Asian Dub Foundation, Guano Apes, Nouvelle Vague urcă pe scenă la cea de-a doua ediție a Bucharest GreenSounds Festival din Parcul Herăstrău (21-23 august)

0
31

Guano Apes
Guano Apes

Articol preluat din Adevărul
Bucharest GreenSounds Festival dă startul ediţiei cu numărul doi între 21 şi 23 august, locul de întâlnire fiind spaţiul de la intrarea Charles de Gaulle, Aleea cu Trandafiri din Parcul Herăstrău. Printre trupele care vor concerta se numără Guano Apes, Subcarpaţi, Asian Dub Foundation, Les Elephants Bizarres, We Singing Colors şi Moonlight Breakfast. Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin creart – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie.
Dacă anul trecut evenimentul a găzduit aproximativ 19.000 de persoane, pentru ediţia din acest an, la cererea publicului, festivalul îşi măreşte capacitatea oferind un spaţiu mai încăpător iubitorilor de muzică bună şi distracţie. Astfel, schimbăm locul de întâlnire de la Roaba de Cultură, pentru spaţiul ofertant de la intrarea Charles de Gaulle, Aleea cu Trandafiri.
 
Bucharest GreenSounds Festival este un festival cu intrare liberă, care nu se limitează doar la muzica eclectică live, transformând spaţiul reconfortant al parcului într-un cadru alternativ de relaxare şi interactivitate, cu activităţi recreative, creatori de produse autohtone şi delicii culinare diversificate. În afară de Bazarul cu branduri 100% româneşti, o zonă lounge şi un spaţiu de gastronomie internaţională, avem pregătite o mulţime de suprize şi atracţii care reprezintă o experienţă totală de festival.
La ediţia 2015 avem o nouă scenă, Second Stage, unde artişti şi trupe autohtone de top vor performa în fiecare seară, între concertele de la scena principală, Main Stage. Cele două scene sunt ocupate consecutiv, fără ca fanii să rateze două trupe favorite.
În prima zi a festivalului, pe 21 august, vor concerta la Main Stage: – trupa britanico-bengaleză de hip-hop fusion Asian Dub Foundation, infuzia de hip-hop folcloric Subcarpaţi & Orchestra, ska-punkerii americani autentici The Interrupters, punk-rockerii Nişte Băieţi, singura trupă care abordează stilul „Muzică de petrecere cu distors şi final glorios“.
La Second Stage – electro-pop-funkerii antemici Les Elephants Bizarres, sextetul de reggae-world music Blue Nipple Boy şi proiectul de etno-electro Danaga.
Sâmbătă, pe 22 august, la Main Stage vă aşteaptă cvartetul de rock alternativ din Germania – Guano Apes, cel mai în vogă şi mai exploziv live-act balcanic al momentului – Dubioza Kolektiv, trupa de rock alternativ din New York – Fun Lovin’ Criminals, una dintre cele mai iubite trupe din muzica alternativă românească Coma, Roa – Rise of Artificial şi prima formaţie de rock-ţambal din România – Domino.
Tot pe 22 august, în cea de-a doua zi de festival, la Second Stage ne vom întâlni cu ento-electronicul Danaga, punk-rockerii ZOB, băieţii de la Pistol cu capse – cu un sound punk rock şi influenţe de ska şi reggae şi cu „capetele blănoase“ sau „aristrocraţii în mizerie“ de la Toulouse Lautrec.
Duminică, 23 august, la Main Stage concertează trupa indie-pop We Singing Colors, artista Kathrin DeBoer din Sydney ce amestecă sound-ul jazz/soul cu o gamă eclectică de influenţe, trupa argentiniană de electric tango Narcotango, formaţia retro-electro Moonlight Breakfast, artiştii francezi Nouvelle Vague cu ritmuri elegante de bossa nova şi trupa de jazz De Phazz din Germania.
La Second Stage se vor auzi ritmurile contagioase de hip-hop, jazz şi funk ale lui Fanas, sunetele de neo soul piperate cu influenţe pop, funk, jazz şi bossa nova ale celor de la Jazú, K-LU va readuce la viaţă sample-uri din filme româneşti prin ritmuri de hip-hop instrumental şi funk, iar trupa Fantome va cânta „culese din cartier“ – un concept iniţiat de Subcarpaţi, amestecând hip-hop-ul cu folclorul românesc.
La prima ediţie Bucharest GreenSounds Festival au urcat pe scena din Herăstrău 24 de trupe şi artişti, printre care amintim: Jaya The Cat, Subcarpaţi, Alexandrina, Coma, Urma, The Moorings, DJ Ravin & Theodosii Spassov, E.M.I.L, Boogie Belgique, SHAZALAKAZOO, BaBa ZuLa şi Maria Răducanu.
Mai multe informaţii privind cea de-a doua ediţie a evenimentului puteţi găsi pe pagina de Facebook www.fb.com/bucharestgreensoundsfestival sau pe site-ul www.bucharestgreensoundsfestival.ro.
sursa: Adevărul

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here