Celelalte Cuvinte în clubul The Silver Church din Bucureşti (22 octombrie 2009)

0
41

Calin Pop web
Articol de Iulia Radu
La ora 20.30, atmosfera era relaxată în clubul The Silver Church. Lume puţină înăuntru, aglomeraţie mare la intrare. Spre bucuria mea, se fuma afară şi măcar 30 de minute am respirat normal.
Înăuntru puteai cumpăra tricouri, insigne şi CD-uri ale trupei Celelalte Cuvinte, dar şi albume ale altor trupe (Highlight Kenosis, Trooper, etc).
M-am surprins uitându-mă la ceas din minut în minut. Mi se părea că timpul stă pe loc. Între noi fie vorba, este primul concert Celelalte Cuvinte la care merg. Nerăbdarea mea atingea cote alarmante aşa că am înaintat către scenă. Privirea mi-a fost atrasă de baterie… Pearl… Este un adevărat arsenal! Ocupă jumătate din scenă.
Între timp, clubul a devenit neîncăpător. Sunt la jumătate de metru de scenă şi deşi nu obişnuiesc să stau atât de în faţă când merg la concerte, nu am încotro. Nu pot ieşi.
La 21.15, Călin Pop (chitară şi voce), Marcel Breazu (bas), Leontin Iovan (tobe) şi Tiberiu Pop (clape şi voce) îşi fac apariţia pe scenă, moment în care suntem băgaţi în ceaţă cu toţii. Un lucru e cert, instalaţia de fum funcţionează perfect în The Silver Church. Deşi eram la jumătate de metru de ei, i-am zărit abia după primele 10 minute. De altfel, la un moment dat, Călin i-a rugat pe băieţi să înceteze.
Trupa a deschis concertul cu piesa Stem. Ne-am bucurat de un pasaj instrumental extraordinar, trăit şi mimat de fiecare spectator în parte.
Atmosfera a fost de vis: s-a cântat, s-a băut, s-a scandat „Cuvinte, Cuvinte” după fiecare piesă, s-a dansat şi nu a fost ratat nici un moment pentru a scutura puternic pletele. „Concertele în Bucureşti sunt mai rare, aşa că nu ratăm niciunul şi ne bucurăm la maxim de ele”, spune Claudia (18 ani).
Au cântat 21 de piese. Nu ştiu când a trecut timpul. M-am pierdut în acordurile chitării lui Călin Pop. În forţă sau şoptită, vocea chitarei a făcut legea pe tot parcursul recitalului.
Pe Leontin Iovan abia îl zăream în spatele zecilor de elemente ale bateriei, în schimb l-am auzit perfect. Aveai impresia că are mai multe mâini.
A fost o seară fantastică! Şi eram chiar curioasă să aflu cum au trăit-o şu alţii, care spre deosebire de mine nu ratează nicio întâlnire cu trupa preferată. Recunosc, n-am aflat mare lucru… Fanii au preferat să se războiască cu alte trupe. O atitudine mai puţin constructivă, sau cel puţin aşa mi se pare mie.
Magda (26 de ani): „Muzica trupei Celelalte Cuvinte depăşeşte orice barieră. Până şi chitara vorbeşte. Piesa mea preferată este Dacă vrei”.
Vali (29 de ani): „Este una dintre cele mai bune trupe din România, din nefericire, toată România a auzit de mult prea mediatizaţii Iris şi Holograf cu Ţi-am dat un inel”.
Sorina (17 ani): „Eu am venit ca să ascult live piesa Dacă vrei. Am auzit-o într-o reclamă, sau ceva de genul… Am căutat-o imediat pe net şi am aflat că le aparţine lor. Sunt prea tânără să fi trăit perioada în care a fost compusă, dar îmi trezeşte nişte sentimente profunde…”
Camelia (31 de ani): „Iubesc piesa Dacă vrei. Îmi răscoleşte atâtea amintiri frumoase… foc de tabără… sunet de chitară… noapte senină… iubitul lângă mine… Desigur, îmi plac toate piesele trupei şi le mulţumesc că există”.
Roxana (33 de ani): „Trupa îmi place foarte mult. Am albumele lor acasă. Călin este un chitarist foarte bun, dar în calitate de solist nu e preferatul meu. Oricum îl iubesc!”
Cristi (28 de ani): “M-au marcat piesele lor de mic. Este genul de cântare la care poţi să închizi ochii şi să te bucuri de muzică”.
Mihai (40 de ani): “Celelalte Cuvinte! Doamne, ce mai fredonam melodiile lor când eram mic! Stăteam cu amicii seara, afară, cu o chitară, un caiet cu versuri… Mi se zburleste părul în cap! Frumos frumos frumos!”
Edy (21 de ani): “Celelalte Cuvinte este o trupă care merită mai multă atenţie. Uitaţi-vă câtă lume a fost astăzi aici. Şi ar fi putut să fie mai mulţi, dar nu încăpeau. Organizatorii puteau să aleagă o sală mai mare”.
Anca (37 de ani): “Celelate Cuvinte este una din cele mai inspirate trupe de rock din România, prima dată i-am văzut în 1985 la Preoteasa, m-au impresionat din prima clipa. S-a văzut în această seară”.
Mirel (24 de ani): “C.C. este genul de trupă care nu are nevoie de promovare. Prin asta se şi deosebeşte de ceilalţi – nu este deloc o trupă comercială si asta o face să fie atât de bestială. Oricum la câţi oameni vin de obicei la concertele lor, eu nu cred ca au nevoie de mai multă promovare. Respect!”
Daniel (21 de ani): “Este o trupa incredibilă, am fost la 2 concerte ale lor şi m-au impresionat enorm. Şi în seara asta au fost magnifici! Dupa Iron Maiden si Rage ei sunt pe locul 3 în preferinţele mele”.
Corina (27 de ani): “Am descoperit doar de curând formaţia, deşi am 27 ani… Ma va lega mereu piesa Un sfârşit e un început de cineva la care am ţinut mult… Tot respectul formaţiei pentru această melodie”.
Ionuţ (29 de ani): “Nu cred că există o trupă în România care să provoace asemenea sentimente în sufletele oamenilor. Acum ceva timp, am dus un CD cu ei la o petrecere şi absolut toţi „consumatorii” au fost vrăjiţi de muzica lor. Dacă stai să faci o comparaţie între muzica lor şi cea a altor trupe de la noi vei vedea că sunetul, versurile şi liniile melodice nu suportă comparaţie. Încearca să asculţi tot ce au scos, chiar dacă primele lor albume sunt mai greu de găsit din cauza „vârstei”!”
Diana (20 de ani): “Chiar e unul dintre cele mai bune lucruri care mi s-au întâmplat vreodată să descopar muzica lor. Printr-un accident fericit!
Păcat, însă, că m-am născut în vremuri „sălcii”, când eşti privit ca un ciudat, pentru că gândeşti în alte vremuri.”
Liviu (31 de ani): “Celelalte Cuvinte este cu siguranţă e un grup de mare valoare! Din păcate nu sunt difuzaţi pe cât ar merita şi fac parte „doar” din peisajul underground după 26 de ani de cântat! Dar poate că e mai bine aşa, căci dacă ar ieşi în mainstreem s-ar comercializa şi şi-ar pierde esenţa muzicii! Asta e muzică adevărată pentru publicul avizat, de aceea nişa în care se găsesc nu corespunde cu difuzarile radio gen cele de la kitsch-ul ăla de KISS FM! Keep on rockin’, Celelalte Cuvinte! Good work!
Sorin (28 de ani): “Încă mă surprinde faptul că foarte multă lume ridică din umeri când aude de Celelalte Cuvinte. Şi totuşi, poate e mai frumos aşa. „Cuvintele” obişnuite, cunoscute sunt ascultate de toata lumea. „Celelalte cuvinte” se ascultă cu sufletul”.
Elena (33 de ani): “Extraordinară seară! Ascult trupa de când mă ştiu. Îmi place mult! Tot albumul Stem e foarte bine lucrat din punct de vedere instrumental, e absolut genial, cred că este unul dintre cele mai bune albume lansate în România în ultimii 2-3 ani, alături de Byron – Forbidden Drama”.
George (34 de ani): “Sunt un fan dar se pare că prea puţină lume mai ascultă muzică bună. Arta se vinde mai greu şi din păcate în România de azi e greu să trăieşti din artă”.
Monica (22 de ani): Superba muzică! Superb concert! Instrumental – excelent, versuri – excelent, voce – O.K (e doar o parare)”.
Playlist:
1. Stem
2. Caracteruri
3. Asa e viaţa mea
4. Se închid
5. Zmeie
6. Sfârşit
7. Între vise
8- Balanţa
9. O să am
10. Nopţile
11. Boala de gânduri
12. Rândul tău
13. Nu-i vina ta
14. Tranzit
15. Fântâna suspinelor
16. Spre care rai
17. Lumea de apoi
18. Paharul
19. Iarbă prin păr
20. La ceas târziu
21. Dacă vrei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here