ARTIȘTII PROPUN (ep. 10): VIRGIL POPESCU, muzica și filmul care mi-au marcat viața

0
125

Virgil Popescu si Alain Delon
Virgil Popescu si Alain Delon

Virgil Popescu (compozitor, instrumentist, profesor de muzică) ne propune în această săptămână piesele și filmul care i-au schimbat viața. Puteți afla mai multe despre activitatea artistică a lui Virgil Popescu de pe pagina lui de Facebook ( https://www.facebook.com/virgil.popescu.52 ) sau de pe site-ul https://www.virgil-popescu.ro/
 

01. House of the rising sun – The Animals

Pentru ca a fost prima piesa pop prin intermediul careia am invatat primele cinci acorduri la chitara, in pozitia intai; eram atat de fericit ca puteam sa cant cu atata usurinta o  melodie atat de celebra.

 

02. Yesterday – The Beatles

Pentru ca a fost prima piesa pop care a beneficiat de aportul unui cvartet de coarde, cu aranjament preclasic; si mi-a placut enorm ! Mai tarziu aveam sa aflu ca magicianul responsabil de acest melanj era practic al cincilea membru al formatiei Beatles, Sir George Martin.

 
 

03. Hard to say I’m sorry – Chicago

Pentru ca o perioada i-am considerat pe cei de la Chicago un fel de beatlesi ai Americii, iar piesa asta, in varianta lunga (cu partea de jazzrock din final), pentru aranjamentul vocal, dar si cel al pachetului de suflatori, de o originalitate izbitoare. Dar si pentru structura armonica atipica, dar seducatoare.

 
 

04. Got to get you into my life -cover by Earth, Wind and Fire

Pentru ca am ascultat pentru prima oara o piesa a formatiei mele preferate, Beatles, interpretata in maniera proprie funk – jazzrock de o alta trupa care se afla in primele cinci preferinte ale mele.

 
 

Filmul „Aventurierii” (cu Alain Delon si Lino Ventura) – dar in egala masura si filmul „Samuraiul” (cu Alain Delon)

00/00/1967. TOURNAGE DE "LES AVENTURIERS"Pentru ca ambele il au ca protagonist pe actorul meu preferat (Alain Delon), dar in egala masura si pentru ca la ambele, muzica este semnata de Francois de Roubaix (considerat la vremea respectiva un mic geniu – din pacate s-a stins prematur…)
Bineinteles ca filmele au consistenta si frumusetea operelor cinematografice clasice, derulandu-se firesc, fiind realizate cu maiestrie de regizori talentati, cu actori frumosi si talentati… Dar muzica lui De Roubaix m-a marcat definitv (cantam, fie in gand, fie acompaniat de pian, cu o placere de neoprit melodia interpretata de Delon in „Aventurierii„, „Letitia„.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here