GÂNDURI, OBSERVAŢII

0
18

Jack White

* Prima zi de şcoală-grădiniţă s-a simţit în oraş. Agitaţie peste tot. Flori, primele chiuluri…Datorită evenimentului n-a fost coadă nici la Policilinică unde sunt arondaţi mulţi bunici. Doctoriţele devin mămici în serie, aşa că am avut un schimb de experienţă cu cea de care aparţin mai nou. Fosta e şi ea mămică şi lipseşte un an-doi…Revenind la 15 septembrie, eu recunosc că eu amintiri frumoase din perioada şcolii. Noi ne bucuram de revedere după vacanţa de vară în care nu ne întâlneam deloc, pe atunci nu erau telefoane mobile, internet, aşa că aveam ce povesti. Primele ore eram ori în curte, ori în parc…E greu să spun că-mi plăcea şcoala atât de mult cât s-ar putea deduce. Îmi plăcea latura socială şi ludică! Azi văd că şcoala începe fără manuale, că cei mici n-au primit nimic…Nu spun nimic despre grădiniţă pentru că noi mai amânăm debutul lui Andrei-Ştefan. Eu am fost căminist de la 4 la 7 ani, aşa că ştiu cum e viaţa în colectivitate de acol gen…Greşesc, copiii de azi au primit ceva: discursuri şi în unele şcoli concerte pop şi dance!
 
Văd nişte minunăţii la tv. Am avut pauză la comentarii, dar e greu. Dna Podraşcă (o tânără pesedistă exaltată şi unilateral dezvoltată) mă determină să cred că nu e momentul să intre femeile în politică! Chiar dacă sună misogin, cu astfel de exemplare ne ducem definitiv sub limita suportabilului. La orice subiect, chiar şi la înjurăturile ordinare ale lui Mazăre în spaţiu public, la microfon, pe scenă, ea-l invoca pe Băsescu (TB n-a înjurat la microfon ever, iar faza cu „ţiganaca împuţită” era în spaţiu privat…apropo marea jurnalistă romă nu mai există, sau provocare de atunci a scos-o din meserie?). Procurorul înjurat ar trebui să-l dea în judecată pe primarul Nero-Cezar-Suleyman-Ştefan cel Mare etc…Aroganţa şi prostia devin obligatorii pentru membrii unor partide? Pentru că nu e numai duduia amintită, că nu e numai PSD bogat la acest capitol. * Ministrul educaţiei vorbea despre „vulpoaiacă” în loc de „lupoaică”.* Din nou Nicolicea dă lecţii de cultură generală în emisiunea moderată de Mădălina Puşcalău.Teribil de enervant şi constant pe lângă fondul subiectelor. Irascibil este un alt individ, Georgică Severin, fost PDL  acum PSD…
*Îl văd foarte des pe Victor Rebengiuc într-o reclamă stranie. La cât de intransingent părea, rolul nu mi se pare potrivit, dar e desigur bănos!” Călătoria continuă!”
Mariana Bitang şi Octavian Bellu s-au retras (o făcuseră din iunie, dar lumea a aflat acum). Bellu s-a simţit jignit de felul în care s-au derulat alegerile de la C.O.S.R. Şi cred că are dreptate. Acum toate posturile îi caută. La Realitatea cei doi au acordat un interviu în direct şi au lămurit cu eleganţă motivele deciziei şi poziţia lor de acum. Vor ajuta în continuare lotul de gimnastică dar nu ca antrenori, nu zilnic. De ce să-şi asume responsabilităţi, dacă alţii n-au apreciat sutele de medalii aduse ţării ?
* B1TV are o problemă serioasă editorială. Să reiei în absolut toate emisiunile (nu la ştiri) aceleaşi subiecte, acelaşi fragment cu Mazăre înjurând procurorul, mi se pare o sărăcie lucie în planul ideilor.
* Eu nu înţeleg ce vrea dl Vişan când cuvântează!
* Dramele sentimentale ale fostelor asistente ale lui Capatos sunt mereu soluţii pentru emisiunea lui. Acum e perioada Cruduţei!
* A revenit pe băncile canalelor tv şi Oana Zăvoranu. Mai penibilă ca oricând. Era pe la WowBiz! Vom avea o toamnă tristă rău, fără nimic nou.
* Un semn de normalitate: vine Jack White în România anul acesta! Revine şi Lara Fabian dar nu reuşesc să aflu cine o aduce şi cum o promovează. Mie nu mi-a dat nici cel mai mărunt mail informativ. Presimt că în această toamnă-iarnă se vor anula cel puţin 4-5 spectacole cu afişe deja lipite pe ici-colo! Nu şi cele sponsorizate masiv, când se dau sute de invitaţii până se umple sala!
* Oamenii fug de sărăcie şi se pierd în mare! Dramatică soarta emigranţilor dispăruţi în Mediterană!
* E 16 septembrie şi văd imagini cu noi inundaţii, dar şi un termometru care a coborât la 20 de grade! În estul Europei sunt inundaţii şi alunecări de teren.
* La Institutul Cantacuzino oamenii nu-şi primesc salariile. E revoltător! Datoriile din 2010 încoace apăsă…Problemele din Sănătate sunt generalizate, dar aici sunt în exces. Nu avem vaccinuri, nu mai sunt profesionişti, au dispărut managerii competenţi…
* S-a trecut la campania de umanizare a lui M. Badea. E invitată Carmen Brumă la Neatza, în calitate de mamă a copilului Badea mic… Ea e simpatică şi asta ajută! Aşa s-au gândit specialiştii în imagine. De ce oare nu candidează şi GâdeaBadea? Sigur ar avea votanţi!
* Am jucat la Lot0 în ultima vreme. Numere scoase de Andrei cel mic. Ies mereu două…N-ar fi cazul să treacă la 3-4?
* Am o veste bună din bloc. S-a pus clanţa nouă la intrarea din spate, după trei luni de aşteptare. Viaţa e frumoasă!
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here