CU JOSU-N SUS

0
18

CU JOSU-N SUS upside down
Articol de Dara Codescu
Nu stiu cum va simtiti voi, eu nu ma mai regasesc in mersul lucrurilor… Am senzatia unei invalmaseli in care nimeni nu se intelege cu nimeni, toata lumea se rafuieste cu toata lumea. Cunoscuta espresie „a avea scaun la cap”, cu sensul de intelepciune, gandire logica, pare sa-si piarda semnificatia initiala. Adica, nu mai judecam cu capul, ci cu organul asezat fix in partea opusa, in pozitia sezand!
 
Frunzarind stirile, aflu despre constructia unui numar de 40 de case, destinate celor cu venituri mai mici. Laudabila initiativa, numai ca, acum, dupa ce casele sunt ridicate deja, s-a constatat ca nu exista nicio autorizatie de constructie. Mai mult, viitorii proprietari au platit deja un avans si s-au angajat la plata ratelor, in continuare! Autoritatile, trezite din somnul indiferentei abia acum, riposteaza vehement, precizand ca terenul pe care s-a construit este unul industrial, ceea ce exclude categoric pozitionarea locuintelor. Acum, un santier pentru 40 de case nu trece chiar neobsevat, ca si cum ar fi o toneta cu inghetata! De ce nu a vazut nimeni pana acum?????
 
Mai departe… Vechea cetate Capidava nu mai indeplineste conditiile de finantare, ca facand parte din patrimoniul national, pentru ca, in timpul restaurarilor incepute deja, nu s-au respectat regulile arhitectonice, zidurile sunt cu mult mai inalte, nu stiu ce alte detalii eronate s-au adaugat si, implicit, istoria este falsificata. De ce nu au fost supervizate lucrarile de restaurare, pana acum?????
 
Se discuta pana la isterie despre frecventa tezelor de doctorat plagiate. Se discuta, atat. Restul este o miscare asemanatoare cu a unui patruped care se invarteste fara rost in jurul cozii. Ba, am auzit chiar o formulare aiuritoare: „nu cred ca lucrarea e suta la suta originala”. Nu exista aici grad de comparatie, o lucrare nu poate fi „mai putin originala”. Asa cum nu exista „mai putin mort” sau „mai superior”. Se numara paginile, paragrafele, cuvintele, virgulele, ca si cum e nevoie de o cantitate anume furata, nu e suficient orice preluare, publicata in prealabil de altcineva. Cand un hot intra intr-o casa, nu-i scazi din pedeapsa pentru ca a furat numai banii si a lasat mobila!!!!!
 
M-am saturat pana la greata de inmormantarile tv, care, dupa ce termina cu vaicareala si lacrimogenul, trec la hartuirea familiilor indoliate, cu tot felul de curiozitati patologice. Adica, dupa ce alimentam nevoia de morbid a unora – filmam sicrie, lumanari, cavourile cimitirelor – trecem la vanarea audientei prin scandaluri! Mi se pare o ipocrizie oribila sa vorbesti despre valoarea unor oameni, sa mimezi lacrima regretului pentru disparitia lor, apoi sa treci la atacuri impardonabile. In fond, nu v-a oprit nimeni sa chemati aceste persoane in studio, sa demonstrati ca-i pretuiti! Si, daca aveati curiozitati despre ce cred, ce nu cred, ce fac cu banii lor, care este starea lor de sanatate, ati avut tot timpul din lume sa-i intrebati direct, cand puteau sa va si raspunda…

Follow me
Follow me

Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here