ÎN CULISELE EMISIUNII "ATENŢIE SE CÂNTĂ"

0
49

Marina Florea şi Mihai Alexandru
Marina Florea şi Mihai Alexandru la „Atenţie se cântă”

30 aprilie 2013. O zi care îmi va rămâne adânc întipărită în memorie. Marina Florea mi-a făcut o mare bucurie: m-a luat cu ea la TVR unde a înregistrat pentru emisiunea lui Horia Moculescu, Atenţie se cântă (veţi putea urmări ediţia aceasta sâmbătă, 18 mai, pe TVR 2 de la ora 14.00). Urmăresc emisiunea încă de la debut, printre invitaţii primei ediţii numărându-se şi Marina. Aşa că, vă puteţi imagina că emoţiile au fost mari şi pentru mine.
Am ajuns devreme la Televiziune. Primul drum a fost la machiaj. Mărturisesc, aici îmi place foarte mult. În general, doamnele de la machiaj vorbesc non-stop, îndrugă vrute şi nevrute, n-aş putea să vă spun exact despre ce vorbesc, dar e o plăcere să le ascult. Dar, cum Marina n-are nevoie de mult make-up, n-am zăbovit mult acolo. Au urmat probele de sunet. În sfârşit, am văzut şi studioul. Micuţ, dar extrem de primitor. M-a bucurat reîntâlnirea cu Mihai Alexandru (invitatul principal al acestei ediţii), Raluca Ocneanu (a scos un album în Italia), i-am văzut în premieră şi pe Station4 (pe care îi votasem la Eurovision). Despre ceilalţi invitaţi nu vă mai spun, vă las să-i descoperiţi pe 18 mai. Veţi avea multe surprize plăcute!
Dar să revin la Marina. Mi-era dor să o ascult live! A cântat 3 piese, printre care s-a numărat şi Ay Ay Ay (prima pe care i-a compus-o Mihai Alexandru). Ador piesa asta! E prima piesă latino pe care am îndrăgit-o. Recunosc că nu mi-a plăcut din prima, a fost un proces mai lung, dar în timp a ajuns una dintre melodiile mele preferate din repertoriul Marinei. Mi-amintesc frânturi dintr-o filmare pe plajă, de un pahar de apă (sau, în fine, o băutură) aruncat în faţa unui tip (o secvenţă care mă amuza teribil la vremea respectivă). Este una dintre piesele pe care le fredonez în gând când merg pe stradă. „E ca un vis / Stelele s-au aprins / An de an noi căutăm / Taina nopţii s-o aflăm”… Şi aici mă opresc deoarece versurile nu se mai „pupă”… e un talmeş-balmeş în capul meu, ceva de speriat… Da… aţi ghicit, prima versiune a piesei e încă adânc înfiptă în memoria mea.
Pe scenă, Marina a strălucit. Am admirat întotdeauna la ea faptul că nu are mişcări studiate, că este EA şi atât. Că transmite valuri de emoţii. Că se „pierde” în muzică. Că oferă un pachet întreg când vine vorba de show: cântă, dansează şi comunică excelent cu cei din platou (sau cu publicul în spectacole). Îi place să se joace şi asta contează foarte mult! Cântă cu bucurie şi asta se simte!
Jos pălăria şi în faţa gazdelor. Alexandra Velniciuc mi-a plăcut de când am văzut-o prima dată. Este o persoană extrem de caldă şi de calmă (indiferent de situaţie!). În timp ce pe Horia Moculescu îl prinde foarte bine stilul (auto)ironic, uşor înţepat. O bilă albă şi pentru TVR care a păstrat „Atenţie, se cântă” în grilă. Avem nevoie de astfel de emisiuni! Îmi place şi ideea de a invita câte un actor să cânte. De data aceasta a fost Nae Lăzărescu! Na, că v-am mai dezvăluit un invitat. Felicitări Alexandrei şi lui Horia Moculescu pentru tot ceea ce fac pentru muzica românească!
Habar n-am când a trecut timpul în studioul TVR… Cert e că am plecat acasă cu o amintire extraordinară şi îi mulţumesc Marinei pentru o zi minunată!
Un singur lucru mai am de adăugat în final. Este vorba despre o dorinţă… personală. L-am tot auzit pe Horia Moculescu vorbind despre piesa Pământ, pe care i-a compus-o Marinei. Cred că este singura piesă despre care am tot auzit vorbindu-se, dar pe care nu am avut ocazia să o ascult niciodată. Sincer, mi-aş dori din suflet! Aşa, pentru istorie, pentru cei din generaţia mea, pentru cei mai mici decât mine… Este o filă importantă din cariera Marinei, de care unii îşi vor aminti cu plăcere, în timp ce alţii o vor descoperi cu bucurie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here