Meteo & Avioane 

Dragostea ramane

…………. B I S ………….

La refren 
Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here