ARTIȘTII PROPUN (ep. 41): MARIUS POPA vă recomandă muzică, film și carte

0
158

Marius Popa la RRA
Marius Popa la RRA

În această săptămână, Marius Popa (solist, compozitor, textier, POPAS, Spin, Jukebox) ne recomandă muzică, film și carte. Despre activitatea artistică a lui Marius, puteți afla mai multe de pe pagina oficială de Facebook:
https://www.facebook.com/marpopas
 
 
 
 
Iată propunerile lui Marius Popa:
A Patra CaleUna dintre cărțile care m-au marcat este “A Patra Cale” a lui P.D. Ouspensky, învățăcelul lui G.I. Gurdjieff. Pentru că a trecut ceva vreme de când am avut-o în mână ultima oară, nu aș putea spune cu exactitate anul apariției, însă cred că a fost scrisă undeva pe la 1920, iar la noi în țară a fost publicată prin anii ‘70-‘80. Este o carte ezoterică foarte interesantă, în două volume, și chiar mă miră că a văzut lumina tiparului românesc în acei ani de restriște ideologică. Dincolo de “omul modern” care are trei căi posibile de “dezvoltare personală”, P.D. Ouspensky afirmă cu argumente că mai există încă patru. Dacă primele trei sunt cele ale persoanelor “centrate” fizic, emoținal și intelectual, de la a patra “cale” până la cea de a șaptea este vorba despre conștiință, căi fundamental diferite de cele trei – “comune”.
Pentru mine muzica nu poate avea clasamente, așa că o să enumăr la întâmplare cinci cântece fără de care, cel mai probabil, nu aș fi devenit muzician:

“Little Wing” – Jimi Hendrix

https://www.youtube.com/watch?v=Zmm9ZJg0BKk
 

“Who wants to live forever” – Queen


 

“Shine on you crazy diamond” – Pink Floyd


 

“Purple rain” – Prince


 

“Sailing Ships” – Whitesnake


Filmul care m-a marcat iremediabil este “Searching for Sugar Man”, un documentar din 2012 despre un muzician american de geniu (Rodriguez), contemporan cu Bob Dylan, care nu a vândut în SUA decât 6 albume iar în Africa de Sud a făcut istorie schimbând mentalități și vânzând sute de mii de albume, fără ca el să știe nimic din toate acestea. Finalul documentarului este incredibil, dar o să mă opresc aici…

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here