ARTIȘTII PROPUN (ep. 19): VASILE ȘEICARU, muzica și cărțile care mi-au marcat viața

0
89

Vasile Șeicaru
Vasile Șeicaru

Vasile Șeicaru (solist, compozitor) ne propune în această săptămână muzica și cărțile care i-au schimbat viața.
Despre cariera artistică a lui Vasile Șeicaru puteți afla mai multe de pe pagina lui de Facebook:
https://www.facebook.com/VasileSeicaruOficial/
 

1. I Want To Hold Your Hand – The Beatles

Pentru ca in anii 62-63, pe la 10-11 aniişori, la Galati, fiind pe malul Dunarii la pescuit, am ascultat la un difuzor de pe puntea unui vapor celebru (Libertatea), pentru prima oara acest cantec! Atunci m-am îndrăgostit atat de mult de stilul acela numit „beat”, incît nimeni nu mi l-a mai putut scoate din minte! Imediat mi-am dorit si eu o chitara, si parintii mi-au cumparat-o!

 
 

2. Stairway To Heaven – Led Zeppelin

Pentru ca piesa asta este cea mai frumoasa din rock-ul planetar (sper sa nu exagerez prea tare), o ascult si astazi destul de des, si tot gasesc ceva nou de fiecare data!
https://www.youtube.com/watch?v=9Q7Vr3yQYWQ
 
 

3. Something In The Way She Moves – The Beatles

Pentru ca am cantat-o si eu in anii aceia, fie la Galati, cu „Atletic”, „Group 17” (trupe cu care am cantat la serile de dans de la Casa Studentilor din Galati), si mai apoi cu „Cristal”…(ani de zile la Disco Ring si la Forum, la Costinesti)!….din pacate lumea nu-si mai aduce aminte, si nimeni nu ne rosteste numele cand vine vorba de „statiunea tineretului”.

 
 

4. Je suis malade – Lara Fabian

Cand am ascultat prima oara „Je t’aime”, am crezut ca nimic nu o poate intrece, o consideram aproape perfecta! Cand am luat apoi repertoriul Larei Fabian la ascultat in totalitate, am descoperit „Je suis malade”, care mi-a rupt inima in doua!
https://www.youtube.com/watch?v=7ON0iKXVUPw
 
 

5. The Spirit Carries On – Dreams Theater

Acum multi ani in urma, Mihnea baiatul meu, mi-a facut cunostinta cu muzica trupei „Dream Theater”! De atunci ea a devenit nr.1 in preferintele mele, si nu ratez nici un concert cu ei cand vin pe-aici! Mihnea se duce dupa ei si prin Europa, si i-a cunoscut si personal!…eu, nu!

 
 

Cărți: „LORELEI” de Ionel Teodoreanu și  „Calomnii mitologice” de Octavian Paler

lorelei de ionel teodoreanuPrima carte mi-a mangîiat copilaria si prima parte a tineretii, dar la recitire, la 40 de ani, la vîrsta personajului principal, din pacate nu m-a mai „atins” la fel de mult! Octavian Paler, pentru ca mi-a marcat toata viata, si inca ma mai urmareste prin opera lui, si acum!…sa intri in conversatii imaginare, sau sa te iei la harţă cu împăraţi, cu regi sau cu zei…e ceva, si acel ceva ma tulbura si ma surprinde si acum!

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here