ENRICO MACIAS LA SALA PALATULUI (9.03.2012)

0
274

Enrico Macias la Sala Palatului
Enrico Macias la Sala Palatului

Articol de Iulia Radu
Vineri (9 martie) n-am putut rezista tentaţiei de a-l revedea pe Enrico Macias, aşa că, în drum spre Radio, m-am oprit pentru 45 de minute la Sala Palatului. Acolo am regăsit acelaşi public entuziast, majoritar feminim, peste 45 de ani, o mulţime de flori (în special tradafiri albi, roşii) pe care cei prezenţi la concert s-au grăbit să le ofere artistului încă de la primele piese. Din păcate, sala nu a mai fost plină ca anul trecut, aproximativ 2.000 de persoane au venit să-l revadă pe Enrico.
 
Era agitaţie mare în sală, oameni care-l văzuseră şi anul trecut, alţii care-l văzuseră şi la Cerbul de Aur, dar şi unii care îl vedeau pentru prima dată. Toţi aveau doar amintiri frumoase legate de Enrico Macias. “L-am văzut şi anul trecut şi mă bucur mult că am ocazia să-l mai văd o dată. M-aş bucura să vină mai des şi să scoată şi piese noi”, spune Magdalena Olariu, 56 de ani. “Eu l-am ratat de două ori: şi la Cerbul de Aur şi anul trecut. Când am aflat că vine din nou, m-am bucurat foarte mult. Chiar mi-am băgat în cap că a decis să revină pentru mine special, pentru că ştia că eu nu am putut să-l văd până acum”, spune cu umor Oltiţa Roman, 61 de ani. “Eu acum pot să mor liniştită: l-am văzut pe Toto Cutugno, care m-a emoţionat până la lacrimi, astăzi îl văd pe Enrico Macias, anul trecut i-am văzut pe Adamo şi pe Nana Mouskouri, iar în iunie îl văd pe Julio Iglesias. Ce poate fi mai minunat de atât? Vă spun eu: nimic!”, mi-a spus Veronica Popa, 69 de ani.
 
Eu am ascultat doar primele trei piese din recitalul de vineri, şi m-am bucurat mult că printre acestea s-a numărat şi „La femme de mon ami”. Enrico a fost întâmpinat cu ropote de aplauze când a intrat pe scenă (ora 20.15), iar câteva doamne din primele rânduri i-au strigat „Je vous aime!”. După prima piesă, Enrico a primit şi primele flori: un trandafir de la o doamnă şi un buchet aranjat foarte frumos de la o fetiţă de 5-6 ani. Enrico a mulţumit în limba română, apoi a spus că se bucură că a revenit în România şi a dedicat întreg spectacolul doamnelor şi domnişoarelor din sală.
Potrivit comunicatului primit de la organizatori, din recital nu au lipsit piese precum „Donne Moi”, „Solenzara”, „Adio Querida”, „Zingarella” sau „Oh Guitare Guitare”. Publicul l-a rechemat cu insistenţă pe scenă, iar Enrico a revenit pentru o sesiune ad-hoc de autografe şi fotografii.

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here