Lansare Trooper – Atmosfera – la Turbohalle

0
73

Cronică și foto de Diana Pană

TrooperAC
Trooper

Cred ca am cam pierdut numarul concertelor Trooper la care am fost. Stiu sigur ca prima data i-am ascultat pe vremea cand se organiza langa Ploiesti Motorrock-ul, iar dupa ce am venit in Bucuresti au urmat multe altele.
Trooper si-a obisnuit fanii ca fiecare lansare sa aiba ceva special. Data trecuta a fost spectacol cu flacari si masti, iar de data asta Coiotul a intrat in scena cu un sarpe albinos imens pe umeri (baieti, sa stiti ca printre fanii vostri sunt unii cu ofidiofobie = fobie de serpi, sa nu se lase cu atacuri de panica data viitoare). Scena a fost amplasata in mijlocul locatiei, astfel ca nimeni nu s-a inghesuit aiurea in fata „ca sa vada mai bine”. Bineinteles, nu au lipsit efectele pirotehnice.
Albumul lansat se numeste Atmosfera, iar prima piesa a fost si cea care a deschis concertul – „Anul Sarpelui”. Printre altele, de pe album s-au mai cantat „Pe aici nu se trece” si „Liceul cimitir”, piesa care a beneficiat si de un videoclip ce a strans peste 25.000 de vizualizari pe Youtube. Pentru mine, cea mai faina surpriza de pe noul album e colaborarea cu Mihai Georgescu (Bere Gratis) pentru piesa „Zi dupa zi”, la lansare in formula completa si completata de roakerul Hrubaru si publicul mai mult decat entuziasmat. Pentru cei cu dispozitie si curiozitate, albumul merita o auditie pe de-a-ntregul, sa descoperiti si celelalte colaborari cu Leo Iorga si Blaze Bayley.
Chiar daca au implinit 18 ani de activitate, observ ca oamenii vin la concertele Trooper cu aceeasi buna dispozitie, publicul se reinnoieste si se mentine. Am vazut copii cu parintii, oameni trecuti de 40 de ani, adolescenti, tineri. E mare lucru sa reusesti sa rezisti atatia ani intr-o industrie in care heavy metal-ul este apreciat doar de cunoscatori si peste tot se vinde muzica domnisoarelor cu fuste de-o palma, autobronzant si silicon in toate locurile posibile.
Fara sa ma lungesc la vorba, concertul a fost tare fain, biletele si bautura cu preturi studentesti, abia astept sa merg iarasi. Un singur lucru as avea de adaugat – am observat ca la mai toate concertele Trooper baietii de la sunet dau instrumentele atat de tare ca se acopera vocea solistului. Chiar si in spatele salii unde am stat, vocea se distingea greu de instrumente. Poate pe viitor vor remedia treaba asta. Heavy metal, heavy metal, dar sa auzim si solistul.
Mai jos aveti si cateva fotografii, sa vedeti ce-ati pierdut.
S-auzim de bine!

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here