Gata! Au fost politizate și donațiile și faptele bune! Mai avem scăpare?

1
96

holograf daruieste viata aArticol de Iulia Radu
Citesc și nu-mi vine să cred! O organizație non-guvernamentală, non-profit, refuză cu non-șalanță 11.000 de euro și acuză donatorul că vrea să își facă imagine. Reiau pentru că e dificil de digerat o astfel de știre. ONG-ul Dăruiește viață (care și-a propus să construiască un spital de oncologie!!!) dă cu piciorul unei sume de 11.000 de euro și pune la îndoială sinceritatea donatorului! Ba mai mult decât atât, îi bate obrazul donatorului pentru că, vezi Doamne, n-ar mai fi făcut în trecut un asemenea gest. Întreb și eu: donațiile nu sunt anonime? Cum își permite un ONG să spună public că X sau Y nu a mai donat cu alte ocazii? Poate membri trupei Holograf au donat până acum în nume propriu. Cu ce drept să spui unui donator unde ar fi bine să-și direcționeze banii??? Este uluitor ce citesc!
Faptul că trupa Holograf a încercat să pună capăt subiectului de presă născut în urma faptului că Bittman a prezentat un eveniment în sectorul 3, nu ar fi trebuit să conteze câtuși de puțin pentru ONG-ul Dăruiește Viață. Este de neînțeles pentru mine de ce acest ONG nu a fost nici măcar în stare să mulțumească trupei pentru intenție și pentru faptul că au îndemnat pe alți oameni să doneze!?
Dacă am ajuns să punem mai mult preț pe opțiunile politice decât pe faptele bune pe care declarăm că vrem să le facem, atunci am ajuns rău! Indiferent dacă acești bani ar fi venit de la Dragnea însuși sau de la Iohannis, sau de la Firea, acest ONG nu avea dreptul să îi refuze. Atâta vreme cât și-au fixat un obiectiv și un drum, nu aveau voie să se abată de la el. Să-mi explice și mie cineva: când donezi pentru Dăruiește Viață, semnezi o declarație pe propria răspundere că nu ești PSD-ist?! În halul acesta am ajuns?? Din punctul meu de vedere, oricare ar fi donatorul, singurul răspuns normal este: MULȚUMESC!
Este foarte dubioasă reacția celor de la Dăruiește Viață. Te face să te gândești de două ori înainte de a mai face vreun gest nobil. Poate mâine-poimâne le vor reproșa donatorilor că au dat o sumă prea mică. Am dreptul să cred orice câte vreme au tras de mână trupa Holograf că nu au mai donat până acum! Rușinos și nedemn pentru o organizație cu pretenții!
Mă întreb și eu: cine-și face imagine până la urmă: Holograf sau ONG-ul?

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

1 COMENTARIU

  1. banii aceia sunt furati de la cetatenii unui sector din Bucuresti pentru sustinerea unui eveniment inutil.
    Daca acei bani ar fi folositi la plantarea unor copaci si crearea de spatii verzi in sector poate ONG-ul respectiv ar avea mai putini clienti.
    Din ce stiu Holograf a anuntat public donatia si apoi a venit raspunsul ONG-ului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here