ARTIȘTII PROPUN (ep. 32): ALIN DINCĂ (Trooper), muzica, filmele și cărțile care mi-au marcat viața

0
758

Alin Dinca „Coiotu” (Trooper)
Alin Dinca „Coiotu” (Trooper)

În această săptămână, Alin Dincă (Trooper), solist, compozitor, textier, om de radio, ne propune muzica, filmele și cărțile care i-au schimbat viața. Despre activitatea artistică a formației Trooper puteți afla mai multe de pe pagina oficială de Facebook: https://www.facebook.com/TrooperRocks/
Aveți mai jos propunerile lui Alin.
 
Prima piesa pe care o propun este „Seventh son of the seventh son” a celor de la Iron Maiden. A fost lansata in 1988 pe albumul cu acelasi nume. Cantecul asta mi-a marcat viata. Atata forta, atata melodie, atata maretie!

 
 
A doua propunere va ramane cumva tot in spectrul Iron Maiden – Bruce Dickinson, „The Alchemist”. Nu am mai intalnit nicaieri atata durere si resemnare cum a reusit Bruce sa adune in cateva minute. Incredibil.

 
 
A treia propunere este piesa „Nunta” a celor de la Phoenix. Nicu Covaci este ADN-ul rock-ului romanesc. Fara el, fara muzica scrisa de el, nu stiu cum ar fi aratat astazi lucrurile in muzica.

 
 
Propunerea cu numarul patru este „Trenul fara nas„. Iris. I-am iubit, ii iubesc… Iris este trupa tineretilor mele. Cristi Minculescu reprezinta o influenta esentiala pentru mine.

 
 
Compact ne ofera piesa cu numarul cinci – „O noapte si o zi„. Este atat de calda si melodioasa. Reuseste sa intre in inima mea la fiecare ascultare. Superba!

 

 CARTE / TEATRU

O sa aleg o piesa de teatru a unui scriitor pe care de fapt il apreciez foarte mult in tot ce a facut. „Mansarda la Paris cu vedere spre moarte” a lui Matei Visniec.

FILM 

Cat despre un film care m-a marcat, imi vine acum in minte ceva ce am vazut recent, dar la care cred ca ma voi gandi multi ani de acum incolo. „Despre trup si suflet„, al regizoarei Ildiko Enyedi. Inca ruleaza. Puteti sa mergeti sa il vedeti. Este un produs adanc stratificat. Cred ca poate placea si daca privesti doar povestea de suprafata, dar si daca sondezi mai mult. Oricum, e un film minunat, dupa umila-mi parere.
 

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here