ARTIȘTII PROPUN (ep. 43): Evandro Rossetti vă recomandă muzică, film și carte

0
43

Evandro Rossetti
Evandro Rossetti

În această săptămână, Evandro Rossetti (solist, compozitor, textier, medic stomatolog italian) ne recomandă muzică, film și carte. Despre activitatea artistică a lui Evandro Rossetti, puteți afla mai multe de pe pagina oficială de Facebook: https://www.facebook.com/evandro.rossetti
Aveți mai jos textul primit de la Evandro.
Cu mare placere am primit invitatia de a participa la aceasta interesanta rubrica a Psihologului Muzical. Sa retraiesti momente din viata prin amintiri legate de un cantec, o carte, un film…. Apoi cand am realizat ca perioada amintirilor este de aproape 60 de ani, m-am speriat un pic.
In ceea ce priveste muzica Yesterday a fost, impreuna cu toata productia muzicala a trupei Beatles, piesa care a marcat puternic dezvoltarea mea de chitarist. Sa reusesti sa gasesti acordurile, sa o canti a insemnat pentru mine trecerea de la copilarie la pubertate.

Apoi Lucky Man (Emerson Lake & Palmer) care m-a maturizat si „La canzone di Marinella” (Fabrizio De Andrè) care m-a introdus in lumea muzicii intelectuale si de aici la Blowing In The Wind si a operei magistrale a lui Bob Dylan, a muzicii de protest, parcursul a fost scurt si firesc!Dar va spun sincer ca muzica pe care o prefer acum este cea de calitate a folk-ului romanesc. As putea cita multe cantece de valoare, care imi plac, dar fara sa se supere niciunul dintre prietenii mei dau ca exemplu „Andrii Popa” a lui Mircea Baniciu.

 
Cartea care m-a introdus la un gen de care sunt foarte pasionat este „Il nome della Rosa” a lui Umberto Eco, un thriller historico-fantastic cum nu citisem de demult. Dupa aceasta carte a fost realizat celebrul film a lui Jean Jaques Annaud, o capodopera a genului!
Cum e lesne de inteles, genul meu preferat si in ceea ce priveste cinematografia este cel Fantasy, asa ca locul intai il ocupa fara doar si poate „Star Wars” sunt convins ca a fost o revolutie tehnologica in realizarea filmelor, scenografii vizionare, personaje unice, de fiecare data cand este programat la televiziune ma uit. Chiar ma laud ca am toate colectia filmelor fie VHS fie DVD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here