Frank Gambale, Bumblefoot, Prashant Aswani vin la Ziua Chitarelor 4 (Constanța, 3 septembrie)

0
43

Ziua Chitarelor 4 septembrie aCea de-a 4-a ediție a Galei „Ziua Chitarelor” va avea loc pe 3 septembrie, la Constanța. Primele nume confirmate sunt:  Frank Gambale (Chick Corea), Ron Thal (ex Guns’n’Roses), Tosin Abasi (Animals as Leaders), Joel Hoekstra(Whitesnake), Prashant Aswani (Justin Timberlake), Daniele Gottardo (chitaristul preferat al lui Steve Vai).  Tinerii chitariști vor putea participa la masterclass-uri dimineața, iar seara se vor putea bucura de recitalurile susținute de invitații speciali. Mai multe informații veți afla curând pe pagina de Facebook a evenimentului:
https://www.facebook.com/events/1294948953873178/?active_tab=posts
Ziua Chitarelor este un concept unic în lume propus de chitaristul italian Corrado Sgandurra începând cu anul 2009. Stabilit în România, chitaristul concepe un festival original din toate punctele de vedere, dedicat nu doar chitariştilor, ci şi iubitorilor de muzică bună. Este original pentru că, până la Ziua Chitarelor, pe nicio altă scenă internaţională nu s-au mai întâlnit, în acelaşi timp, atât de mulţi chitarişti virtuoşi care să încânte mulţimea.
Festivalul a găzduit numeroşi chitarişti de renume internaţional care nu numai că au susţinut recitaluri, dar au şi împărtăşit doritorilor secretele interpretării la chitară în cadrul unor master class-uri organizare în scop educativ şi cultural pe tot parcursul evenimentului.
Având ca principală motivaţie educarea tinerilor muzicieni români şi ridicarea nivelului calitativ de interpretare instrumentală, festivalul a permis ca accestul publicului să fie gratuit, încurajând tinerele talente să-şi îmbogăţească şi actualizeze cunoştinţele muzicale.
Ziua Chitarelor, aflat la cea de-a patra editie, este un festival extrem de popular, cu fan cluburi în toată ţara şi cu foarte mulţi fani aflaţi dincolo de graniţele României.
Mulţi participanţi ai competiţiei muzicale din cadrul evenimentului au fost de diferite naţionalităţi, sosiţi din toate colţurile lumii (Brazilia–USA –Guatemala –Bulgaria –Italia –Lebanon –Makedonja–Croatia –Albania –Filipine–Islanda-Anglia.

 
https://www.youtube.com/watch?v=PE51FYqqtq0&feature=youtu.be
 

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here