ARTIȘTII PROPUN (ep. 35): VLAD CREȚU (Supermarket), muzica, filmele și cărțile care mi-au marcat viața

0
1442

Vlad Cretu aÎn această săptămână, Vlad Crețu (solist, compozitor, Supermarket) ne prezintă muzica, filmele și cărțile care i-au marcat viața. Despre activitatea artistică a lui Vlad Crețu, puteți afla mai multe de pe pagina oficială de Facebook: https://www.facebook.com/vlad.cretu.7524
Pagina oficială de Facebook a trupei Supermarket o găsiți aici: https://www.facebook.com/trupasupermarket/
Iată ce sctie Vlad:
 
Copilăria mi-am petrecut-o alături de ai mei parinti, într-o casă mică , în Giulești, lângă liniile de cale ferată. De aici si fascinația pe care încă o am fata de trenuri Acolo Tati imi punea benzi cu Creedence Clearwater Revival, Beatles, Electric Light Orchestra, Queen, Smokie, Steve Miller Band, si Compact cu Fata din vis.
Cele cinci piese care m-ai marcat si pe care le recomand cu drag oricui spre ascultare, sunt:

1 Creedence Clearwater Revival – Who’ll stop the rain

Este piesa care întrunește în sufletul si in ochii mei, toate amintirile din primii ani de viață, casa de la curte, anii de grădiniță și primii ani de școală.

2 – Electric Light Orchestra – The stranger

Copil fiind, imi lasa mereu impresia ca ascunde un mister. Începutul cu niste clopote si cu niste râsete mereu ma speria dar ma atrăgea în același timp sa o ascult iar si iar.

3 – Beatles – Yesterday

Este o melodie Perfectă, în opinia mea. O construcție melodico-armonica absolut superbă, cu versuri sincere si curate.

 

4 – Louis Armstrong – What a wonderful world

O piesă genială pe care as trimite-o în spațiu spre a o prezenta civilizatiilor extraterestre, ca un semn de prietenie și armonizare.

5 – John Lennon – Imagine

O piesă genială prin mesajul atât de adevarat transmis prin versuri, despre o dorință a omului frumos si curat, de a trăi într-o lume a iubirii necondiționate, departe de orice fel de manipulare fizică sau psihică.

 
Cartea care m-a marcat ă fost Un Pământ Nou – scrisă de Eckhart Tolle – fascinantă prin descrierea noțiunii de Ego, un sine fals, o voce care mereu îți vorbește în tine despre cum ar fi bine sau nu ar fi bine sa fie sa fie lucrurile. Conștientizarea ego-ului duce automat la diminuarea lui si control asupra lui. Cartea m-a ajutat să conștientizez multe aspecte din interiorul meu, si multe usi ferecate s-au putut deschide spre o înțelegere mult mai profundă a Vieții.
 
Un film minunat pe care îl recomand este The ultimate gift (regia Michael O. Sajbel)- o lecție de viață de la gand, la acțiune și apoi la răsplată.

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here