JOE COCKER LA SALA PALATULUI (4.08.2013)

0
28

joe-cocker aArticol de Iulia Radu
Încă nu am apucat să vă povestesc despre concertul susţinut de Joe Cocker la Sala Palatului. S-a întâmplat duminică, 4 august. V-a povestit Andrei despre modul în care se raportează organizatorii la jurnalişti. Nu este prima dată când păţim asta cu Project Events. De fiecare dată când fac un concert în sală primim acelaşi răspuns: „nu avem locuri rezervate pentru presă, dar puteţi intra şi vă aşezaţi unde găsiţi loc”, sau stăm în picioare dacă este sold-out. E anormal! Unde poţi să stai astfel încât să nu îi încurci pe cei care au plătit bilet? Am vorbit cu Diana Georgescu (PR-ul evenimentului) şi m-a asigurat că îmi va spune la intrare locurile pe care ne putem aşeza, pentru a evita să fim ridicaţi de pe scaun. Dar… la faţa locului ni s-a spus sec: „vă puteţi aşeza în rândul 3, acolo sunt libere”. Nici n-am apucat să ne lăsăm genţile de pe umăr că au şi venit oamenii cu bilete şi a trebuit să ne mutăm… M-am întors la Diana şi am rugat-o să verifice încă o dată locurile disponibile. De data aceasta mi s-a spus „al treilea rând”, deci ar fi trebuit să le număr… aşadar, era vorba despre rândul 4. Mi-a dat şi un loc pentru Andrei (deşi discutasem pentru două), undeva în lojă… acolo unde abia puteai respira din cauza căldurii… Repet, de fiecare dată păţim la fel. În schimb, în mailul în care este confirmată acreditarea ni se cere să scriem cronici, să publicăm fotografii… Dar asta fără să ni se asigure un minim confort… Cum să scrii?! Stând în picioare?! Cum să faci fotografii_ Mai aveau puţin şi ne puneau să le facem de pe hol. Nu am avut voie să stăm în faţa scenei, am putut fotografia doar din colţurile scenei… Ce au vrut mai exact să vedem? Că Joe Cocker, la vârsta lui, are burtă?! Ok, am văzut că are!
După ce au trecut primele două piese (atunci am avut voie să facem fotografii) m-am retras pe unde am putut, sperând să nu deranjez pe nimeni. E drept că eu nu am reuşit să găsesc pe nimeni cu bilet cumpărat în sală (nici măcar bilete din acelea reduse cu 50%), toată lumea avea invitaţii (câştigate, primite)… Stau şi mă întreb dacă staff-ul lui Joe Cocker ştia de toate aceste reduceri masive la bilete, sau dacă ştiau că majoritatea celor din sală erau veniţi acolo cu invitaţii?… Sunt întrebări la care nu cred că vom primi vreun răspuns.
Sala a fost plină. Găseai cu greu un loc liber. Aşadar, peste 4.000 de oameni au venit la întâlnirea cu marele Joe Cocker. Publicul a fost destul de reţinut la început. Abia spre jumătatea concertului s-au mai înviorat oamenii! S-au ridicat în picioare şi au aplaudat zgomotos atunci când au auzit primele acorduri ale pieselor Unchain My Heart, N’Oubliez Jamais, You Are So Beautiful. M-a mirat puţin reacţia mai reţinută a publicului la piesa With A Little Help From My Friends.
Joe Cocker nu a vorbit prea mult cu noi, dar nici nu cred că era nevoie. Ne-a salutat, era fericit că s-a întâmplat această revedere cu publicul din România şi, la final, a promis că va reveni. A dat totul pe scenă! A avut şi o super-trupă formată din Nick Milo (clape), Jack Bruno (tobe), Oneida James-Rebeccu (bas), Herman Jackson (orgă), Gene Black (chitară), Nichelle “Nikki” Tillman (voce, backing vocals), Laura Jane Jones (voce, backing vocals). Sala a fost cu ochii pe cele două fete din backing care au dansat şi au cântat excepţional.
M-a impresionat în mod plăcut jocul de lumini care a amplificat atmosfera fiecărei piese în parte.
Au fost două ore de muzică bună. Publicul nu l-a lăsat să plece atât de uşor. A fost chemat la bis şi seara s-a încheiat cu Summer In The City şi Cry Me A River.
N-am putut să plec fără să stau de vorbă cu câţiva spectatori (grăbiţi să părăsească sala imediat după bis).
Mihai Napu, solist vocal si chitarist, a declarat: „Doresc sa adresez multumiri acestei legende vii – Joe Cocker, idol ce si-a pus amprenta si asupra carierei mele muzicale. Multumesc celor ce l-au insotit pe scena, adevarati artisti si nu in ultimul rand celor ce au facut posibila reprezentatia superba de duminica. Dupa primul concert in Romania sustinut pe stadionul Lia Manoliu, concert care m-a fascinat, acum la Sala Palatului a fost cu adevarat divin. Eu cant multe din piesele lui Joe Cocker dar aseara la concertul maestrului am simtit esenta cantecelor ce ajung de la interpret la public cu maxim profesionalism. Cand cant un cover, anumiti oameni ma intreaba de ce imit originalul… iar eu le raspund simplu: „Pentru ca pot!” As fi un inconstient sa nu cant piesa aproape ca originalul. Ar disparea toata transmisia piesei. Maestre Joe Cocker, te asteptam oricand cu drag in Romania!”
„Un concert exceptional! Cel mai frumos pe care l-am vazut in ultima vreme. A fost atat de dinamic si de antrenant!” spunea un alt fan de-al artistului în timp ce alerga pe scări pentru a putea evita aglomeraţia din parcare.
„A fost de vis! M-am simţit excelent! Îl ador pe Joe Cocker. O mare bucurie mi-a făcut soţul meu cu acest concert”, mi-a spus Rodica Marin, Bucureşti.
„Impresionant. Vocea lui este neschimbată. Am lăcrimat de câteva ori la concert” – Adela Cristea, Bucureşti
„Am venit special de la Braşov pentru acest concert. Am primit invitaţii de la o bună prietenă de-a mea, care s-a şi oferit să ne găzduiască. Joe Cocker a fost mereu preferatul meu. Vocea şi gesturile lui sunt inconfundabile. Un mare artist care transmite multă emoţie! Îmi plac şi piesele noi” – Maria Postan, 54 de ani, Braşov
„Am avut noroc. Am prins două invitaţii şi am venit. A fost un super concert” – Gelu Iordache, Bucureşti
Setlist:
1. I Come in Peace
2. Feelin’ Alright
3. The Letter
4. When the Night Comes
5. You Love Me Back
6. I’ll Be Your Doctor
7. Up Where We Belong
8. Come Together
9. Eye on the Prize
10. You Don’t Need a Million Dollars
11. You Are So Beautiful
12. Fire It Up
13. N’oubliez Jamais
14. You Can Leave Your Hat On
15. Unchain My Heart
16. With a Little Help From My Friends
Bis
17. Summer In The City
18. Cry Me A River

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here